Τεράστια τραπεζική απάτη με SMS - Τι να προσέξετε για να μη χάσετε χρήματα

Νέο alert για την ενημέρωση του κοινού σε ότι αφορά τις ηλεκτρονικές απάτες, εξέδωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ελληνική Αστυνομία, προειδοποιώντας τους πολίτες για τις πιο διαδεδομένες μορφές απάτης και καλώντας τους να είναι προσεκτικοί στη χρήση και την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων από κακόβουλες ενέργειες που στόχο έχουν να αποσπάσουν τους κωδικούς των τραπεζικών τους λογαριασμών.

 

Το φαινόμενο έχει πάρει την μορφή μάστιγας, καθώς την περασμένη εβδομάδα η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε νέο κύκλωμα που προσέγγιζε επαγγελματίες, όπως γιατροί ή ξενοδόχοι, αποσπώντας τους στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών, με εκτιμώμενη λεία άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι συνήθεις μορφές απάτης που χρησιμοποιούνται από επιτήδειους, όπως έχουν κωδικοποιηθεί από την ΕΕΤ, είναι οι παρακάτω:

 Υποχρεωτική γίνεται η συλλογική σύμβαση στον επισιτισμό | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Από προχθές οι μισθοί και οι ρυθμίσεις που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση ισχύουν πλέον υποχρεωτικά για το σύνολο των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του επισιτισμού, ακόμη και αυτών που δεν είχαν υπογράψει τη σχετική Σύμβαση. Σχετική απόφαση με την οποία κηρύσσεται υποχρεωτική η κλαδική Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό, υπέγραψε -μετά την σχετική εισήγηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας- ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.