Του Νίκου Τσούκαλη


Δεν περίμενα ότι, μετά 8 περίπου χρόνια, από την ενασχόλησή μου – ως μέλος των σχετικών εξεταστικών επιτροπών - θα ξαναασχοληθώ με τη διαβόητη Υπόθεση Βατοπεδίου. Και μάλιστα κάτω από τις ιαχές «σιωπηλών» - μέχρι σήμερα – πολιτικών, μοναχών, διοικητικών αξιωματούχων αλλά και δυστυχώς κάποιων δημοσιογράφων και ΜΜΕ.

Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε όσα ακολουθούν , κρίσιμο είναι να γίνει αντιληπτό ότι Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ήταν η, εκ μέρους της Μονής, συστηματική κι επίμονη μεθόδευση προκειμένου να ιδιοποιηθεί δημόσια περιουσία, περίπου 75.000 στρ. λιμνιαίων και παραλίμνιων εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.

Λοιπόν, για να εξηγιόμαστε: «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ» ΥΠΗΡΞΕ ( όσοι ασχοληθήκαμε ΠΑΝΤΑ το γνωρίζαμε) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – σχεδον αμετάκλητες - ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!! Με αποφάσεις των καθύλην αρμοδίων ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ δικαστηρίων. Μόνο που οι αποφάσεις αυτές δεν προκαλούν τον επικοινωνιακό σαματά, που προκαλούν οι ποινικές αποφάσεις. Όταν, μάλιστα, και στις τελευταίες παραλείπονται σκόπιμα, κρίσιμες παραδοχές του Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα: 1) To Ποινικό Δικαστήριο έκρινε επί του υποκειμενικού στοιχείου των αδικημάτων και αθώωσε τους κατηγορουμένους λόγω έλλειψης δόλου και μάλιστα ειδικού, όπως απαιτεί ο νόμος επί του αδικήματος της απιστίας. ΟΜΩΣ, παρεμπιπτόντως έκρινε ότι οι λιμνιαίες και παραλίμνιες εκτάσεις της Βιστωνίδας, έκτασης 75.000 στρεμ. ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ!! Επιβεβαίωσε δηλ. τον πυρήνα του λεγόμενου «Σκανδάλου Βατοπεδίου»

2) Στις 4/2/2017 – περίπου 1,5 μήνα πριν!! – επρόκειτο να συζητηθούν στον ΑΠ τρεις (3) αιτήσεις ακυρώσεως κατά ισάριθμων αποφάσεων, 2 του Εφετείου Αθηνών ( 3259 και 3260/2015) και 1 του Εφετείου Θράκης (197/2015) , οι οποίες ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ αντίστοιχες αναγνωριστικές αγωγές της Μονής Βατοπεδίου κατά του Ελ. Δημοσίου, με τις οποίες η Μονή διεκδικούσε τη κυριότητα όλης της έκτασης της Λίμνης!! ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ!! Επειδή όμως, η πρόταση του εισηγητή Αρεοπαγίτη ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ για την Μονή, ο πληρεξούσιός της μεθόδευσε αναβολή των υποθέσεων και πλέον εκκρεμεί ο ορισμός νέας δικασίμου.

Εάν ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ η υπόθεση και είχε συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεθόδευση, τότε σήμερα θα είχε ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση ΟΛΗΣ της Λίμνης, θα είχαν γίνει οι ανταλλαγές και η Μονή θα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της χώρας.

Αυτά προς το παρόν...!!!

Νίκος Τσούκαλης πρώην βουλευτής Αχαΐας και εν ενεργεία δικηγόρος Πατρών *

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS