Του Φάνη Ζουρόπουλου

 

  • Tα όμορφα μέρη όμορφα... καίγονται!... [κατά τα  όμορφα χωριά του Κουστουρίτσα…]. Βλέποντας το ιστορικό Club Mediterranee να γίνεται στάχτη και την φωτιά να σταματάει στην θάλασσα που φθάνει και το τελευταίο πεύκο, ξύπνησαν μνήμες... Ένα παραδεισένιο για την εποχή παραθεριστικό κέντρο, με ψάθινες καλύβες, ένα μεγάλο μπαρ στην μέση, απέραντη παραλία μπροστά, εστιατόρια με πλούσιους μπουφέδες… Και όλα χωρίς λεπτά, αλλά με χάνδρες που προπλήρωνες και φορούσες στο λαιμό σαν μενταγιόν. Κάθε βράδυ ορχήστρα, τραγουδιστές, διαγωνισμοί, χοροί και γλέντια. Το πρωί πικ - νικ στην Ρούμελη, με τα τοπικά  καΐκια που είχαν ναυλώσει  και επιστροφή το βράδυ. Μεγάλες παρέες έβγαιναν τα βράδια στις ταβέρνες του Γρυλλή  και του Μαζαράκη για κρασάκι, φρέσκα ψάρια και Συρτάκι με τους ντόπιους απο το Τζουκ - μποξ... Voulez-vous dance avec moi mademoisalle?... Και από εκεί και πέρα... Ελλάς - Γαλλία Συμμαχία... Ναι, τελικά δεν την ανακάλυψαν ο Ανδρέας με τον Μιτεράν. Υπήρχε από τo 1960 στο Club Med a Aighion!...

 

  •  "Κατακαημένος'' μπήκε ο Αύγουστος!... Στάχτη το ωραιότερο ''φιλέτο'' της Αιγιαλείας. Ζήρια, Λαμπίρι, Λόγγος, Κάμαρες [Μπούκα]. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες της Πολιτικής Προστασίας, πυροσβεστών, εθελοντών, αστυνομικών, που υπερέβαλαν εαυτούς... Η ζέστη και ο άνεμος υπερίσχυσαν.

 

  • Όλα τα είχε η Αιγιάλεια, η φωτιά της έλειπε!... Πίσω ολοταχώς....

 

  •  Λύγισαν οι γραμμές του τραίνου στο τμήμα Αχαρνών -  Αφιδνές από την ζέστη!... Αν είναι δυνατόν...

 

  • Εγκαταλείπει το Δημοτικό  σκάφος ο επί των Οικονομικών Αντιδήμαρχος... Ο παλαιότερος και πιο ενημερωμένος. Έπεται συνέχεια...


Mία βραδιά στο Club Méd του Αιγίου (1976)
Από το https://www.thebest.gr


Η ιστορία των γαλλικών κλαμπ που μεσουράνησαν από τη δεκαετία του '50 και μετά στη Μεσόγειο

Το καλοκαίρι του 1948, ένας νεαρός άνδρας συχνάζει στο "Ολυμπιακό κλαμπ" του Philippov στο Καλβί, έναν χώρο αφιερωμένο στα αθλήματα, στη συντροφικότητα και την μικτή συγκατοίκηση.

Εντυπωσιασμένος, ο Gérard Blitz ονειρεύεται να χαρίσει στον πολύ κόσμο νέους χώρους απόδρασης απαλλαγμένους από τους κοινωνικούς φραγμούς. Μέσα απ' αυτήν την οπτική, δημιουργεί τη δική του δομή.

Στις 27 Απριλίου του 1950, ο Gérard Blitz ιδρύει το Club Med με τη μορφή ενός οργανισμού που διέπεται από το νόμο του 1901. Προερχόμενος από μία ευκατάστατη οικογένεια, απαλλαγμένος από τις υλικές ανάγκες, ο ιδρυτής δεν προσδοκά μία άμεση οικονομική απόδοση.

Από την εξίσωση λείπει ο σεβασμός στον άνθρωπο…


Η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι βασικό σημείο του κώδικα αρχών στην επιχειρηματική ηθική .
                   
Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΚΟΡΤΖΗ

Σαν κοινωνία, πολλές φορές αδυνατούμε να διαχωρίσουμε το καλό από το κακό, το ωραίο από το άσχημο, το αντικειμενικό από το υποκειμενικό. Έχουμε αποκτήσει την ψυχολογία της μάζας. Ότι μας είναι οικείο το δεχόμαστε. Οτιδήποτε διαφορετικό το απορρίπτουμε.

αθανασιος παπανδροπουλος | tempo24.news
Πού πάνε τελικά τα χρήματα των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών από την ΑΑΔΕ και πόσο νόμιμη και άρα και συμβατή με το κράτος δικαίου είναι η διαδικασία;

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Πάνω από 1.700.000 Έλληνες έχουν κατασχεμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, για χρέη προς την Εφορία. Από τις κατασχέσεις αυτές, οι 300.000 περίπου έγιναν τον Νοέμβριο 2019 τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη της δυνατότητας οι φορολογούμενοι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 120 δόσεις.


Πώς λειτουργούν τα εμβόλια; | Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Του Θοδωρή Γεωργακόπουλου


Υπάρχουν πολλά που κάνουμε λάθος σε αυτή την πανδημία, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν δύο συγκεκριμένα, πολύ σημαντικά πράγματα που πολλοί από εμάς δεν έχουνε χωνέψει πολύ καλά.

Πρώτον: ότι θα κολλήσουμε όλοι κορωνοϊό.

Δεύτερον: ότι για τους περισσότερους από εμάς, το φετινό καλοκαίρι είναι πιο ασφαλές και (θα έπρεπε να είναι και πιο) ξένοιαστο.