Του Φάνη Ζουρόπουλου

 

 •  Όλα τα 'χαμε στο Αίγιο, το κόμμα ψεκασμένων μας έλειπε... Γερά Καρανικόλα και αράξαμε...

 

 •  Ένα εκατομμύριο τουρίστες την εβδομάδα μας έρχονται. Θα γεμίσει ο κορβανάς και θα έχουμε για τα επιδόματα...

 

 • Ουκρανοί, Αρμένιοι, Αζέριοι, Κινέζοι και στην μέση Ανδρουλάκης. Λέτε αυτό που δεν κατόρθωσε ο Τσίπρας να το κατορθώσει  ο Ανδρουλάκης;...
 • Την Δευτέρα θα λυθεί ο γρίφος με την δήλωση Μητσοτάκη. Αν και στο διαδίκτυο το έχουν λύσει οι.....φωστήρες της συνωμοσίας!...
 • Εν τω μεταξύ στην Γάζα σφάζονται πάλι, αλλά ποιος δίνει σημασία μπροστά στο σήριαλ Ανδρουλάκη;...
 • Το κακό είναι ότι όταν δεν έχεις σοβαρή αντιπολίτευση, γίνεσαι άτρωτος και κάνεις πατάτες...
 • Το μεγαλύτερο έργο του Καλογερόπουλου μέχρι τώρα είναι που γκρέμισε το σπίτι του Γαρδενιώτη για κάνει ένα παζοδρομιάκι....
 • Εκεί με τους Αυστριακούς αρχαιολόγους τι γίνεται;...Ποιος  έβαλε χέρι του για να προωθήσει συγκεκριμένη αρχαιολόγο;....Και γιατί ο Δήμος χώνει τη μύτη του σε ξένα χωράφια;… Από πότε αυτοί που τη μόνη σχέση που είχαν με τον πολιτισμό ήταν τα μπουζούκια, σήμερα κόπτονται για τις αρχαιολογικές σκαπάνες μπουδρολογόντας  ένθεν και ένθεν; Το μόνο βέβαιο πως το ΥΠΠΟ κάνει χάζι εκ του μακρόθεν, μέχρι να τα πάρει η Μενδώνη στο κρανίο και τότε να δω που θα βρουν λαγούμι να κρυφτούν ορισμένοι παραγοντίσκοι.
 • Το ΑΕΙ θα βγάλει και υποψήφιους βουλευτές. Ήδη δυο κοκολογιόνται και προβάλλονται για το.......θεάρεστο έργο τους να φράξουν την πόρτα και να σκάψουν ......τάφρο!....Έχει να πέσει πολύ γιαούρτι.

 

 •  Γυναικοκτονίες, τροχαία, ατυχήματα, πιστολίδι, μαχαιρώματα, αυτοκτονίες,  βία με σοβαρούς τραυματισμούς... Ένα θλιβερό και ματωμένο καλοκαίρι!....

Τα μαθηματικά στο νηπιαγωγείο - Συλλογικό Έργο, Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, Κατερίνα Χριστόγερου, Ευθυμία Ανδριώτη | Skroutz.gr

Του Κωνσταντίνου Χαροκόπου

Με αφορμή το άρθρο στο liberalmarkets που γινόταν αναφορά στη μετοχή της AMTD Digital, η οποία εκτοξεύθηκε κατά +32.590% από τα $7,8 στα $2.550 μέσα σε 12 ημέρες και από εκεί επέστρεψε στα $1.100 μέσα σε 1 μόλις συνεδρίαση, με έπιασαν μαύρες σκέψεις.

 

Και οι μαύρες σκέψεις, δεν αφορούν το κερδοσκοπικό παιχνίδι, λεπτομέρειες του οποίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Διότι όλοι είμαστε μεγάλα παιδιά και κάνουμε ό, τι θέλουμε με τα χρήματα μας. Ανάλογα με την περιουσιακή μας κατάσταση, με το επενδυτικό μας προφίλ, με τον βαθμό ρίσκου που επιλέγουμε, με τους στόχους που θέτουμε ή ακόμα και ανάλογα με τη διάθεση μας να «τζογάρουμε». Άλλωστε το φαινόμενο του «τζόγου», συναντάται συχνά στη χρηματιστηριακή Ιερουσαλήμ.

ECOTROPHELIA: ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Του Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου

 

Η Ελλάδα δεν είναι μια οποιαδήποτε χώρα στα Βαλκάνια και στη Ν.Α. Μεσόγειο. Κατέχει αδιαμφισβήτητη στρατηγική θέση στην περιοχή της, η εθνική της κυριαρχία αμφισβητείται από την υποτιθέμενη σύμμαχό της Τουρκία και κάποια λιμάνια της,  όπως αυτό της Θεσσαλονίκης για παράδειγμα, βρίσκονται από αιώνων στο στόχαστρο αυτοκρατοριών τύπου Ρωσίας.

ΕΥΠ / Στην αντεπίθεση οι δημοσιογράφοι που ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι παρακολουθούνται | Αυγή

Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της αναθεώρησης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου αναφορικά με την εποπτεία και τον έλεγχο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Γράφει ο Δρ. Ευάγγελος Στεργιούλης Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ε. α. Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναμφισβήτητα, ο ρόλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι ζωτικής σημασίας και μάλιστα σε μία εποχή που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις σε ένα εξαιρετικά ρευστό διεθνές περιβάλλον, που επηρεάζει καταλυτικά τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική της ασφάλεια.

Ευάγγελος Βενιζέλος

Αυτή η κατάσταση απαιτεί ειλικρινή, θαρραλέα και ριζική αντιμετώπιση. Πραγματική ανάληψη ευθύνης χωρίς υπεκφυγές και αδιέξοδες διακρίσεις μεταξύ «τυπικά επαρκών» και «πολιτικά μη αποδεκτών»  ενεργειών. Αυτό επαναφέρει την άτυχη διάκριση μεταξύ «νόμιμου» και «ηθικού» που δεν πήγε καθόλου καλά

του Ευάγγελου Βενιζέλου(*)

Στη δήλωσή του της 8ης Αυγούστου 2022 ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επί λέξει τα εξής: «Παρότι όλα έγιναν νόμιμα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας. Ήταν τυπικά επαρκής, όμως πολιτικά μη αποδεκτή. Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, προκαλώντας ρωγμές στην εμπιστοσύνη των πολιτών στις Υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας. Γιατί αν και αφορούσε προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ο χειρισμός της υπήρξε ελλιπής. Ακριβώς γι’ αυτό απομακρύνθηκε αμέσως ο Διοικητής της ΕΥΠ. Ενώ και ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη».