Ρεκόρ τουρισμού και για την Ελλάδα το 2018 (αριθμοί) | Economy TodayΣε λειτουργία τέθηκε η νέα πλατφόρμα του υπουργείου Τουρισμού για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ενώ οι αιτήσεις αναμένεται να αρχίσουν εντός των επόμενων ημερών.
  
Επιδότηση, Δικαιούχοι, Voucher, Υπουργείο Τουρισμού, Τουρισμός Για Όλους

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα πλατφόρμα του υπουργείου Τουρισμού για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».
 
Μέσω του προγράμματος θα χορηγηθούν voucher επιδότησης διακοπών σε 250.000 δικαιούχους.


 
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ψηφιακή πλατφόρμα tourism4all.gov.gr έως και τις 23 Ιουνίου 2020.
 
Μέσα από το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, θα χορηγηθούν επιταγές σε 250.000 δικαιούχους για να κάνουν διακοπές για περίπου μία εβδομάδα μέσω της λίστας με τους προορισμούς που χορηγεί το υπουργείο.
 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου υπ. Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, το πρόγραμμα θα έχει διπλό στόχο, καθώς, εκτός από τους 250.000 δικαιούχους, αποσκοπεί στην τόνωση της τουριστικής κίνησης προς όφελος και των επιχειρήσεων του κλάδου. Μέσω της επιδοτούμενης διαμονής, όπως σημείωσε, «θα ενισχυθεί η ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων του κλάδου, με επιπλέον πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες. Και, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, κατ' αυτό τον τρόπο εν τέλει προστατεύονται πολλές θέσεις εργασίας».
 
Το πρόγραμμα προϋποθέτει τα εξής απαραίτητα κριτήρια:
 
16.000 ευρώ ετήσιο ατομικό εισόδημα
28.000 για το οικογενειακό εισόδημα
Προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε πρώτη φάση για 6 μήνες και συγκεκριμένα από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης.
 
Η επιδότηση περιλαμβάνει έως και το ήμισυ του μισθώματος για 4 διανυκτερεύσεις, φτάνοντας συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο. Σημειώνεται ότι οι επιταγές θα κατανεμηθούν στους 250.000 δικαιούχους με ηλεκτρονική κλήρωση ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται από τους ενδιαφερόμενους μέσω του συστήματος Taxis.
 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS