ΙΩΑΚΕΙΜ ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗΣ (@makisgrisp) | تويتر

Του Ιωακείμ Γρυσπολάκη

 

Βλέποντας καθημερινά τους αριθμούς των διασωληνωμένων συμπολιτών μας και των θανάτων από την covid-19, δεν μπορώ παρά να παραδεχθώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγάγει θρίαμβο κατά των μέτρων ελέγχου της πανδημίας.

 

Η επέμβαση της Αστυνομίας, όταν οργανωμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων και αντιεξουσιαστές συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις παραβιάζοντας τους νόμους και τις οδηγίες των ειδικών για περιορισμό της πανδημίας, χαρακτηρίστηκε από την Αριστερά ως συνέπεια του «Αστυνομικού Κράτους της Δεξιάς».

 

Η παρότρυνση εκ μέρους των ειδικών και του πρωθυπουργού προς τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ατομική ευθύνη, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας, χαρακτηρίστηκε από τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως αποποίηση των ευθυνών της κυβέρνησης και μετάθεσή τους στους πολίτες.

 

Η συνέχιση της εξάπλωσης του ιού, το αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα των πόλεων, η σταθεροποίηση των διασωληνωμένων συμπολιτών μας σε υψηλά επίπεδα και ο καθημερινός απολογισμός δεκάδων νεκρών αποτελούν έναν μεγάλο θρίαμβο του Μετώπου του συντηρητισμού και της οπισθοδρόμησης. Είναι ο θρίαμβος της ακροδεξιάς και της σταλινογενούς Αριστεράς. Είναι ο θρίαμβος των ψεκασμένων ακροδεξιών και των ηλιθίων, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε την μάχη των μαχών τους τελευταίους μήνες κατά της προσπάθειας για τον περιορισμό της πανδημίας. Όλοι αυτοί έδωσαν μάχη για την υπονόμευση της προσπάθειας καταπολέμησης του θανάτου. Έδωσαν μάχη, μέσω της οργάνωσης ή συμμετοχής ή ενθάρρυνσης και παρότρυνσης εκατοντάδων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας σε πλατείες ανά την Ελλάδα. Με το πρόσχημα της εναντίωσης στο «Αστυνομικό Κράτος της Δεξιάς». Υπονόμευσαν με σχέδιο την προσπάθεια της Πολιτείας να περιορίσει την πανδημία. Έτσι, καταλήξαμε στον θρίαμβο του παραλογισμού και της εκδίκησης κατά των πολιτών, που τους καθαίρεσαν από την κυβέρνηση και τους τοποθέτησαν στην αντιπολίτευση.

 

Σαν σήμερα πριν από 54 χρόνια η δικτατορία νίκησε τη Δημοκρατία. Προσωρινά προφανώς. Γι αυτό σήμερα, μια μαύρη επέτειο, θέλησα να αναφερθώ στη νίκη του Μετώπου του Κακού κατά της ζωής στις μέρες μας, όμως. 

Προσωρινή θα είναι η νίκη σας κύριε Τσίπρα. Εμείς δεν ξεχνάμε τον αγώνα που δώσατε, διαπομπεύοντας την υπενθύμιση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ατομικής ευθύνης κάθε πολίτη για την προστασία της υγείας και τον αυτοέλεγχο. Δεν ξεχνάμε την ενέργεια που αναλώσατε για την ενθάρρυνση και οργάνωση συγκεντρώσεων, τη στιγμή που είχατε προειδοποιηθεί ότι ο συγχρωτισμός μεταδίδει ραγδαία την νόσο και στέλνει συμπολίτες μας στις ΜΕΘ και στη συνέχεια την πλειονότητα εξ αυτών στο θάνατο.

Για εσάς κύριε Τσίπρα είναι θρίαμβος. Για εμάς είναι ήττα. Προσωρινή ήττα. Να είστε βέβαιος.

Ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης είναι Ομότιμος καθηγητή, π. πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης

 

http://metarithmisi.gr/post/41802/o-thriambos-tou-syriza-kai-i-itta-tis-logikis

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS