Ρομαντικές κάρτες, ερωτικά μηνύματα, λουλούδια, σοκολάτες και γλυκίσματα. Όσοι ασχολούνται με το εμπόριο των παραπάνω ειδών περιμένουν πως και πως κάθε χρόνο τη γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου καθώς όλα αυτά τα αντικείμενα έχουν την τιμητική τους.Όμως πέρα από την ρομαντική πλευρά της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου έρευνα  αποτυπώνει την ημέρα των ερωτευμένων με τη γλώσσα των αριθμών.

145 εκατομμύρια κάρτες  ανταλλάσσονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ του Αγίου Βαλεντίνου, κάτι που καθιστά τη μέρα τη δεύτερη σε ανταλλαγές καρτών μετά τα Χριστούγεννα.

Από αυτούς που  αγοράζουν λουλούδια, το 73% είναι άντρες και μόνο το  27% γυναίκες.

Το 80% των καρτών αγοράζονται από γυναίκες.

Περίπου 1.000 κάρτες στέλνονται κάθε χρόνο ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στην Βερόνα

189 εκατ. τριαντάφυλλα  πωλούνται κάθε χρόνο ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου μόνο στις ΗΠΑ

Στην ίδια χώρα, την ίδια μέρα, οι πωλήσεις σοκολάτας ξεπερνούν το 1 δις. δολάρια!

Γενικά, οι Αμερικανοί φαίνεται να έχουν παράδοση στον Άγιο Βαλεντίνο καθώς  κατά μέσο όρο κάθε άνθρωπος στη χώρα ξοδεύει πάνω από 100 δολάρια, τα περισσότερα εκ των οποίων σε κοσμήματα.
. Το πρώτο κουτί σε σχήμα καρδιάς  με σοκολατάκια  για τη συγκεκριμένη μέρα παρουσιάστηκε το 1868 από τον Richard Cadbury. Από τότε  τα σοκολατάκια με κουτί σε σχήμα καρδιάς έχουν την τιμητική τους του Αγίου Βαλεντίνου.

Στην Αμερική υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο γίνονται περίπου 220.000 προτάσεις γάμου ανήμερα της εορτής, ενώ σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία η συγκεκριμένη μέρα έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη μεταξύ των εορταστικών ημερών που θα επέλεγε κάποιος για να κάνει πρόταση στο έτερον ήμισυ (για την ιστορία πρώτα αναδείχθηκαν τα Χριστούγεννα, ενώ στη δεύτερη θέση η Πρωτοχρονιά). Η ίδια έρευνα έδειξε βέβαια ότι οι περισσότερες γυναίκες θα προτιμούσαν να τους κάνουν πρόταση ανήμερα του Βαλεντίνου.

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS