Συνέντευξη Νίκου Ανδρουλάκη: “Η ανανέωση είναι κοινωνικό και πολιτικό  αίτημα.” | The Socialist

«Πιστεύω ότι οι πολίτες θα επιλέξουν την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία. Θεωρώ ότι μπορώ να τα υπηρετήσω και θα είμαι μια ισχυρή επιλογή, η οποία μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη στις επόμενες εκλογές», τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη του στο βραδινό δελτίο του Αντ1 και τη Ρίτσα Μπιτζόγλη.

Την ανάγκη ύπαρξης ενός κόμματος - λύσης στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής, περιέγραψε ο κ. Ανδρουλάκης, περιγράφοντας μια εποχή πολλαπλών κρίσεων. «Είχαμε την οικονομική, την πανδημική, την προσφυγική, τη γεωπολιτική κρίση. Τα κόμματα δεν είναι προετοιμασμένα να απαντούν με ετοιμότητα στις κρίσεις αυτές. Δεν είναι έτοιμα, δεν έχουν προγράμματα, δεν έχουν στελεχιακό δυναμικό με επάρκεια», εκτίμησε ο κ. Ανδρουλάκης.

Συνέντευξη της κριτικού εστιατορίων Νίκης Μηταρέα

στον Ντίνο Στεργίδη

Ραδιόφωνο, τηλεόραση, περιοδικά, εφημερίδες και διαδίκτυο καλύπτει η θητεία της Νίκης Μηταρέα στο χώρο της ενημέρωσης. Από τις Κοινωνικές Επιστήμες στη δημοσιογραφία και στις στήλες γεύσης και οίνου, στη μακρόχρονη πορεία της έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό μέσων κάθε μορφής. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ειδικευτεί σε θέματα φαγητού, οίνου και κριτικής εστιατορίων, ενώ έχει συγγράψει δύο βιβλία: «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις Πατάκη). Το «Οινομαγειρέματα» είχε αξιολογηθεί το 2006 ως το καλύτερο ελληνικό βιβλίο μαγειρικής με κρασί και στον παγκόσμιο διαγωνισμό βιβλίων μαγειρικής «Gourmand World Cookbook Awards 2006» απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Best Book on Cooking with wine in the World».

Επέμβαση στο μάτι έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Π. Τσίμας: Έχω μπροστά μου ένα βιβλίο με τον τίτλο «Παλιγγενεσία και αναστοχασμός: Κείμενα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», συγγραφέας είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ και παρουσιάστηκε εχθές στο Public του Συντάγματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, να μια καλή αφορμή, είναι στην τηλεφωνική γραμμή, και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλημέρα πρόεδρε!

 

Ευ. Βενιζέλος: Καλημέρα σας! Εγώ ευχαριστώ!

 

Π. Τσίμας: Κρατώ το βιβλίο να το κουβεντιάσουμε στο τέλος, γιατί ήθελα, σας παρακαλώ, να αρχίσουμε από την επικαιρότητα. Η πρώτη μου ερώτηση, επειδή τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ ότι έχετε κάνει πολλές παρεμβάσεις για τα θέματα της διαχείρισης της πανδημίας, με μεγάλο ενδιαφέρον, το ερώτημά μου είναι το εξής, βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη, και μάλιστα σε χώρες με καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα από την Ελλάδα, μία κίνηση προς αυστηρότερα μέτρα, είτε περισσότερες κατηγορίες στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως έκανε χθες η Ιταλία, είτε αυστηρότερους περιορισμούς στην κίνηση. Εδώ φαίνεται ότι έχουμε διαλέξει, προς το παρόν τουλάχιστον, έναν άλλο δρόμο. Τι λέτε;

Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία: Πώς μοιράστηκαν τα  υπουργεία SPD, FPD και Πράσινοι | Pronews

Του Κώστα Ράπτη

Σε σύγκριση με τις 171 ημέρες που πέρασαν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 μέχρι τη συγκρότηση της τελευταίας κυβέρνησης Μέρκελ (σε "μεγάλο συνασπισμό” Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών), οι 73 ημέρες που χρειάστηκαν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου μέχρι χθες για τη συγκρότηση του νέου, και μάλιστα τρικομματικού, κυβερνητικού σχήματος της Γερμανίας υπό τον Όλαφ Σολτς, αποτελούν οπωσδήποτε πρόοδο. Το αν το αποτέλεσμα αποτελεί και εγγύηση σταθερότητας είναι όμως μια διαφορετική συζήτηση.

Κορωνοϊός: Στις 7:30 το απόγευμα το διάγγελμα Μητσοτάκη | ΠΟΛΙΤΙΚΗ |  iefimerida.gr

Ο Πρωθυπουργός γνωστοποίησε  ότι για τους άνω των 60 ετών το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα παύει να ισχύει επτά μήνες μετά την έκδοση του, συνεπώς θα πρέπει να προχωρήσουν στην χορήγηση της 3ης δόσης προκειμένου να το ανανεώσουν.

Αναλυτικά τα πέντε νέα μέτρα:

Μπλόκο σε ανεμβολίαστους σε σινεμά, θέατρα, μουσεία, γυμναστήρια