Με μεγάλη επιτυχία,οπως κάθε χρόνο εξάλλου,πραγματοποιηθηκε στις  13 Σεπτεμβρίου,  στην Αθήνα, ο 11ος  Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2021, ο οποίος αποτελεί μιά απο τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων{ΣΕΒΤ} Πρόκειται δε, για εναν διαγωνισμό,που  μετράει ήδη 4 σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις καθώς και πολλές επιτυχημένες ιστορίες νέων  προϊόντων, που βρήκαν τον δρόμο τους για την αγορά.

Από το 2011 μέχρι σήμερα, 546 Φοιτητές από 15 Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας έχουν συμμετάσχει στον Διαγωνισμό δημιουργώντας και προσφέροντας στη Βιομηχανία Τροφίμων περισσότερες από 100 προτάσεις καινοτόμων προϊόντων διατροφής με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας και της απαραίτητης κοινωνικής ευθύνης.

Σε μια διαφορετική θεώρηση των γηρατειών, υπό το πρίσμα της αύξησης του προσδόκιμου ζωής – κυρίως στο δυτικό κόσμο – και παίρνοντας αποστάσεις από πολλές προκαταλήψεις και προκαθορισμένες αντιλήψεις προσκαλεί ο Πασκάλ Μρυκνέρ υπεραμυνόμενος της ζωής, όταν η νεότητα την έχει αφήσει πίσω της.


Με αφορμή το δοκίμιό του με τίτλο “Un Instante Eterno” («Μια Αιώνια Στιγμή») που κυκλοφόρησε στην Ισπανία ο 72χρονος φιλόσοφος και συγγραφέας, από τους σημαντικότερους Γάλλους διανοητές της εποχής μας, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εφημερίδα La Razon της Μαδρίτης και τον Javier Ors, όπου αναλύει πώς οι εξελίξεις στην επιστήμη έχουν καταστήσει το χρόνο σύμμαχο του ανθρώπου, με την αύξηση κατά σχεδόν τρεις δεκαετίες του προσδόκιμου ζωής τον τελευταίο αιώνα. Και μακριά από μια μελαγχολική ή ποιητική κριτική για τον “χαμένο χρόνο” (“le temps perdu”) υποστηρίζει ότι τα γηρατειά δεν πρέπει να είναι μια περίοδος παραίτησης ή «έκπτωσης» αλλά μιας πλήρους και έντονης ύπαρξης, μιας «αναγέννησης μέσω της γήρανσης», όπου το βασικό ερώτημα θα είναι να ανακαλύψουμε πώς θα αξιοποιήσουμε τον έξτρα χρόνο που μας δίνεται.

11 Σεπτεμβρίου – Δίδυμοι Πύργοι: Η μέρα που ο κόσμος άλλαξε | Pagenews.gr

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στο τεύχος 21 (Σεπτέμβριος 2011) της ARB για την δέκατη επέτειο από την τρομοκρατική επίθεση της 11/9. Με ικανοποίηση είδαμε ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τώρα, με είκοσι χρόνια καθυστέρηση, κάποια ονόματα (όχι όλα) των νεκρών ομογενών της 11ης Σεπτεμβρίου.


1.

Η δέκατη επέτειος από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου βρίσκει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν νεκρό. Με την ευκαιρία της εξόντωσής του δημοσίευσα στην β΄ έκδοση της ARB (τχ. 18, Μάιος 2011) το κείμενο με τίτλο «OBITUARY. Οι Έλληνες αντιιμπεριαλιστές πενθούν». Αναφερόμουν σε όλους εκείνους που πανηγύριζαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, με τα «καλά να πάθουν!», «καλά τους κάνανε», «τους άξιζε», «η Αμερική θέρισε αυτά που έσπειρε», χτυπήθηκε «η αυτοκρατορία του κακού» κ.τ.τ., και ρητόρευαν για την «εκδίκηση των καταπιεσμένων», τη «Νέμεση», τη «θεία δίκη», που αμφισβητούσαν ακόμη και την ενοχή του Λάντεν[1], ενώ το 42% των Ελλήνων πίστευε ότι την τρομοκρατική επίθεση την έκαναν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ή του Ισραήλ. Τώρα, καθώς όλοι οι τύραννοι που θαύμαζαν λιγοστεύουν, έμελλε να μείνουν ορφανοί και απ’ τον «Κανάρη» και να καταγγέλλουν την… παράνομη εισβολή στο Πακιστάν και τη διατάραξη της οικογενειακής ειρήνης του Μπιν Λάντεν από τους Αμερικανούς, που «δολοφόνησαν» έναν «άοπλο» ο οποίος περιβαλλόταν από «αμάχους».


Live: Η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ -
Δεν σκέφτηκα ποτέ να προχωρήσω σε πρόωρες εκλογές, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ, ενώ αναφερόμενος έμμεσα στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το ζήτημα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα».


Σημείωσε, σχετικά με την πανδημία ότι η «χώρα δεν θα ξανακλείσει» και πως η τρίτη δόση εμβολιασμού θα είναι υποχρεωτική για όσους κλάδους υφίσταται και τώρα υποχρεωτικότητα. Όσον αφορά τα σχολεία είπε: «Πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοικτά. Προφανώς δεν είμαι σε θέση να προβλέψω την πορεία της πανδημίας».


Η αναγκαιότητα του όρου “γυναικοκτονία” | Άννα Μπιρμπιλοπούλου | La  Evoluciόn Polίtica
Δημόσια πρόσωπα απευθύνουν εκκλήσεις για αποτελεσματικότερη προστασία.

Παρά τις καταγγελίες, την συνεχή ευαισθητοποίηση, το τραγικό αυτό φαινόμενο δεν περιορίζεται, όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ της η Deutsche Welle. Τέσσερις οι γυναικοκτονίες στην Ιταλία μόνον την εβδομάδα που αφήνουμε πίσω μας. Τελευταίο θύμα, η Ρίτα, τριάντα χρόνων, η οποία εργαζόταν σε βιομηχανία της πόλης Βιτσέντσα, στον ιταλικό Βορρά.  

Την δολοφόνησε ο πρώην σύντροφός της, εξήντα ετών, μόλις εκείνη πήγε στην δουλειά, μπροστά στις συναδέλφους της. Η Ρίτα ήθελε να φέρει στην Ιταλία τα τέσσερα παιδιά που είχε αφήσει στην Νιγηρία. Εκείνος δεν συμφωνούσε και χωρίσανε. Η απόφασή της όμως να διεκδικήσει μια αυτόνομη ζωή και να δώσει προτεραιότητα στα παιδιά της προκάλεσε τυφλή βία.