Ποιο μήνυμα έλαβαν στην κυβέρνηση από τις αυτοδιοικητικές εκλογές

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συγκέντρωσε από το Υπουργείο Εσωτερικών τα αναλυτικά αποτελέσματα (ανά Εκλογικό Τμήμα) των συνδυασμών στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές και με το πέρας της καταχώρησης, με τη χρήση εφαρμογής που αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν  στον ιστότοπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μακροπρόθεσμη λύση για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ουκρανίας - OmegaLive

Του απεσταλμένου μας στο Στρασβούργο Θανάση Κάλφα

 

Την Τρίτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την βελτιωμένη πρόταση για έναν μηχανισμό ύψους 50 δισ. ευρώ για την ανάκαμψη, την ανοικοδόμηση και τον εκσυγχρονισμό της Ουκρανίας το διάστημα 2024 - 2027.

 

 

 

Με 512 ψήφους υπέρ, 45 κατά και 63 αποχές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οριστικοποίησε τη θέση του σχετικά με τον προτεινόμενο μηχανισμό για την Ουκρανία. Οι ευρωβουλευτές ζητούν να ενισχυθεί η δημοκρατική λογοδοσία στο πλαίσιο του μηχανισμού και καλούν την Ουκρανία να διαφυλάξει τον πολυκομματικό χαρακτήρα του δημοκρατικού της πολιτεύματος και να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις ένταξης στην ΕΕ.

 

 

Ανάγκη για επείγουσα έγκριση του μηχανισμού στο πλαίσιο της αναθεώρησης του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ

 

Έλεγχος της αλιείας: το Κοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία

 

Όλα τα αλιευτικά θα παρακολουθούνται και τα αλιεύματα θα δηλώνονται ηλεκτρονικά, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ιχνηλασιμότητα, στο πλαίσιο ενός ανανεωμένου συστήματος ελέγχου της αλιείας.

Του απεσταλμένου μας στο Στρασβούργο Θανάση Κάλφα

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει για πρώτη φορά σε παγκόσμια εκστρατεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στην Παγκόσμια Εκστρατεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την ανάδειξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα έθνη και οι κοινωνίες, συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως φορέας αυτοδιοίκησης με αξιοσημείωτα πεπραγμένα στη  Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Κυκλική Οικονομία, την Ενέργεια και το Περιβάλλον.

Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδέεται με δράσεις του Ο.Η.Ε., έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να προβάλλει τις αδιαμφισβήτητες δράσεις και πρωτοβουλίες της, και αυτό από μόνο του καθίσταται ως μια σημαντική επιτυχία.

 

Σας προσκαλούμε,

Την Κυριακή 13 Αυγούστου, 8 το βράδυ, στην παλιά προβλήτα του φάρου στη παραλία Αιγίου, για να γνωρίσετε τους ανθρώπους μας και το σχέδιο μας, για τη πρόοδο της Αιγιάλειας.

Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας το πως μπορεί να γίνει η Αιγιάλεια προορισμός με δυνατότητα δημιουργίας για όλους.

Η πρόοδος του τόπου μας είναι στο χέρι μας!

Σας περιμένουμε όλους.

Κώστας Σπηλιόπουλος