Αυθεντικότητα Φωτογραφίες Αρχείου, Royalty Free Αυθεντικότητα Εικόνες |  Depositphotos®

Οι περί δήθεν χαμηλού προφίλ θεωρίες, στην ουσία υποκρύπτουν και εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες

Του Αθαν.Χ.ΠαπανδρόπουλουΌπως «η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός», έτσι και η καλή εικόνα είναι κορυφαίος συντελεστής επιτυχίας. Μην ακούτε λοιπόν διάφορους κομπλεξικούς που πιπιλίζουν την καραμέλα ότι η εικόνα δεν έχει σημασία. Είτε σας κοροϊδεύουν, είτε θέλουν να σας βγάλουν από το παιχνίδι. Διότι στην πράξη ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει,παρά τα όσα λένε  κάποιοι παραμυθάδες της συμφοράς.Κατά κανόνα έχουν συγκεκριμένους λόγους που το κάνουν.


Στη σημερινή έντονα επικοινωνιακή εποχή μας,με τις παγκόσμιες και άρα αχανείς διαστάσεις της, η εικόνα που προσφέρει κάποιος ανοίγει ή κλείνει πόρτες,κτίζει σταδιοδρομίες, δημιουργεί ή καταστρέφει ευκαιρίες.Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί ιδιαιτερα οτι μια προβαλλόμενη εικόνα θα πρέπει να εμπεριέχει και ισχυρά στοιχεία αυθεντικοτητας.Με πιο απλά λόγια,μέσω της εικόνας δεν θα πρέπει να πουλάει φούμαρα κανείς,ητοι φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.Αργά η γρήγορα αυτό θα γίνει αντιληπτο,με οτι συνεπάγεται κάτι τέτοιο Πέρα όμως από την εικόνα, και τον σχηματισμό της, προέχει και η προβολή της. Είναι έτσι εξίσου σημαντικός και ο τρόπος με τον οποίο προβάλλεται μια εικόνα, από ποιους, από ποια μέσα και σε ποιες περιπτώσεις.Και στο επίπεδο αυτό, ενίοτε γίνονται σοβαρότατα λάθη, που στη συνέχεια δύσκολα διορθώνονται. Γι’ αυτό, στο χτίσιμο μιας εικόνας, οι επιλογές αυτών που θα αναλάβουν το έργο της δημιουργίας της θέλουν προσοχή.Απαιτούν γνώση και ψυχολογική επάρκεια,γιατί το διακύβευμα είναι σοβαρό και αποφασιστικό.Τα λάθη στις περιπτώσεις αυτές εχουν υψηλό κόστος.Ακολουθούν δε αυτόν που τα κάνει μιά ολοκληρη ζωή.Λίγη προσοχή λοιπόν δεν βλάπτει.

Πολλά επίσης εξαρτώνται και από το όραμα. Ιδιαίτερα αν θέλει κανείς να παίζει ηγετικούς ρόλους. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να διατυπώσει με σαφήνεια τις αξίες του και να χαράξει ξεκάθαρα τους στόχους του για το μέλλον. Γι’αυτό στην αφήγηση πρέπει να αρχίσει από την προσωπική …ζωή και την περιγραφή  της και να καταλήξει στη σκιαγράφηση ενός επιτεύξιμου μελλοντικού στόχου Ενα μέλλον που να ανοίγει δρόμους και να προσφέρει ελπίδες.Αυτές οι τελευταίες είναι που λειπουν τις μέρες μας, γι’αυτό και παιζουν μόνοι τους μπάλλα οι πωλητές φόβου και επερχόμενων δεινών.Ο φόβος είναι μιά νέα μορφή ολοκληρωτισμού και υποταγής σε αυτόκλητους μάγους.Ο φόβος είναι η πρώτη ύλη του λαϊκισμού και της απάτης.


Εικόνα και όραμα συνεπώς,είναι σημαντικά κλειδιά επιτυχίας, σε όποιο επίπεδο και αν θέλει να κινηθεί κανείς. Είτε πρόκειται για επιχειρήσεις ,είτε για την πολιτική,ειτε για συλλόγους και άλλες κοινωνικές οργανώσεις Κάντε λοιπόν ενα σχέδιο και δείτε ποιά υλικά μπορούν να το καταστήσουν οσο πιο γοητευτικό γίνεται .Παράλληλα με τη γοητεία ομως ,το σχεδιο θα πρέπει να περιέχει και τα απαραίτητα συστατικά για να είναι αποτελεσματικό,ανθεκτικό στο χρόνο και βέβαια εντιμο.Ας μην ξεχνάμε οτι το «ουδέν κρυπτόν υπο τον ήλιο»,στην σημερινή εποχή του Διαδικτύου,της ταχύτητας μεταφοράς πληροφοριών και πάσης φύσεως γεγονότων,είναι επίκαιρο οσον ποτέ άλλοτε στη μακραίωνη ιστορία του ανθρώπου και της εξελιξής του.Εν τη εικόνα η αλήθεια ετσι θα πρέπει ισως να είναι μιά εύστοχη αρχή.

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS