Την επίτευξη συμφωνίας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να επιβληθεί εκεχειρία διάρκειας 120 ωρών (5 ημερών) στη βορειοανατολική Συρία ανακοίνωσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ύστερα από τις συναντήσεις που είχε στην Αγκυρα.



Όπως εξήγησε, η Τουρκία θα σταματήσει για 120 ώρες τη στρατιωτική της επιχείρηση ώστε να επιτρέψει την απόσυρση των δυνάμεων της συροκουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

Όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αναστέλλονται, τόνισε, διευκρινίζοντας πως η στρατιωτική επιχείρηση θα τερματιστεί όταν η απόσυρση ολοκληρωθεί.

Με tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «σπουδαία νέα που προκύπτουν από την Τουρκία», έπειτα από τις συνομιλίες Τούρκων και Αμερικανών αξιωματούχων για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.


Donald J. Trump

@realDonaldTrump
Great news out of Turkey. News Conference shortly with @VP and @SecPompeo. Thank you to @RTErdogan. Millions of lives will be saved!

29,7 χιλ.
8:29 μ.μ. - 17 Οκτ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
18,7 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Ερντογάν, λέγοντας πως «Εκατομμύρια ζωές θα σωθούν».

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ταυτοχρόνως στο Reuters πως η Τουρκία «πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε από τη συνάντηση» που είχε ο Πενς με τον Ερντογάν.

Στις δηλώσεις του ο Μάικ Πενς ανέφερε ότι η επιτευχθείσα συμφωνία συνιστά μεγάλη συνεισφορά στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι με την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, οι ΗΠΑ δεν θα προχωρήσουν στην περαιτέρω επιβολή κυρώσεων.

https://www.kathimerini.gr/1047568/article/epikairothta/kosmos/katapaysh-pyros-sth-syria-symfwnhsan-hpa---toyrkia

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS