Του Φάνη Ζουρόπουλου

 

  • ''Αξίζει στην Αιγιάλεια να έχει αυτόν τον Δήμαρχο;'' διερωτάται η ΔΗ. Τ.Ο της Ν.Δ Αιγιαλείας, μετά τις.... φαντασιώσεις του Καλογερόπουλου ότι τον πολεμάει η κυβέρνηση. Το αν  αξίζει φάνηκε από την πρώτη ημέρα, όμως η κυβέρνηση του έδωσε ήδη 3,5 εκατ. ευρώ για να τον καθαρίσει, ενώ του βρήκε και σκουπιδότοπο, που στην συνέχεια αυτός ''καπάρωσε'' με 2,5 εκατ. ευρώ, σε μια ελεγχόμενη δημοπρασία με  1% έκπτωση!...  Άρα αν αξίζει σε κάτι είναι το ψέμα και η κομπίνα, παιδιά της Ν.Δ. ...

  • 600.000 ευρώ στην ΔΗΚΕΠΑ για... πολιτισμό. Που ακούστηκε ρε παιδιά;... Και για ποιον πολιτισμό μιλάμε;... Με την ευκαιρία: μπορεί να μας πει κάποιος πόσα χρήματα παίρνουν η επικεφαλής και οι υπάλληλοι της;… Γιατί αν το ακούσετε θα... φρίξετε!...


  • Απορία ψάλτου βήξ!...     Ισχύει για τον Δήμο Αιγιαλείας, που όταν εκλήθη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Εσωτερικής Λειτουργίας να απαντήσει σε καταγγελία δημότη, σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού για τις ανάγκες του covid19, είπε διάφορες άρες...μάρες..... κουκουνάρες, δηλαδή ''άλλα λόγια να αγαπιόμαστε''.... Ο δημότης επανήλθε και η Αποκεντρωμένη με νέο έγγραφο καλεί τον Δήμο να ''απαντήσει επί της ουσίας των καταγγελλομένων''... Τι να πει όμως;... Ότι στην ζούλα προχώρησε σε προσλήψεις  δικών της ανθρώπων χωρίς προκήρυξη και αιτήσεις ενδιαφερομένων;... Εδώ θα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας. Όσο και αν κρύβεται πίσω από διατάξεις και επείγουσες καταστάσεις η Δημοτική Αρχή έχει παρανομήσει και πρέπει να πέσουν κεφάλια...

  • Όπως παρανόμως και χωρίς προκήρυξη δίνει με ανάθεση δουλειές ''για συντήρηση σάιτ του Λιμενικού'', που είναι ανύπαρκτο, ή  ''εκτύπωση φυλλαδίων για τα 200 χρόνια'', για να μην πάω παρακάτω προς το παρόν......

Κορωνοϊός κι ασφάλεια τροφίμων: O Δρ, Γκατζιώνης εξηγεί τι πρέπει να ξέρει  ο καταναλωτής | ΣΚΑΪ

Στις νέες ψυχολογικές και καταναλωτικές συνθήκες που δημιουργεί η διάρκεια της νόσου Covid-19, η ασφάλεια των τροφίμων και οι επιπτώσεις τους στην υγεία θα παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Του Αθ.Χ. Παπανδρόπουλου

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη και πρώην Επίτροπος της ΕΕ για θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων, ο Λιθουανός γιατρός κ. Βιτένις Αντριουκαϊτες, 69 ετών, είναι κατηγορηματικός: "Η πανδημία Covid-19 και οι μεταλλάξεις που την περιβάλλουν, θέτουν ένα σοβαρότατο πρόβλημα, εξαιρετικά σύνθετο, που είναι ο συνδυασμός υγιεινής διατροφής και ασφάλειας των τροφίμων. Στο πλαίσιο αυτό η επίτευξη σωστής ισορροπίας μεταξύ της ενημέρωσης των καταναλωτών και των επιλογών - λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες για την καλή μεταχείριση των ζώων - και της διατήρησης ενός ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στο οποίο οι επιχειρήσεις να μπορούν να ασκήσουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες, είναι απαραίτητη.


Η υπεύθυνη παραγωγή τροφίμων συμβαδίζει με τη δημόσια υγεία και τις οικονομικές απαιτήσεις. Η προώθηση της ασφάλειας των τροφίμων σε συνδυασμό με την υγιεινή και βιώσιμη διατροφή μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της υγείας του πληθυσμού καθώς και στην αισθητή μείωση των απορριπτόμενων τροφίμων.

Ναΐτες Ιππότες και Ασασίνοι: Η πραγματική ιστορία πίσω από τη σειρά  Assassin's Creed


του Βασιλείου  Γρηγ.Παπαδάκη(*)
 

Η λέξη φανατισμός προέρχεται από τη λατ. “fanaticus” (άτομα που συχνάζουν στο ναό «fanum»). Στην αρχαία Ρώμη υπήρχε ο ναός της Μπελλόνα, θεάς του πολέμου, αντίστοιχη της ελληνικής Ενύως και της μικρασιατικής Μα.

Στον ιερό ναό της Μπελλόνα, ιερείς και πιστοί περιέπιπταν σε παραληρήματα. Εφαράδιζαν την τυφλή μανία τους με δολοφονίες, πυρπολήσεις και καταστροφές ξένων περιουσιών.


Ο φανατισμός, μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες της ανθρωπότητας, διακρίνεται σε θρησκευτικό (θρησκόληπτοι, θεομανείς, ιερείς της Κυβέλης, φρυγική θεά της γονιμότητας), πολιτικό (αδιαλλαξία πολιτικών θέσεων), και εθνικό (σοβινισμός, ρατσισμός).

Χρήστος Χωμενίδης: «Φοβήθηκα ότι θα γίνει Εμφύλιος» - ΤΑ ΝΕΑ

Του Χωμενίδη Χρήστου

 
Σαν τον ερωτευμένο στο πρώτο ραντεβού φτάνω στο εμβολιαστικό κέντρο μία ώρα πιο νωρίς. Λουσμένος, ξυρισμένος, με αστραφτερό πουκάμισο.

Όχι, δεν θα τραβήξω σέλφι με τη βελόνα στο μπράτσο γιά να την ανεβάσω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας από κάτω «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα» όπως ο Νιλ Άρμστρονγκ όταν πάτησε στο φεγγάρι. Νοιώθω ωστόσο τη στιγμή γιορτινή. Ενθουσιάζομαι στη σκέψη ότι δύο εβδομάδες μετά την επαναληπτική δόση θα είμαι επιτέλους ασφαλής – θα έχω γίνει μια πετρούλα στο τείχος ανοσίας. Κατά τον Οκτώβριο, εκτιμούν οι ειδικοί, πιθανόν να πετάξουμε τις μάσκες, ίσως να επιστρέψουν οι αγκαλιές και τα φιλιά. Μπορεί τις Απόκριες να κάνουν θραύση οι στολές «κόβιντ», να χλευάζουμε τον εχθρό που κατατροπώσαμε.

Άγγελος Κωβαίος: Το προκλητικό παιχνίδι με την αναθεώρηση του Συντάγματος |  in.gr

Πόσο πιθανή είναι μία ανατροπή των συσχετισμών και μία μετάπτωση της Ευρώπης σε έναν νέο φαύλο κύκλο; Από την απάντηση του Ετινγκερ, στο Φόρουμ των Δελφών, με την οποία συντάχθηκε και ο Βενιζέλος, κατανοεί κανείς ότι δεν μπορούν όλοι να κοιμούνται ήσυχοι. Η Ενωση οφείλει να τρέξει, έχει ήδη χάσει πολύ έδαφος στην παγκόσμια κούρσα ανταγωνιστικότητας.

Του Άγγελου Κωβαίου

Υπάρχει μία γενικευμένη αίσθηση ότι με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης μπαίνει περίπου αυτομάτως ένα τέλος στην κρίση, ξεμπερδεύουμε, τραβάμε σε έναν αναπτυξιακό δρόμο, με ταχύτητες ιλιγγιώδεις και γινόμαστε ένας πράσινος, ψηφιακός παράδεισος, με την καινοτομία να ξεχειλίζει από παντού.