Η εφημερίδα Το Βήμα  της Αιγιάλειας κυκλοφόρησε το 1975 λίγους μήνες μετά την Μεταπολίτευση από τον δημοσιογράφο Φάνη Ζουρόπουλο και για 40 χρόνια ταυτίστηκε με την κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική και αθλητική ζωή της Αιγιάλειας.

Όλα αυτά τα χρόνια φιλοξένησε σημαντικά άρθρα και συνεντεύξεις , ποτέ δεν κατασκεύασε  ειδήσεις , πάντα μετέφερε πραγματικά γεγονότα. Η παρακάτω φράση περιγράφει τη φιλοσοφία της Εφημερίδας : «Δείξε μου έναν σωστά πληροφορημένο πολίτη  να σου δείξω έναν ελεύθερο πολίτη» .

 

Ο Δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και ιδρυτής της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ της Αιγιάλειας Φάνης Ζουρόπουλος τιμήθηκε   για την συμβολή του στην ανάδειξη του τύπου της Περιφέρειας, από το «Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση» και από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων  για την πολύχρονη προσπάθειά του υπέρ της Ευρωπαϊκής ενοποίησης και την ποιότητα της δημοσιογραφικής του εργασίας. Σήμερα είναι εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Τώρα ΤΟ ΒΗΜΑ της Αιγιάλειας  περνά στη νέα ψηφιακή μορφή, με νέο προσανατολισμό και νέους ανθρώπους στο τιμόνι του.

Η ηλεκτρονική του δομή είναι απλή :
Το φωτογραφικό του αρχείο : Από την πολύχρονη πορεία του  βρίσκεται στην ενότητα Φωτογραφίες  όπου εικονίζονται  σημαντικές στιγμές της Αιγιάλειας , με σύντομες λεζάντες, ο οποίες  θα είναι στη διάθεση κάθε ερευνητή του μέλλοντος και λάτρη του πρόσφατου παρελθόντος. Εκεί θα μπορεί να βρει κανείς τις παρακάτω ενότητες φωτογραφιών  : Ιστορικές, κοινωνικές, πολιτικές, αθλητικές και προσωπικές. Το αρχείο θα εμπλουτίζεται με νέο υλικό στην διάρκεια λειτουργίας του.

Στο προσωπικό αρχείο FAZ  με τίτλο Προσωπικές φωτογραφίες, υπάρχουν φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του Φάνη Ζουρόπουλου, από τις δημοσιογραφικές του έρευνες για σημαντικά γεγονότα , από τα ταξίδια του, ακόμα και από τις προσωπικές του στιγμές που σημάδεψαν κάποιες εποχές που πέρασαν .

Η eφημερίδα δεν μπορεί να είναι μόνο κάτι που αφορά το παρελθόν . Στην ενότητα Άρθρα – Απόψεις έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι , θα σχολιάζουν την επικαιρότητα και θα καταθέτουν την άποψή τους. Στο κομμάτι αυτό θα υπάρχουν  άρθρα του Φάνη Ζουρόπουλου , όσα επέλεξε η σημερινή διαχείριση, με διαχρονικό χαρακτήρα τοπικού αλλά κυρίως εθνικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Αιγιάλειας στην ηλεκτρονική του μορφή αναζωπυρώνει μνήμες του παρελθόντος με ιστορική αξία, αλλά ζει και στην πραγματικότητα. Με λίγα λόγια, ο επισκέπτης θα παίρνει γεύση από το παρελθόν, θα ζει το παρόν και θα διαγράφει πορεία κοιτώντας  το μέλλον .


Εκ της διαχειρίσεως:

Φάνης Ζουρόπουλος
Author: Φάνης Ζουρόπουλος