Της Ευτυχίας Λαμπροπούλου
Απόγευμα της περασμένης Τρίτης 14/2 λαμβάνω ένα μήνυμα, ήταν πρόσκληση για το Αρχοντικό της Ευτυχίας όπου η Νέα Δημοκρατία Αχαΐας θα έκανε χορό την Τσικνοπέμπτη καλεσμένος  ο γραμματέας της Πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν καλά, αν βρω χρόνο και παρέα μπορεί και … να έρθω η αμέσως επόμενη σκέψη ήταν πως αντί να πάω σε αυτό το ανεκδιήγητο κατά την ταπεινή μου άποψη έθιμο  το  «γάμο της Κουλουρούς» που η  ιστορία του μόνο δάκρυα λύπης προκαλεί, είπα να πάω στον αποκριάτικο χορό της Ν.Δ, βέβαια υπήρχε και εναλλακτική αποκριάτικος χορός με θέμα το ΠΑΣΟΚ… Εδώ όμως στη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα ήταν original !!!Στις 22.30 ήμουν ήδη κάπου κοντά στην Οβρυά… Πολύ γρήγορα βρέθηκα στη μεγάλη αίθουσα όπου την ώρα που μίλαγε ο Γραμματέας της Ν.Δ.  ορισμένοι πολιτικοί πρώην, νυν και επόμενοι είχαν γυρίσει τη πλάτη τους και έκαναν κονσομασιόν. Από αυτό και μόνο σκέφτηκα ωραία θα είναι η βραδιά απόψε!!! Όλοι είχαν φέρει μαζί τους κάμποσους παρατρεχάμενους, όλοι ήσαν χαρούμενοι με πλατιά χαμόγελα λες και διαφήμιζαν οδοντόκρεμα, όλοι ζητούσαν βοήθεια  συναμεταξύ τους. Πρώτη φορά είδα τόσο δούλεμα ο ένας προς τον άλλον, όλοι έταζαν προς όλους στήριξη και όλοι ήσαν στελέχη πολιτικών γραφείων. Το όλο σκηνικό θύμιζε την ατάκα του Ντ. Ηλιόπουλου ήμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα… Ακριβώς αυτό ήταν η Νέα Δημοκρατία, ωραία ατμόσφαιρα που προκαλούσε απίστευτο γέλιο.

Μετά την ομιλία του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής κ. Αυγενάκη την οποία με δυσκολία άκουγες καθώς τα μαχαιροπίρουνα είχαν πάρει φωτιά, ήρθε η λαχειοφόρος εκεί να σε έχω τύφλα να έχει το πανηγύρι της πάνω, της κάτω και της πέρα Ραχούλας. Πάρε τώρα που γυρίζει από τούρτα μέχρι πιεσόμετρο από καλσόν μέχρι και μασέλα, αυτή και αν ήταν λαχειοφόρος. Η Νέα Δημοκρατία με αυτό το χορό έκανε Πανελλαδική πρωτοτυπία, συνδύασε πολιτική ομιλία, αποκριάτικο χορό με πανηγύρι, με γενέθλια και  όλο αυτό στη λαδόκολλα. Μέσα σε όλα συναντούσες κλαρινογαμπρούς, επίδοξους πολιτικούς, αγροτινέιτζερ και παντός είδους παράγοντες με ή χωρίς  γαλόνια. Από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία Αχαΐας ένα πράγμα εισέπραξα πως όποιος βλέπει φως μπαίνει και πιάνει πρώτη θέση στο ιερό. Να ήταν και το μόνο κακό καλά θα ήμασταν.

Κάποια στιγμή η λαχειοφόρος τελείωσε επιτέλους μιας και μονοπώλησε τη βραδιά, έλα όμως που εμπόδιζαν τα αυτοκίνητα, σηκώθηκαν να χορέψουν κάμποσοι κάθε τρεις και λίγο το μικρόφωνο έπαιρνε φωτιά του υπ/αριθμ αυτοκίνητο εμποδίζει , πόσες φορές δεν μου ήρθε στο νου ο Μάριος ο Μπλάκμαν, πανηγύρι για τα πανηγύρια, κάπου εκεί σκάει μια τούρτα  happy birthday κλπ καθώς υποψήφιος ή μελλοντικός υποψήφιος είχε γενέθλια, ανάμεσα στο «δεν σου κάνω τον Άγιο» και «το ραβασάκι» είχαμε το Happy birthday.

Το πανηγύρι δεν συνεχίστηκε γιατί  πολλοί , πολύ  δυσαρεστημένοι άρχισαν να αποχωρούν ούτε στο X factor τόσες μαζεμένες αποχωρήσεις και τα μούτρα ως το πάτωμα.

Απόψε έβγαλα ένα συμπέρασμα , στο ερώτημα : Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έρχεται πρώτο κόμμα στην Αχαΐα; Την απάντηση την έλαβα από την αποψινή βραδιά: Δεν ξέρει και δεν μπορεί να διαχειριστεί το ανθρώπινο δυναμικό της. Δεν ξέρει και δεν μπορεί να ιεραρχεί πρόσωπα. Ξεχνάει εύκολα. Λειτουργεί με γνώμονα το εγώ και όχι το εμείς. Νοιάζεται για την αυτοπροβολή και μόνο γι΄ αυτήν, ορισμένοι μεγαλόσχημοι δεν παλεύουν με όπλο την ιδεολογία και τη φανέλα για μια καλύτερη Ελλάδα όπως διατείνονταν πριν από κάμποσα χρόνια, αλλά για μια καλύτερη δική τους διαβίωση με στόχο να κατακτήσουν θέση και μόνο. Μετά από αυτό το χάλι τι να πει κανείς; Απόψε γέλασα με την ψυχή μου από τις γκάφες ορισμένων που συναγωνίζονται τον MR BEAN , είδα όμως πολλούς  να φεύγουν λυπημένοι με σκυμμένο το κεφάλι. Αντί η Νέα Δημοκρατία Αχαΐας να βγει στη κοινωνία και να επικοινωνήσει τις απόψεις της κάνει συνάξεις και ο ένας λιβανίζει τον άλλον μωρέ μπράβο, ωραία νέος αέρας στη πολιτική, που θυμίζει πιο παλιό και από το παλιό !!!

Εν τέλει η μοίρα μας έγραψε τα τυχαία στη ζωή !!!


Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS