Παρά τη σκληρή ρητορική, ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να μη βιάζεται να προχωρήσει σε επίθεση στο Ιράν

Η ρητορική της αμερικανικής πλευράς σε σχέση με την επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και κατευθυνόμενων πυραύλων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της σαουδαραβικής εταιρείας πετρελαίου Aramco, ήταν από όλες τις απόψεις αναμενόμενη.Σημείωμα για τη δικαστική υπόθεση που αφορά τον Γιαννο Παπαντωνιου

Η διετής ανάκριση για τη δικαστική υπόθεση περατώθηκε χωρίς να προκύψει κανένα απολύτως νέο στοιχείο σε σχέση με το αρχικό κατηγορητήριο. Ο φάκελος διαβιβάστηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει αν θα εκδόσει Απαλλακτικό Βούλευμα ή θα παραπέμψει την υπόθεση σε δίκη.

Όμως, η παράνομη προφυλάκισή μου εξακολουθεί για ενδέκατο μήνα.

Οι κατηγορίες εναντίον μου είναι χαλκευμένες.  Στηρίζονται αποκλειστικά σε τρία ψέματα:

Πρώτο ψέμα: Απιστία


Ελληνικές μεταρρυθμίσεις και βοήθεια πιστωτών, το καλύτερο μείγμα για ταχύτερη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Η αντοχή της δημοκρατίας, η σημασία της επιστροφής του δικομματισμού και ο αστερίσκος. Ποια είναι τα ανοικτά μέτωπα.

 

Των Δρ Ευαγγελίας Κρασαδάκη
Μέλους του ΕΡΓΑΣΥΑ, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης

Καθηγητή Ευάγγελου Γρηγορούδη
Πολυτεχνείο Κρήτης, Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη
Πολυτεχνείο Κρήτης
Επίτιμου Διδάκτορα ΑΠΘ
Ακαδημαϊκού, Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών
Distinguished Research Professor, Audencia Business School, France

Καθηγητή Νικολάου Ματσατσίνη
Πολυτεχνείο Κρήτης
Διευθυντή του Εργαστηρίου ΕΡΓΑΣΥΑ
Προέδρου Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών

Η επικρατούσα άποψη μέχρι τουλάχιστον τη δεκαετία του 90’ ήταν ότι η θέση του πανεπιστημίου συνδέεται με ένα κυρίαρχο ρόλο σε μια κοινωνία που παγκοσμίως οδηγείται από τη γνώση, την πληροφορία και τις ιδέες. Η γνώση αντικαθιστά άλλους πόρους, ως βασική κινητήρια δύναμη της οικονομικής μεγέθυνσης, και η εκπαίδευση έχει σταδιακά αναδειχθεί ως θεμέλιο για την ατομική ευημερία και κοινωνική κινητικότητα. Σε έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες προέκυψε πως το μορφωτικό επίπεδο επιδρά στην ατομική ευημερία, και η άποψη αυτή που είχε εκφραστεί από το 31% των ερωτώμενων το 2000 ανήλθε στο 55% το έτος 2009. Οι ‘μορφωμένοι’ Αμερικανοί κερδίζουν διπλάσιες αμοιβές σε σχέση με τους απόφοιτους της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στα Εξάρχεια προκειμένου να απομακρυνθεί το κοντέινερ που βρισκόταν στην πλατεία της περιοχής, γνωστό και ως «ΚΕΠ» των αναρχικών.