«Δεν είναι η ήπια περινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρο το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα».

Μια αμφιλεγόμενη τοποθέτηση που προκαλεί αντιδράσεις έκανε για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra το βράδυ της Κυριακής και αναφερόμενος στη γρίπη που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο 38 ανθρώπων στην Ελλάδα, είπε μεταξύ άλλων:

«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρο το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα».

Νωρίτερα είχε παραδεχτεί την ύπαρξη 38 νεκρών, αλλά είχε κατηγορήσει τη ΝΔ και τα ΜΜΕ ότι παράγουν «φόβο και καταστροφή στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης».

Γεννηματά:  Φάνηκε ότι το σύστημα είναι απροετοίμαστο
Αμέσως μετά, η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Τα νοσοκομεία λειτουργούν στο κόκκινο. Η κυβέρνηση τα θυσιάζει στον βωμό των πλεονασμάτων. Δοκιμάζεται η αξιοπρέπεια των ασθενών και των εργαζομένων. Και το χειρότερο, ζωές κινδυνεύουν. Ήδη υπάρχουν θύματα. Φάνηκε ότι το σύστημα είναι απροετοίμαστο ακόμη και για να αντιμετωπίσει την εποχική γρίπη. Και κανείς δεν μπορεί να λέει για ανθρώπινες ζωές πως δεν τρέχει και τίποτα» δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Σωτηρία».

«Για εμάς η αναγέννηση του ΕΣΥ είναι σημαία. Η δική μας παράταξη το δημιούργησε, εμείς ξέρουμε και μπορούμε να το ξαναβάλουμε μπροστά προς όφελος των Ελλήνων πολιτών» πρόσθεσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Το Ποτάμι: Προσβάλλει τους ανθρώπους που πέθαναν

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Πολάκη σχετικά με τους θανάτους από τη γρίπη εξέδωσε το Ποτάμι

«Κανένας θάνατος δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και εκμετάλλευσης. Ωστόσο, ο κ. Πολάκης προκαλεί ξανά με τη συμπεριφορά του. 'Δεν έγινε και καμιά καταστροφή' είπε για τους 39 επιβεβαιωμένους νεκρούς της γρίπης. Μια φράση που προσβάλλει τους ανθρώπους που πέθαναν, αλλά και τους συγγενείς και τους φίλους τους, που προφανώς βιώνουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων ως καταστροφή. Ο θάνατος, όπως και η ζωή, απαιτούν αξιοπρέπεια».


http://www.thetoc.gr/politiki/article/polakis-gia-gripi-den-einai-kamia-katastrofi-min-trelathoume

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS