ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Αυτή την περίοδο γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης πόρων –περίπου 300 εκατ. ευρώ– για την αγορά δύο παλαιών φρεγατών, της «Melbourne» και της «Newcastle» (φωτ.), του βασιλικού ναυτικού της Αυστραλίας.

Την ερχόμενη Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία, ανάμεσα σε σειρά θεμάτων, θα πραγματεύεται το επόμενο, πολυετές δημοσιονομικό πλάνο της, εν μέσω μάλιστα Brexit. Την ίδια στιγμή, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Ουάσιγκτον, θα εγκαινιάζεται ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας και ΗΠΑ σε μια συγκυρία κατά την οποία και οι δύο πλευρές έχουν αναπτύξει αρκετές προσδοκίες.Του Κώστα Ράπτη

Με την απόφασή της να αναβάλει (άγνωστο για πόσο) την προγραμματισμένη για αύριο, Τρίτη, ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων επί του σχεδίου αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. και να αποδυθεί σε έναν γύρο επαφών στις Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι προσπαθεί να μετατρέψει την ίδια της την εμφανή αδυναμία σε όπλο.Σύγχυση επικρατεί όσον αφορά τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού, καθώς το υπουργείο Υγείας πιέζει τους πολίτες να εγγραφούν στο σύστημα, ωστόσο οι επαγγελματίες στον ιατρικό τομέα διαμαρτύρονται ότι οι διαθέσιμοι γιατροί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.Κάποια είδη πυρετών αντιμετωπίζονται στο σπίτι με τη σωστή φροντίδα και άλλοι χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή

Ο πυρετός είναι η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος. Όταν μάχεστε μίας μολύνσεως, το μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και ονομάζεται υποθάλαμος, αλλάζει τον εσωτερικό θερμοστάτη. Είναι ο τρόπος του σώματος να υπερασπίζεται τον εαυτό του κόντρα στους εισβολείς. Κάποια είδη πυρετών αντιμετωπίζονται στο σπίτι και άλλοι χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή. Εξαρτάται από την ηλικία, τη συνολική υγεία, τα συμπτώματα και το ύψος του πυρετού.Πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή παιχνιδιών, ενόψει Χριστουγέννων.

Τα παιχνίδια προσφέρουν στα παιδιά αμέτρητη χαρά, αλλά μπορούν να αποτελέσουν, ωστόσο, αιτία σοβαρών ατυχημάτων, γι' αυτό και η επιλογή τους είναι σοβαρή υπόθεση.

Σύμφωνα με στοιχεία του σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», τα ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στην Ελλάδα. Τα περισσότερα ατυχήματα που αφορούν παιδιά ηλικίας 0-6 ετών, συμβαίνουν μέσα στο σπίτι, ενώ έχει αποδεχθεί ότι η πρόληψη μπορεί να μειώσει τον αριθμό και τη σοβαρότητα των παιδικών ατυχημάτων μέχρι και 50%.