Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή των Εξαρχείων, μετά το τέλος της πορείας στο κέντρο της Αθήνας, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ανάλογο ήταν μέχρι άργα το βράδυ, το σκηνικό και στη Θεσσαλονική.Στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο στήθηκαν οδοφράγματα, οι αντιεξουσιαστές πετούσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούσαν με κρότου λάμψης.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει έναν τραυματία από τα Εξάρχεια, ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Συμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε στο πόδι. Παράλληλα τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ο ένας από φωτοβολίδα στο χέρι και ο άλλος στο πόδι.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 66 προσαγωγές και 13 συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη και αφού έσπασαν μία πόρτα ανέβηκαν στην ταράτσα. 

www.kathimerini.gr

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS