Φορο-λοταρία: Πώς θα δείτε αν κερδίσατε | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αναμένεται να λάβει τη μορφή νομοθετήματος μέχρι το τέλος του 2021

Σχέδιο για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω του Ταμείο Ανάκαμψης έχει εκπονήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το παραπάνω αναμένεται να λάβει τη μορφή νομοθετήματος μέχρι το τέλος του 2021

Βιοηθική, Επιστήμη και Ορθοδοξία | Πεμπτουσία

http://www.bioethics.gr/index.php/el/gnomes/3022-2021-06-18-10-11-05

 

 

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής ασχολήθηκε με το ζήτημα της δυνατότητας πρόβλεψης υποχρεωτικού εμβολιασμού των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και όλων όσοι στελεχώνουν δομές υγείας (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) ή δομές περίθαλψης ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένων, ατόμων με χρόνιες παθήσεις ή ατόμων με αναπηρία), μετά από σχετικό ερώτημα του Πρωθυπουργού.

 

Λαμβάνοντας υπόψη:

- τα επιστημονικά δεδομένα και τις έως τώρα δημοσιευμένες μελέτες για τα εγκεκριμένα εμβόλια,

- τα δεδομένα εμβολιασμού για τις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα,

- τις αρχές της αυτονομίας, της ωφέλειας και της μη-βλάβης,

- την αρχή της αναλογικότητας, και

- τη νομική διάσταση του ζητήματος,

Κορονοϊός: Στα 2.588 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο - Ξεπέρασαν τους  700 οι διασωληνωμένοι - Onmed.gr

Έκθεση για την προέλευση της Covid-19 που διεξήγαγε αμερικανικό κρατικό εργαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση πως ο ιός ενδέχεται να διέρρευσε από εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας είναι εύλογη και αξίζει να ερευνηθεί περαιτέρω, ανέφερε σε άρθρο της χθες Δευτέρα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που έχουν γνώση του απόρρητου εγγράφου.

Η έκθεση καταρτίστηκε τον Μάιο του 2020 από το Lawrence Livermore National Laboratory στην Καλιφόρνια. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της έρευνας αυτής στην έκθεσή του για την προέλευση της πανδημίας που δημοσιεύθηκε τους τελευταίους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνεται στη WSJ.

«Η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) είχε αναδείξει έγκαιρα τις πρωτοφανείς διαδικασίες της δημοτικής αρχής για την πρόσληψη προσωπικού, για κάλυψη επειγουσών αναγκών.

Μεταξύ άλλων η καταγγελία της παράταξης ανέφερε: ”Την Τρίτη 23/02 στις 12:00, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας με ένα και μοναδικό θέμα την πρόσληψη με εξάμηνη σύμβαση 24 ατόμων σε διάφορες ειδικότητες για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.