Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει για πρώτη φορά σε παγκόσμια εκστρατεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στην Παγκόσμια Εκστρατεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την ανάδειξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα έθνη και οι κοινωνίες, συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως φορέας αυτοδιοίκησης με αξιοσημείωτα πεπραγμένα στη  Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Κυκλική Οικονομία, την Ενέργεια και το Περιβάλλον.

Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδέεται με δράσεις του Ο.Η.Ε., έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να προβάλλει τις αδιαμφισβήτητες δράσεις και πρωτοβουλίες της, και αυτό από μόνο του καθίσταται ως μια σημαντική επιτυχία.

Η επίσημη πρόσκληση πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα προς τον Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρο Δημητρογιάννη, ο οποίος και συντόνισε τις σχετικές διαδικασίες.

Η παγκόσμια εκστρατεία του ΟΗΕ στοχεύει να ενισχύσει την ανάδειξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, να κινητοποιήσει φορείς και πολίτες και να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων και δράσεων για το άμεσο μέλλον. Παγκόσμιες επιδιώξεις, όπως η εξάλειψη της πείνας, η υγεία και ευημερία, η φθηνή και καθαρή ενέργεια, η αξιοπρεπής εργασία, η ποιότητα ζωής κ.α. διέρχονται πλέον εξαιρετικούς κινδύνους και η πρόοδος της ανάπτυξης αντιστρέφεται από τις συνδυασμένες επιπτώσεις των κλιματικών καταστροφών, των συγκρούσεων, της οικονομικής ύφεσης και των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.

Επιπλέον, είναι άξιο αναφοράς, ότι πρωτοβουλίες  φορέων ανά χώρα, αναμένεται να συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη, μεταξύ των οποίων και πρωτοβουλίες της Δυτικής Ελλάδας, ως ένας από τους ελάχιστους φορείς αυτοδιοίκησης που έδωσε έμφαση σε πεδία που ήδη απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα.

Ο κ. Δημητρογιάννης δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στην Παγκόσμια Εκστρατεία του Ο.Η.Ε. αποτελεί μια αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών που έχουμε κάνει την τελευταία τετραετία, για το Περιβάλλον, την Ενέργεια και την Ποιότητα Ζωής των συμπολιτών μας στη Δυτική Ελλάδα. Για πρώτη φορά συνδεόμαστε με δράσεις του Ο.Η.Ε., έχοντας τη τιμή να προβάλλουμε τα αδιαμφισβήτητα πεπραγμένα μας, καθώς και τον ευρύτερο σχεδιασμό μας. Αποτελεί μια συλλογική επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι αφήνουμε πλέον το δικό μας στίγμα ως Περιφέρεια σε σημαντικούς τομείς της δημόσιας ζωής και της κοινωνίας»

 

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS