Ο Δήμος Αιγίου και το FORUM Βοστίτσα, διοργανώνουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 στις 6 μ.μ, στο ''Πολύκεντρο'' του Δήμου [οδός Ψαρών, παραπλεύρως Χαρτοποιίας], την ''1η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ''. Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση του FORUM Boστίτσα, που ιδρύθηκε συγχρόνως με την καθιέρωση της Μυστικής Συνέλευσης σαν τοπικής Εθνικής εορτής, με σκοπό να καθιερωθεί σαν ένας θεσμός που θα συζητούνται από ειδικούς αλλά και πολίτες της Αιγιάλειας θέματα σχετικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής. Στην 1η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα παραστούν και θα μιλήσουν : α]. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης β] Έλλη Δρούλια Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής γ] Παναγιώτης Καρκατσούλης καθηγητής Δημ. Διοίκησης δ]. Ηρώ Τσιπρή  Διευθύντρια ''ΑΧΑΙΑ- Αναπτυξιακή ΑΕ''. Θα συντονίσουν:
Ζωή Αντωνοπούλου διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Φανής Ζουρόπουλος δημοσιογράφος, Επίτιμος εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και τέως Πρόεδρος της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου.Ο Πάνος Μαυρίδης εντοπίζει μια τάση να υπάρξει πολιτικός συμψηφισμός με λάσπη. Ο χρηματισμός πρόθυμων βουλευτών να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης είναι κατηγορία που εκτός από ηθικά και νομικά, ελέγχεται και πολιτικά. Γιατί δικαιώνει την αντίληψη τού “όλοι ίδιοι είναι”, “όλοι τα ίδια κάνουν”.

του Πάνου Μαυρίδη*

H πολιτική συναλλαγή είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού, προσπαθούν να μας πείσουν τα κυβερνητικά στελέχη. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καλή ή κακή, ηθική ή ανήθικη συναλλαγή. Ακούγεται κυνικό, αλλά έτσι προβάλλεται. Αφού λοιπόν είναι έτσι. Και εφόσον, οι “πρόθυμοι” να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης, βουλευτές, συναλλάχθηκαν με την κυβέρνηση, με γεια τους και χαρά τους.Του Στέφανου Μάνου*

Είναι δυσεξήγητο για ποιο λόγο τόσο πολλοί Έλληνες δέχονται να κυβερνώνται από ιδιοτελείς καιροσκόπους

Έτσι κάνουν όλα τα κράτη. Και η Αγγλία και η Γαλλία. Έκανε λοιπόν ο Τσίπρας ότι του είπαν και η Ελλάδα έχει μείνει στάσιμη με ΑΕΠ μειωμένο κατά 25%, περισσότερους ανέργους από οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα, και αδυναμία προσφυγής στις αγορές. Χάσαμε 500.000 νέους επιστήμονες που σπούδασαν με δαπάνες των φορολογουμένων και τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε τρίτες χώρεςΠολλές εξελίξεις δείχνουν ότι ήλθε ο καιρός η Αθήνα να αναθεωρήσει την πολιτική της έναντι της Άγκυρας.

Του Δρος Κωνσταντίνου Φίλη*

Προϊόντος του χρόνου ορισμένες από τις σταθερές στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας κλονίζονται, ενώ κάποιες μεταβλητές της εξίσωσης φαίνεται να έχουν οριστικά αλλάξει. Έχει έρθει, λοιπόν, ο καιρός η Αθήνα να αναθεωρήσει την πολιτική της έναντι της Άγκυρας.


Βλάπτουν την χώρα όσοι μετατρέπουν την πολιτική σε ευτελές θέαμα.

Της Μαριέττας Γιαννάκου*

Έτος πάσης φύσεως εκλογών το 2019. Ευρωπαϊκές εκλογές με αμετακίνητη ημερομηνία, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ταυτόχρονα και γενικές εκλογές όποτε ήθελε δεήσει η διαταραγμένη συμμαχία των μέχρι τώρα κυβερνητικών εταίρων. Το κλίμα προεκλογικό ήδη, η επιρροή του επί της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού αναμφισβήτητη. Μολονότι έχουμε το ίδιο μέγεθος με το Βέλγιο είναι αδύνατο να φανταστούμε τη χώρα να δουλεύει επί διετία χωρίς κυβέρνηση και όλα να πηγαίνουν ρολόι.