Του Φάνη Ζουρόπουλου

  • Aισχρό  και χυδαίο το βίντεο του Σύριζα για τον Τύπο και αυτή την φορά δεν θα περάσει απαρατήρητο. Ισοπεδώνει τον Τύπο και την Δημοσιογραφία, με ένα φθηνό  μότο, που ξεπερνά την πιο εκχυδαϊσμένη μορφή εθνολαϊκισμού. Στην ουσία υποτιμά την Δημοκρατία σταθερό θεμέλιο της οποίας είναι η ελεύθερη ενημέρωση και ο πλουραλισμός. Οι Γκεμπελίσκοι της Κουμουνδούρου, πρώην τρόφιμοι των υπόγειων του Μάξιμου, εκφραστές του Σταλινικού  τυχοδιωκτισμού, ρίχνουν συλήβδην τον εκδοτικό και δημοσιογραφικό κόσμο στα  ''λιοντάρια'' της αρένας τους... Κάποτε ο αείμνηστος Ήλιος Γιαννακάκης, που πάντα ''διάβαζε'' πίσω από τις ''ανακοινώσεις'' και τα τσιτάτα των Αριστερών μου έλεγε:  ''Ψάχνουν εχθρούς και αν δεν βρουν δημιουργούν, όταν στριμώχνονται,  ή δεν περνάει η πολιτική τους''.... Πρέπει να ντρέπονται  τουλάχιστον... Οι ενώσεις τύπου και δημοσιογράφων ήδη τους φτύνουν.

  •   Θα βγάλει και για αυτό βίντεο ο Σύριζα, να καταδικάζει τους δημοσιογράφους;... Ο δικός τους ο Ρουμπάτης με την ΕΥΠ τους παρακολουθούσε και το κατέγραψε... Ένα από τα μεγάλα λάθη του Κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν θέλει να βάλει στο μικροσκόπιο την περίοδο του 2015 και που περιορίζει την υπόθεση NOVARTIS μόνο στον Παπαγγελόπουλο. Μεγάλο λάθος και θα το πληρώσει και αυτός και η χώρα.

Η ελληνική γη παράγει τα καλύτερα τρόφιμα!! Δείτε 14 ασυναγώνιστα ...
Του Θανάση Φροντιστή
Δρα Οικονομολόγου-Συγγραφέα
                                                                                           
                                                                                              
     Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιείται  συχνά-πυκνά ο μάλλον αδόκιμος για τον τουρισμό όρος  της επικεφαλίδας.  Αδόκιμος, γιατί ο όρος βιομηχανία στην Ελλάδα, πολύ σωστά, έχει ταυτιστεί με την μεταποιητική δραστηριότητα, με την κατεργασία δηλ. πρώτων υλών και την παραγωγή προϊόντων με τη χρήση κυρίως μηχανών και λιγότερο  με την εργασία. Σύμφωνα,  άλλωστε, και με την έννοια του όρου, όπως  αυτή προσδιορίζεται και στα Ελληνικά λεξικά (π.χ. Μπαμπινιώτη, Δημητράκου, κ.ά.), Αντίστοιχα, θα ήταν τουλάχιστον αδόκιμο  ο όρος βιομήχανος να χρησιμοποιείται και από έναν... ξενοδόχο.

Newsletter 12/2017 - Rhumveld Winter & Konijn

Η δυσωδία μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που «πουλάει» ανθρωπισμό και «πρόοδο».

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Στα πρόθυρα εκκωφαντικής πτώχευσης βρίσκεται μια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία τα τελευταία χρόνια, έναντι σοβαρών επικοινωνιακών επενδύσεων, προβάλλει στα διεθνή μέσα επικοινωνίας ατεκμηρίωτες θέσεις και απόψεις περί των ανισοτήτων, της κατανομής του διεθνούς πλούτου και της φτώχειας. Πρόκειται για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Oxfam, η οποία ιδρύθηκε στην Οξφόρδη το 1942, με σκοπό να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα, που τότε βρισκόταν υπό ναζιστική κατοχή και στις μεγάλες πόλεις της θέριζε η πείνα. Μια πείνα που σε μεγάλο βαθμό ήταν το προϊόν του εμπάργκο που είχαν επιβάλλει οι Βρετανοί, ακριβώς για να πλήξουν τους ναζί κατακτητές και να τονώσουν το αίσθημα αντίστασης των Ελλήνων.

Τι σημαίνει ηγέτης; Μεγάλες προσωπικότητες απαντούν | Balance Life

Του  Κώστα Χριστίδη*
     
Μία νεαρή κοπέλα συναντά έναν ώριμο κύριο. Γοητευμένη από την γνωριμία, τον ερωτά : ‘’Είσθε παντρεμένος ; ‘’Ελεύθερος’’, απαντά αυτός. Ακολουθεί ο εξής διάλογος : - Πόσων ετών είσθε ; - Σαράντα. - Τί δουλειά κάνετε ; - Είμαι ιδιοκτήτης ομίλου πολυεθνικών εταιρειών. - Σας αρέσουν τα ταξίδια, το διάβασμα, τα σπορ ; - Με ενθουσιάζουν ! – Γυμνάζεσθε ; - Καθημερινά. – Καλά, δεν έχετε κανένα ελάττωμα ; - Ένα, μόνο. Λέω πολλά ψέματα …

Η εκτός ορίων επιθετικότητα του χιτλερίσκουΤου ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 Την ώρα που στην Ελλάδα γίνεται καβγάς τρικούβερτος για την διάθεση των 20 εκατομμυρίων ευρώ στα ΜΜΕ, για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», την ώρα που ευρωβουλευτής του Σύριζα, εγκαλεί την Ελλάδα με ερώτηση του στην Κομισιόν, μιλώντας για σκανδαλώδεις και αδιαφανείς επιχορηγήσεις ελληνικών ΜΜΕ, ο χιτλερίσκος της Άγκυρας, δια του υποτακτικού του Μ. Τσαβούσογλου, έκανε την παρακάτω εξόχως προκλητική δήλωση:

 «Εμείς καθορίσαμε τα δυτικά σύνορα(στη Μεσόγειο) της υφαλοκρηπίδας μας. Εμείς στα νησιά αυτά ( Ρόδο, Κάρπαθο, Κρήτη ) δώσαμε χωρικά ύδατα έξι μιλίων. Τα νησιά αυτά μπορούν να έχουν χωρικά ύδατα, αλλά όχι υφαλοκρηπίδα».