Του Φάνη Ζουρόπουλου

  • Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ το κόστος συντήρησης ζημιογόνων,  κρατικών επιχειρήσεων στο διάστημα 2012 - 2018 ανέρχεται σε 18 δις ευρώ!... Δηλαδή 2,6 δις ευρώ τον χρόνο. Όσο περίπου εισπράττει το κράτος από το ΕΝΦΙΑ!...2,6 δις το χρόνο για να συντηρούνται κάποιες  χιλιάδες αργόσχολοι χαραμοφάηδες, διορισμένοι από πολιτικούς, σε υπηρεσίες που ιδρύθηκαν ακριβώς για να τους βολέψουν. Με τροπολογίες που πέρασαν νύχτα από την Βουλή, από αυτούς που στείλαμε εμείς εκεί για να μας σώσουν, τους λεγόμενους Πατέρες του ....Έθνους!.... Είναι δυνατόν ποτέ να γίνει αυτή η χώρα κράτος;.... Η απάντηση δική σας.

  • Και τι δεν είπε ο Αθανασίου για τον Ρασπούτιν -  Παπαγγελόπουλο στην προανακριτική.... Είμαστε όμως απασχολημένοι με τον ......Ζαγοράκη και δεν δώσαμε σημασία....

  • Ότι πει ο διαιτητής, αλλά η μπάλα στο.... πέναλτι!...

  • Αυτός ο κοπρίτης που απειλούσε την καθηγήτρια του να του σβήσει την απουσία κατά βάθος πίστευε ότι.... πολεμάει το σύστημα!... Όπως νόμιζε εκείνος που μούντζωνε στην παρέλαση, όπως τα παιδιά που έκαψαν την Αθήνα, όπως οι μπαχαλάκηδες, αλλά όπως και εκείνος που παρκάρει στην θέση των ΑΜΕΑ.... Όλοι είναι τραμπούκοι της ημετέρας παιδείας. Το ζήτημα είναι αν κανείς μπορεί να κάνει κάτι για να αποκαταστήσει την κανονικότητα σε αυτή την χώρα. Στην παιδεία οι εκπαιδευτικοί, στα αλλά η πολιτεία..... Γιατί τελικά η πειθαρχία σε αυτή την χώρα αντιμετωπίζεται σαν καταπίεση και  η ελευθερία σαν ετσιθελισμός. Βουλιάζουμε......

  • Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι μια ζούγκλα. Λόγω του πάθους που εμπνέει  στους οπαδούς, και όχι στους φιλάθλους, ο χώρος είναι αδύνατο να καθαριστεί όποια και αν είναι η κυβέρνηση. Μόνη λύση να αναλάβει η ΟΥΕΦΑ, πετώντας έξω τις ελληνικές ομάδες για σωφρονισμό......--------------------

 

ΕΠΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο Θάνος Τζήμερος δέχεται σωρρηδόν μηνύσεις από τον (αντ)εθνικό μηνυτή Γ. Δημητρά, κάθως εκφράζει με παρρησία τις απόψεις του για τον ισλαμικό κίνδυνο. Η Εισαγγελία Ρατσιστικής Βίας τον κάλεσε ακόμα μια φορά να δώσει εξηγήσεις για μια ανάρτησή του στο Facebook, απειλώντας, πως αν δεν ανταποκριθεί, θα διατάξει την βίαιη προσαγωγή του. Αντί εξηγήσεων ο Θάνος Τζήμερος απέστειλε στην Εισαγγελία, μιλώντας όπως πάντα έξω από τα δόντια, την παρακάτω επιστολή που θίγει – για πρώτη φορά δημοσίως – ένα μείζον πρόβλημα της Δημοκρατίας: Τη λειτουργία της Δικαιοσύνης με πολιτικά “φίλτρα” και την ανεπάρκεια των δικαστών.

Αθήνα 28/1/2020

Κύριε εισαγγελεύ / Κυρία εισαγγελεύ / Κύριο εισαγγελέο ή εισαγγελικό ή εισαγγελένιο ή εισαγγελούδι,

(Σημ. Καθώς δεν γνωρίζω το φύλο σας, περιλαμβάνω στην προσφώνησή μου και τα τρία γένη – αρσενικό, θηλυκό και ουδέτερο – για να μην κατηγορηθώ ως σεξιστής. Κι επειδή η ελληνική γλώσσα δεν προβλέπει ουδέτερο γένος για το ουσιαστικοποιημένο επίθετο “εισαγγελεύς”, αυτοσχεδίασα, ελπίζοντας κάποιος από τους προτεινόμενους τύπους να σας καλύπτει.)


Για να αποκτήσει η ελληνική οικονομία καινοτόμο διάσταση και εξωστρεφή δυναμισμό, απαιτούνται και μεγαλύτερα μεγέθη επιχειρήσεων.

του Νίκου Καραγεωργίου*

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι βιώνουμε την εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι η ταχύτητα των μετασχηματισμών που προκαλεί, οι καινοτομίες και η ραγδαία ψηφιοποίηση λειτουργιών οι οποίες στο παρελθόν απαιτούσαν πολλούς ανθρώπους για να διεκπεραιωθούν. Στο πλαίσιο αυτό, η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφυσήσει εμπιστοσύνη στην οικονομία, προσελκύοντας επενδύσεις και προωθώντας τις καινοτομίες σίγουρα είναι ένα θετικό στοιχείο προς τη σωστή κατεύθυνση. Πλην όμως οι θεωρητικές θετικές προσπάθειες, για να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα πρέπει να συνοδεύονται από πρακτικές πρωτοβουλίες με έντονα διαρθρωτικό περιεχόμενο.Γράφει ο Τάσος Γιαννίτσης
Πρώην υπουργός

«Ο αντισημιτισμός εκδηλώθηκε χωρίς να έχουν σημειωθεί αμφισβητήσεις, αντιστάσεις, επαναστάσεις ή εμφύλιοι διχασμοί στις κοινωνίες όπου εκτράφηκε»

Διαβάστε την ομιλία του Τάσου Γιαννίτση στα Ιωάννινα για την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Δήμαρχο Ιωαννίνων, καθηγητή Μωυσή Ελισάφ, για την πρόσκληση να είμαι ομιλητής στη σημερινή εκδήλωση. Είναι μια εξαιρετικά τιμητική, αλλά και δύσκολη πρόκληση, καθώς καλούμαι να συνθέσω ένα σύνολο  διαφορετικών συναισθημάτων που συνδέονται με τη σημερινή μέρα,  και ιδιαίτερα την οδύνη, το όνειδος, τη μνήμη, το θυμό, τη συμφιλίωση όπως και την εγρήγορση απέναντι σε κινδύνους που αναβιώνουν σε ολοένα και περισσότερα μέρη του ανεπτυγμένου, κυρίως, κόσμου.

ΖΕΡΑΡ ΑΡΩ: ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΤΡΑΜΠΤου Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου

Έμπειρος και σοβαρός διπλωμάτης με 40 χρόνια καριέρας πίσω του, ο κ.Ζεράρ Αρώ (Gerard Araud), πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Διπλωματικό Διαβατήριο», στο οποίο πέρα από τις εμπειρίες του στη διάρκεια της θητείας του στις ΗΠΑ, περιγράφει και τα βαθύτερα αίτια που στη Δύση ευνοούν τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία.