ΗΠΑ: Πέθανε ο Κόλιν Πάουελ από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού | ΣΚΑΪ
Ο στρατηγός Κόλιν Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Γ. Μπους και πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων πέθανε σε ηλικία 84 ετών, εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ντόρα Μπακογιάννη on Twitter: "… "

Με καρκίνο και συγκεκριμένα Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο διεγνώσθη η Ντόρα Μπακογιάννη όπως η ίδια έγραψε στο Facebook. «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​ Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου», αναφέρει στην ανάρτησή της. ​

Αναλυτικά η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει τα εξής:

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​

Σελιανίτικα - Αρχική

Λήψη απόφασης Κοινοτικού Συμβουλίου Σελιανιτίκων για την ένταξη έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Αιγιαλείας Έτους 2022.

Το Κοινοτικό συμβούλιο Σελιανιτίκων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 86 του Ν. 3852/2010 προχώρησε στη λήψη της αριθ. 14 απόφασης, με την οποία εισηγείται προς την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας τα τεχνικά έργα στην κοινότητα που πρέπει να συμπεριληφθούν στο υπό κατάρτιση τεχνικό πρόγραμμα έτους 2022. Για τα προτεινόμενα προς ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα έργα έχουν ληφθεί υπόψη από το Κοινοτικό συμβούλιο τόσο ο επείγοντας χαρακτήρας των αναγκών των κατοίκων όσο και οι προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη της Κοινότητας Σελιανιτίκων.


Παρακάτω αναφέρονται τα τεχνικά έργα που προτείνεται η ένταξή τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων Δήμου Αιγιαλείας έτους 2022 ως εξής:

α) αποκατάσταση στρώσης κυκλοφορίας με φρεζάρισμα και στρώση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας στο σύνολο της οδού Αφροδίτης, μήκους, ως έγκειται, 280 μέτρων, στο ρεύμα εισόδου από την παραλιακή οδό Ατλαντίδος έως και τη διασταύρωση στην Παλαιά Εθνική Οδό, λόγω των ρηγματώσεων, παραμορφώσεων, φθορών στο οδόστρωμα, καθώς και η κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων προς αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων στην οδό,

 

Πολύνεκρη επίθεση στη Νορβηγία: Εκτελέσεις με τόξο και βέλη στην πόλη  Κόνγκσεμπεργκ (pics-vid) - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης ξεκίνησε την επίθεση μέσα στο σούπερ μάρκετ Coop Extra

 
Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν από έναν άνδρα που χρησιμοποιώντας ένα τόξο και βέλη εξαπέλυσε επιθέσεις στην νορβηγική πόλη Κόνγκσμπεργκ.

Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη τόνισε η αστυνομία, χωρίς προς το παρόν να γνωστοποιήσει στοιχεία της ταυτότητας του.

Πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης ξεκίνησε την επίθεση μέσα στο σούπερ μάρκετ Coop Extra και συνέχισε μέσα στην πόλη. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV2, ο άνδρας έφερε πάνω του επίσης ένα μαχαίρι και άλλα όπλα.


12 Οκτωβρίου 2021: Κοπέλες από το Λύκειο των Ελληνίδων μεταφέρουν τη σημαία της Απελευθέρωσης στον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Από το 1945 και μόνο για μία μέρα (12 Οκτωβρίου), στην Ακρόπολη υψώνεται η Σημαία της Απελευθέρωσης των Αθηνών.

Της Έλενας Ντάκουλα


Σαν σήμερα, πριν 77 χρόνια, απελευθερώθηκε η Αθήνα, μετά από 3,5 χρόνια γερμανικής Κατοχής, μίας δραματικής περιόδου της ιστορίας μας γεμάτης συμφορές, εξαθλίωση, πείνα, βασανιστήρια, πόνο, εξευτελισμούς, αίμα αλλά και ηρωισμούς.