Πανσέληνος Αυγούστου: Το «φεγγάρι του οξύρρυγχου» και το σπάνιο μπλε  φεγγάρι - ΤΟ ΒΗΜΑ

Πανσέληνος Αυγούστου 2023 ή αλλιώς... δύο ολόγιομα φεγγάρια σε ένα μήνα - Το σπάνιο φαινόμενο και οι μύθοι πίσω από την παρουσία τους

 

 

Ένα σπάνιο φαινόμενο επιφυλάσσει ο Αύγουστος του 2023 που θα μπορέσουμε να απολαύσουμε στην αρχή και το τέλος του και μάλιστα που θα ξανασυμβεί ...14 χρόνια μετά.

 

 

Αυτό το μήνα, λοιπόν, θα σημειωθούν δύο υπερφεγγάρια, δηλαδή δύο πανσελήνοι – φαινόμενο που, έχει να παρατηρηθεί από τον Ιανουάριο του 2018 ενώ αναμένεται, ξανά, τον Ιανουάριο του 2037.

 

 

 

Έτσι, την Τρίτη (1 Αυγούστου), ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού θα κάνει «πρεμιέρα» με την πρώτη πανσέληνο, στις 2:32 μ.μ σύμφωνα με το Old Farmer’s Almanac. Το ίδιο βράδυ, αν κανείς -μετά τη δύση του ηλίου- κοιτάξει προς τα νοτιοανατολικά, θα διακρίνει στον νυχτερινό ουρανό την ανατολή του «φεγγαριού του οξύρρυγχου».

 

 

 

Αυτή θα είναι η δεύτερη από τις τέσσερις συνολικά υπερπανσελήνους της χρονιάς. Το Supermoon είναι ένας συναρπαστικός όρος για αυτό που οι αστρονόμοι αποκαλούν «περιγειακή πανσέληνος», δηλαδή όταν η πανσέληνος συμβαίνει την ακριβή στιγμή που η Σελήνη είναι πιο κοντά μας στην τροχιά της.

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS