Νικόλαoς Μπακατσέλος - Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού  Επιμελητηρίου - Ναυτιλία - Οικονομία - Υγεία - Επικαιρότητα
Ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Νίκος Μπακατσέλος, μιλάει στην «Κ» για το εγχείρημα επαναλειτουργίας της βιομηχανίας

Του Δημήτρη Δελεβέγκου
 
Πυραμίς Μεταλλουργία Νίκος Μπακατσέλος, έχοντας πρόσφατα καταλήξει σε συμφωνία με τη θυγατρική της Bosch, BSH, για την εξαγορά μέρους του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου στον Ρέντη. Ωστόσο, όπως αναφέρει, σε συνέντευξή του στην «Κ», ο κ. Μπακατσέλος, η σχεδιαζόμενη επένδυση έχει σημειολογικά πολύ μεγαλύτερη αξία, σε σχέση με το ύψος της αυτό καθ’ αυτό, επειδή αποκτά τροχιοδεικτικό χαρακτήρα, καταδεικνύοντας ότι η αποβιομηχάνιση μπορεί να αναστραφεί. Το σχέδιο επαναλειτουργίας της Πίτσος, «υπό νέα διεύθυνση», περιλαμβάνει την εγκατάσταση του εξοπλισμού στο νέο ακίνητο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και την έναρξη παραγωγής της νέας μονάδας στις αρχές του 2022.

Eντολή Ερντογάν στη Χαμάς: ''Ξεκινήστε τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ'' |  Pentapostagma

Η Αγκυρα προσφέρει στην παλαιστινιακή οργάνωση χρήματα, τη στηρίζει πολιτικά σε διπλωματικούς κύκλους και δίνει διαβατήρια σε ηγετικά στελέχη του στρατιωτικού σκέλους της που έχουν την Κωνσταντινούπολη ως βάση τους για τον σχεδιασμό επιθέσεων κατά του Ισραήλ    

www.Protagon.grΗ Χαμάς ιδρύθηκε πριν από 34 χρόνια, το 1987, ως τοπικό παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων και εναλλακτική, ισλαμιστική, επιλογή στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) του Γιάσερ Αραφάτ ενώ δηλωμένος στόχος της είναι η διάλυση του κράτους του Ισραήλ και η δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στη θέση του.


navarinoinvestment.blogspot.com: Baloukli Zoodohos Pigi-ΤΗΓΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΨΑΡΙΑ  ΣΤΟ ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ


Του Βασίλη Νιτσιάκου

Η Ζωοδόχος Πηγή είναι επίθετο της Θεοτόκου και γιορτάζεται την Παρασκευή του Πάσχα. Η Πηγή δεν είναι παρά ένα Αγίασμα στο Μπαλουκλί κοντά στην Κωνσταντινούπολη, όπου, κατά την προφορική παράδοση, μετά από θαύμα χτίστηκε εκκλησία δίπλα στο θαυματουργό νερό προς τιμήν της Θεοτόκου. Απο τότε τη μέρα αυτή γίνεται ένα από τα πρώτα μεγάλα πανηγύρια σε εκκλησιές και ξωκλήσια της Ζωοδόχου πηγής με πάνδημους κυκλικούς χορούς και διάφορα λατρευτικά δρώμενα σχετικά με ζείδωρον ύδωρ.

Ο νέος «βασιλιάς» της μπύρας είναι Έλληνας | Moneyreview.gr
Ποιο είναι το νέο «αφεντικό» της AB InBEV

Σήμερα, ζει στην πόλη της Νέας Υόρκης, ενώ είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ο νέος «βασιλιάς» της μπύρας είναι Έλληνας. Ο λόγος για τον Mickel Doukeris, ο οποίος από τον Ιούλιο θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της AB InBEV, της μεγαλύτερας ζυθοποιΐας παγκοσμίως -με διάσημα brands, όπως οι μπύρες Budweiser, Corona, Stella Artois κ.α.

Ο Doukeris γεννήθηκε το 1973 στη Βραζιλία από Έλληνα πατέρα, ο οποίος μετανάστευσε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Πολύ γρήγορα έγινε ό,τι ονειρευτόταν, αποκτώντας προσωπική περιουσία άνω των 80 εκατ. δολαρίων και διευθύνοντας μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές παγκοσμίως.

Το δημόσιο χρέος της Σερβίας ανέρχεται σε 23,39 δισ. Ευρώ στο τέλος Μαρτίου  – Ελληνο – Σερβικό Εμπορικό, Τουριστικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Β.  Ελλάδος
 
Του Τάσου Δασόπουλου

Μια ακόμη επιβεβαίωση, ότι το ελληνικό χρέος γίνεται ανάρπαστο και μάλιστα από επενδυτές,  έδωσε η χθεσινή έκδοση του πενταετούς ομολόγου, το οποίο έσπασε άλλο ένα ρεκόρ διαμορφώνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία, απόδοση 0,17% και μηδενικό κουπόνι.

Το τελευταίο, σημαίνει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν θα χρειαστεί να πληρώνει τοκομερίδια, μέχρι και τη λήξη του τίτλου το 2026. Στα πολύ θετικά της χθεσινής έκδοσης, είναι ότι οι 140 προσφορές που υποβλήθηκαν αντιστοιχούσαν σε 20 δισ. ευρώ. Ένα ποσό μεγαλύτερο κατά 6,7 φορές,  από τα 3 δισ. ευρώ που άντλησε το ελληνικό δημόσιο. Επίσης, το 83% της έκδοσης κατέληξε σε χέρια επενδυτών "υψηλής ποιότητας" δηλαδή,  Τραπεζών (35%), διαχειριστών μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων (43%) και ασφαλιστικών ταμείων (5%) και μόνο το 14% σε επενδυτικά κεφάλαια υψηλού ρίσκου (hedge funds).