Ο Γιώργης Τάκης Δόξας μιλά στην εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» - PatrisNews - Εφημερίδα  Πατρίς Ηλείας

 

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:  Ένας δυνατός

 

Έλληνας που πολέμησε (μέχρι τέλους)

 

τον ΚΑΡΚΙΝΟ

 

Κατευόδιο του Γιώργη ΤάΚη Δόξα,

 

Ιδρυτή του Κινήματος Ενάντια στον Αντρικό ΚΑΡΚΙΝΟ

 

 

 

Ήταν ένας Δυνατός και Επιτυχημένος Έλληνας. Στην Δικηγορία· στο Ποδόσφαιρο· και στο Κοινωνικό γίγνεσθαι. Μετά «το φευγιό του» ακούστηκαν / γράφτηκαν διάφορα / πολλά / πικρά / ειρωνικά κ.λπ. Οι Σοφοί του Διαδικτύου έβαλαν μπόλικη φωτιά στην Κοινωνική βενζίνη της Εμπάθειας· της Βρωμιάς· και της μισητής κατάρας.

 

Τώρα λοιπόν, η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού τακτοποίησε όλα τα άλλα προβλήματα, για παράδειγμα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη φτώχεια, εισάγει και νόμο για να «προστατεύσει» τα παιδιά από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες (τα κινητά). Ήδη, στην αρχή του, η αποτελεσματικότητα του νόμου αυτού έχει αμφισβητηθεί. Προσωπικά, πιστεύω ότι όλη αυτή η κίνηση γίνεται για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Γιατί αυτή η βιομηχανία εκμετάλλευσης της αθωότητας και της ευπιστίας των παιδιών αποφέρει τεράστια κέρδη μέσα από τις εμβόλιμες διαφημίσεις. Δεν πιστεύω δε ότι το οικονομικό κατεστημένο της Ευρώπης θα επιτρέψει να «μπουν σε κίνδυνο» τα τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση των παιδιών. Τα περί κινδύνων για την ψυχική υγεία των παιδιών, αφήνονται στην αρθρογραφία ειδικών επιστημόνων. Οι οποίοι, βέβαια, μιλούν για σημαντικούς κινδύνους για την ψυχική υγεία των παιδιών. Μιλούν π.χ. για κάθε είδους ψυχικές διαταραχές, κατάθλιψη, άγχος μέχρι και τάση για αυτοκτονία, αϋπνία ή δυσκολία στον ύπνο, εναλλαγές στην διάθεσή του παιδιού, που ορισμένες φορές ακολουθούνται από κακές επιδόσεις στο σχολείο. (βλέπε και Γεράσιμος Κολλαΐτης, Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στο Ε.Κ.Π.Α. «Προστατεύοντας την ψυχική υγεία των παιδιών», ΤΑ ΝΕΑ, 22/8/23). Η γενική διαπίστωση – και του γράφοντος – είναι ότι όταν τα παιδιά είναι προσηλωμένα στο κινητό τους, δεν υπάρχει πια τίποτα άλλο γύρω τους.

 

Του Γιώργου Τάκη Δόξα

 

Το sms ήταν λιτό: «Ο Γιάννης έφυγε το απόγευμα στις 5.30. Λαμπρινή». Το sms στάλθηκε από την αδερφή του Λαμπρινή του ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΠΥΡΓΙΩΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ (Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2025).

Γράφει ο Ηρακλής Ρούπας 

Το νέο έτος βρίσκει το Χρηματιστήριο σε τέλμα για άλλη μία χρονιά. Μπορεί από πλευράς τζίρων ή κινητικότητας να δείχνει μία δυναμική. Από πλευράς ουσίας, προκειμένου να χαρακτηρίζεται ως αγορά, φαίνεται να «απευθύνεται» σε λίγους χωρίς να επιδεικνύεται διάθεση να αλλάξει η φιλοσοφία λειτουργίας της διοίκησής του. Τα όποια δημοσιεύματα υπάρχουν απλά για να δικαιολογούν την ανάλυση ελάχιστων πραγματικά σημαντικών εισηγμένων εταιριών και προφανώς για να στηρίξουν το αφήγημα των αναπτυσσόμενων τραπεζών.

athanasios-papandropoulos.jpg

 

Ως προς την προστασία της ιδιοκτησίας, στη διεθνή κατάταξη, με πρώτες τη Φινλανδία, τη Δανία και τη Σιγκαπούρη, η Ελλάδα βρίσκεται στην 57η θέση, κάτω από την Κομμουνιστική Κίνα{!!} και τελευταία στη Δύση.

 

Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

 

Ο Διεθνής Δείκτης Δικαιωμάτων Ιδιοκτησίας (IPRI), είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος δείκτης που κατατάσσει την ισχύ των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας – τόσο φυσικά όσο και πνευματικά – παράλληλα με το νομικό και πολιτικό περιβάλλον που τα υποστηρίζει. Στην τελευταία λοιπών κατάταξη του δείκτη, ο οποίος παρέχει μια ενημερωτική ανάλυση του γιατί τα δικαιώματα ιδιοκτησίας είναι θεμελιώδη για την οικοδόμηση και τη διατήρηση μιας ανθεκτικής οικονομίας, σε 125 χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται την 57η θέση, με την Κίνα να κατέχει την 51η.