Σταϊκούρας για 14η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας: Έκθεση - ορόσημο για τη  χώρα | Liberal.gr
Έκθεση - ορόσημο για τη χώρα αποτελεί η 14η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα, την οποία δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς, ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο της χώρας από το Καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας, στο οποίο είχε εισέλθει- μόνη στην Ευρώπη- το 2018.

Δρομολογείται, συνεπώς, η επίτευξη ενός μεγάλου εθνικού στόχου, για την οποία η κυβέρνηση εργάζεται επί μακρόν, μεθοδικά και υπεύθυνα.

Κλείνει έτσι, μαζί με την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την πρόωρη εξόφληση του δανείου του ΔΝΤ, ένα δύσκολο κεφάλαιο για τη χώρα μας, που συνδέεται με την πολυετή οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.


Με επιπλέον κονδύλι 241 εκατ. ευρώ τα βιολογικά, έγκριση για 2 στους 3
Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την παρουσία του στα εγκαίνια της νέας τυροκομικής μονάδας της εταιρείας Greek Family Farm στη Μαγνησία:

Η επένδυση αυτή είναι απόδειξη ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία το κράτος διαθέτει, πραγματικά μπορούν να πιάσουν τόπο. Διότι εδώ αξιοποιήσατε όλα τα εργαλεία τα οποία ο Έλληνας νομοθέτης έθεσε στη διάθεσή σας: το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, τον αναπτυξιακό νόμο, το πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας. Και θέλω να τονίσω ότι όλα αυτά τα κάνατε με ιδιαίτερη μέριμνα για την περιβαλλοντική φροντίδα.


Τζεντιλόνι για Ταμείο Ανάκαμψης: Το σχέδιο της Ελλάδας από τα πρώτα που θα  αξιολογηθούν - ΤΑ ΝΕΑ
Η μέχρι σήμερα εμπειρία στη χώρα μας έχει καταδείξει δύο βασικά ζητούμενα που εν πολλοίς θα καθορίσουν και την επιτυχία του ευρωπαϊκού αυτού εγχειρήματος για την Ελλάδα

Ορέστης Ομράν

Η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί – δικαιολογημένα – μία από τις σημαντικότερες συνισταμένες της πορείας της μεταπανδημικής ελληνικής οικονομίας. Μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, η Επιτροπή ενέκρινε επιπλέον πόρους 2 δισ. ευρώ για κρατική ενίσχυση ελληνικών επιχειρήσεων με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη σε συνάρτηση με το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Εξάλλου, η νέα διεθνής πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται μετά την ουκρανική κρίση, δημιουργεί οικονομικές αβεβαιότητες τόσο σε εθνικό όσο και ενωσιακό επίπεδο, οι οποίες δεν επιτρέπουν αστοχίες ή αβελτηρία στη διαχείριση των πόρων του Ταμείου.Οι υγειονομικές αρχές εξετάζουν το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που εντοπίστηκε στην Ελλάδα. Κατά πόσο πρέπει να μας ανησυχεί η νόσος

in.gr


Θέμα χρόνου είναι όπως όλα δείχνουν να εμφανιστούν κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων και στην Ελλάδα. Η οριστική απάντηση για το εάν το ύποπτο κρούσμα που εντοπίστηκε σήμερα Σάββατο στην Κεφαλονιά, θα επιβεβαιωθεί ως θετικό θα δοθεί τη Δευτέρα. Ωστόσο, αρκετοί είναι οι ειδικοί που προειδοποιούν ότι εφόσον κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, η νόσος θα φτάσει και στην Ελλάδα.

Ενδεικτική είναι η θέση του ΠΟΥ που αναφέρει ότι η ευλογιά των πιθήκων θα μπορούσε να εξαπλωθεί περαιτέρω τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για πάρτι και φεστιβάλ.

Ήδη σήμερα τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη έχουν ξεπεράσει τα 100, με χώρες όπως η Ισπανία, η Βρετανία και η Πορτογαλία να καταγράφουν ήδη πάνω από 20 μολύνσεις. Πολλούς ασθενείς με ευλογιά των πιθήκων ανακοίνωσε και η Ολλανδία, που ωστόσο δεν δίνει ακριβή αριθμό, ενώ το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε και στην Ελβετία.«Δεν πρέπει αυτό που έγινε τρεις μέρες εδώ να είναι η ηχώ του δωματίου»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνόψισε τα πολιτικά συμπεράσματα της συζήτησης των στελεχών και μελών του κόμματος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε «όσους από λανθασμένες συμπεριφορές απομακρύνθηκαν να επανέλθουν, για να χτίσουμε μαζί την επόμενη μέρα της παράταξης» και έκλεισε όμως την πόρτα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ «σ΄ όσους το εγκατέλειψαν για μια καρέκλα εξουσίας» λέγοντας: «Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Εκπτώσεις στις αξίες μας δεν θα γίνουν».