Του Φάνη Ζουρόπουλου

 

  •  Παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην παραλία και με μάσκες, γιατί τα κρούσματα έχουν κολλήσει τριψήφια στην Αχαΐα... Και μετά για καφέ στα παραλιακά χωρίς ....μάσκες!

  • Εκλογές στην Ν.Δ με πολλές παρενέργειες και πολλά λαμόγια που κινούνται στα παρασκήνια. Ευτυχώς  πήραν το μήνυμα στα κεντρικά  και τους εξουδετέρωσαν... Ένα κόμμα εξουσίας δεν πρέπει να χαλαρώνει, τουλάχιστον στα εσωτερικά του…

  •  Στα 88 της έφυγε η Μαρίκα  Μαστάθη- Κοντογιάννη  πρώην αντιδήμαρχος Αίγιου, επί Δημάρχου Λέλου Σιαβελή, δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας, άνθρωπος της αγοράς, αγαπητή από όλους. Σεμνή, ευγενική, γνήσια, είχε μόνο φίλους στην τοπική κοινωνία την οποία υπηρέτησε με ευθύνη και αξιοπρέπεια, από πολλά πόστα ακόμα και μετά την συνταξιοδότηση της. Στον γιο της και τους συγγενείς της θερμά συλλυπητήρια.

 

  •  Οι Καλαβρυτινοί ανέβαλαν την παρουσίαση του λευκώματος που συνέταξε η Περιφέρεια για τα γεγονότα του 1821 γιατί δεν συμφωνούν με το περιεχόμενο... Θέλουν να περάσουν την άποψη ότι η Επανάσταση ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα και δεν αποδέχονται την άποψη της επιστημονικής επιτροπής που το συνέταξε. Τα τύμπανα ... άρχισαν και η επιτροπή θα  ξαναδεί το θέμα. Θα ενημερωθώ και θα επανέλθω.

 

  •  Οι περίοικοι της πλατείας Αγίας Λαύρας, αποφάσισαν να την  οργώσουν και να την μετατρέψουν σε εποχικό λαχανόκηπο, ώστε να τρώνε και κανένα φρέσκο ζαρζαβατικό.... Από Άνοιξη θα βάλουν και ντομάτα μια και το καλοκαίρι έτσι θα είναι το χωράφι!....

File:Soti Triantafyllou.jpg - Wikimedia Commons

Το ΝΑΤΟ φαίνεται πια σαν μια μηχανή που καταβροχθίζει τα χρήματα των φορολογουμένων επιτρέποντας στις ΗΠΑ να αυξάνουν τις στρατιωτικές τους βάσεις και να προβαίνουν σε διάφορες αυθαιρεσίες και αποκοτιές

Της Σώτης Τριανταφύλλου


Στις 27 Σεπτεμβρίου η Νορβηγία ανακοίνωσε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τη Σουηδία και τη Δανία. Η Γαλλία, πολύ πριν από την πρόσφατη διπλωματική κρίση των υποβρυχίων, είχε ταχθεί υπέρ του ευρωπαϊκού στρατού – εξάλλου, οι σχέσεις της με το ΝΑΤΟ, όπως και εκείνες της Ελλάδας, ήταν ανέκαθεν ταραχώδεις: όχι μόνο εξαιτίας του εθνικισμού και των αριστερών τάσεων των δύο χωρών, αλλά εξαιτίας των ίδιων των σφαλμάτων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Τουρισμός: Ο κοροναϊός αλλάζει τα δεδομένα και για την Ελλάδα

Του Άγη Βερούτη

Μιλώντας με φίλους που ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα της φιλοξενίας, έμαθα έναν σχετικά άγνωστο παράγοντα για τον οποίο φέτος θα έχουμε σχεδόν το 40% των τουριστικών εσόδων του 2019, όταν άλλες χώρες παλεύουν για το 20%.

Η Ελλάδα ήταν στις "πορτοκαλιές” ή "πράσινες” χώρες προορισμού σχετικά με την αξιολόγηση ασφάλειας από τον COVID19, για τα περισσότερα κράτη.

Κάθε κράτος αξιολογεί με τα δικά του κριτήρια την ασφάλεια των πολιτών του όταν ταξιδεύουν από τη χώρα τους σε άλλο κράτος. Εμείς ήμασταν "πορτοκαλοπράσινοι” σχεδόν για όλους.

Σοκ: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν μέλος της εθνικής βόλεϊ νέων γυναικών του  Αφγανιστάν! | Eretikos.gr

Του Ηλία Τασόπουλου

Η αυτοκτονική πτήση ενός δεκαεννιάχρονου διεθνούς Αφγανού ποδοσφαιριστή στο φτερό ενός αμερικανικού μεταγωγικού αεροσκάφους τις τελευταίες ημέρες της αποχώρησης των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, ενόψει της προέλασης των Ταλιμπάν, κυκλοφόρησε.


ευρέως σε όλο τον κόσμο. Η φυγάδευση περίπου 100 ποδοσφαιριστριών από το Αφγανιστάν στην Ντόχα του Κατάρ δεν έλαβε μεγάλη κάλυψη, όπως η προσπάθεια να απομακρυνθούν από τη χώρα όσο περισσότεροι αθλητές ήταν εφικτό.

αθανασιος παπανδροπουλος | tempo24.news

Παρά τις φοβικές ιδεολογίες που κυκλοφορούν από τους πωλητές «τρόμου», οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν τεράστιας οικονομικής σημασίας παγκοσμιο οικονομικό και κοινωνικό μέγεθος…

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Στην Κίνα την τελευταία πενταετία, ιδρύθηκαν περί τα 10 εκατομμύρια οικογενειακές επιχειρήσεις, από τις οποίες ο μισές ασχολούνται με τις σημερινές και αυριανές νέες τεχνολογίες. Για την ίδια περίοδο, ο αντίστοιχος αριθμός είναι 3 εκατομμύρια για την Ινδία, 600.000 για τη Μαλαισία και 325.0000 για το Βιετνάμ. Είναι προφανές έτσι ότι η οικογενειακή
επιχειρηματικότητα θριαμβεύει στην Ασία. Και όχι μόνον αυτό, αλλά τώρα, στην εποχή της πανδημίας,οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν σοβαρά ανάχωμα στην υγειονομική κρίση, η οποία έτσι κι’ αλλιώς σταδιακά θα γίνει ορατή σε ποικίλα επίπεδα.