Του Σάκη Μουμτζή
Όποιος παρακολουθεί την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ενοχοποιήσει την Νέα Δημοκρατία για τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές, θα νομίζει πως πρόκειται για παραλογισμό. Θα λέει πως αυτοί οι άνθρωποι τα έχουν χάσει εντελώς. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά.Τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαπνέονται από μιαν επιθετικότητα που απορρέει από την ιδεολογία τους. Ως γνωστόν, ο μαρξισμός είναι μια επεκτατική-επιθετική ιδεολογία, που επιζητεί την εξόντωση και την συντριβή του αντιπάλου και όχι την συνύπαρξη και την συναίνεση.

Έτσι λοιπόν, σήμερα με περισσό θράσος εγκαλούν την Νέα Δημοκρατία γιατί δεν παίρνει θέση στις προτάσεις των εταίρων–δανειστών και την καλούν να απαντήσει στο αφελές και παραπλανητικό ερώτημα « με την Ελλάδα ή με τους δανειστές ;»

Προσπαθούν να αντιπαρέλθουν, με δολιότητα, το γεγονός πως την διαπραγμάτευση την κάνει η δική τους κυβέρνηση. Και το κυριότερο, θέλουν να λησμονήσουμε πως αυτοί είναι οι, αποκλειστικά, υπεύθυνοι για την αναγκαιότητα λήψης των νέων μέτρων. Τα όσα έγιναν στην διετία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατάσταση.

Η Νέα Δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται με τους εταίρους-δανειστές για να προτείνει μέτρα και λύσεις. Και, το κυριότερο, ουδεμία ευθύνη φέρει για τα πεπραγμένα της τελευταίας διετίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε αυτήν την νοσηρή κατάσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ ας την διαχειριστεί.

Απεναντίας, καθήκον και υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αναδείξει τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης, σε όλο αυτό το διάστημα, και να την υποχρεώσει να απαντήσει στα δικά της ερωτήματα. « Οι εταίροι-δανειστές είναι ανθέλληνες, είναι σαδιστές ή μήπως επιθυμούν να εφαρμοσθούν τα 3/3 των συμφωνηθέντων και όχι μέρος αυτών;» « Και γιατί όλες οι άλλες χώρες που είχαν μνημόνιο αντεπεξήλθαν επιτυχώς στις απαιτήσεις του και η Ελλάδα, όχι;»

Στην πολιτική κερδίζει αυτός που εκμεταλλεύεται πλήρως την αδύναμη θέση του αντιπάλου του. Αυτός, που με διαρκές σφυροκόπημα δεν του δίνει χώρο και χρόνο για να αναπνεύσει. Αυτός που επιβάλλει την δική του ατζέντα και τους δικούς όρους της αναμέτρησης.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να προβάλλει ενώπιον του Ελληνικού λαού την σύγκριση των δικών της πεπραγμένων με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Να εξηγήσει, τι παρέλαβε ο Α. Σαμαράς το 2012 και τι παρέδωσε στο τέλος του 2014, ώστε να καταλάβει ο απλός πολίτης ποιος ευθύνεται για την σημερινή του κατάσταση.

Μα πάνω απ΄όλα οφείλει η Νέα Δημοκρατία να καταστήσει σαφή τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο θύτης και ο Ελληνικός λαός το θύμα του. Η μετάθεση των ευθυνών που επιχειρεί η ηγετική ομάδα του και η αναζήτηση αφελών συνυπευθύνων πρέπει να πέσει στο κενό.

Δεν μπορεί να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!

liberal

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS