Ένας στρατιωτικός ηλικίας 47 ετών, με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, είναι ο 23ος νεκρός στην Ελλάδα από κορονοϊό . Κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο  Αλεξανδρούπολης, σήμερα το πρωί. Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό πριν από μερικές ημέρες και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν. Είναι ο δεύτερος νεκρός  στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης από κορονοϊό.Πρόκειται για τον πρώτο στρατιωτικό θύμα του κορωνοϊού . Σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρετούσε στο Δ’ ΣΣ στην Ξάνθη,  έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή και  χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι χθες κατέληξε 42χρονος Γερμανός επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου, ο οποίος μάλιστα δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε  χθες η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης  στην Ξάνθη εξαιτίας εμφάνισης αρκετών κρουσμάτων. Το ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, από  χθες  στις 6 το απόγευμα και για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου, απαγορεύεται η οποιαδήποτε μετακίνηση όλων των κατοίκων της περιοχής, καθώς εντοπίστηκε σημαντική επιδημιολογική εστία στην περιοχή.

Εννέα άνθρωποι στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, γεγονός που ερμηνεύεται με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ως περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για τη νόσου. Το μεσημέρι της Τετάρτης το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοίνωσε τον θάνατο ασθενούς, ο οποίος προερχόταν από τον Δήμο Μύκης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας, της πυροσβεστικής και την αστυνομίας θα φροντίσουν για την παροχή τροφίμων και όποιας άλλης βοήθειας προς τους κατοίκους, οι οποίοι υποχρεούνται να μείνουν σπίτια τους.

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS