Παρά τις αρκετές διαρροές των προηγούμενων ημερών σχετικά με τις επαφές και τις προτάσεις για τη σωτηρία του ιστορικού συγκροτήματος του ΔΟΛ, η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη –όπως συνήθως πράττει- κράτησε σιγή ιχθύος.

Από το περιβάλλον του  ομογενή επιχειρηματία, τονίζεται πως ο Ιβάν Σαββίδης έγινε δέκτης πολλών αιτημάτων, τόσο –κυρίως- από την Κυβέρνηση, όσο και από ανθρώπους του Τύπου να αναλάβει να σώσει τον Οργανισμό, αλλά δεν κατέστη δυνατό να παρουσιάσει το σχέδιο που εκπόνησε για τη διάσωση αυτή.

Συγκεκριμένα, άνθρωποι κοντά στον επιχειρηματία αναφέρουν πως ο Ιβάν Σαββίδης θα αναλάμβανε όχι μόνο την υποχρέωση να επενδύσει όλα τα απαραίτητα χρήματα για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΔΟΛ, αλλά και ένα μεγάλο ποσό των χρεών, που υπολογίστηκε περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ!  Όπως σημειώνουν στην ουσία θα παρουσίαζε ενα σχέδιο βασισμένο στην υπόθεση «Μαρινόπουλου» και που είχε την αποδοχή των τραπεζών, όπως τους μεταφέρθηκε από κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα όμως με το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη, υπήρχε μόνο ένα εμπόδιο στην κατάθεση της πρότασης και στην οριστική λύση για τον ΔΟΛ: τα προσωπικά δάνεια και εγγυήσεις του Σταύρου Ψυχάρη και της οικογένειάς του, δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά ως μέρος των ήδη υπέρογκων οφειλών του Οργανισμού, ούτε για τις Τράπεζες, ούτε για τον υποψήφιο αγοραστή.

Και πριν αυτό το «αγκάθι» έβρισκε οριστική λύση, δεν υπήρξε και λόγος να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι ο Ιβάν Σαββίδης με τις τράπεζες για να υπογράψουν μια συμφωνία που και οι δυο πλευρές ήξεραν εκ των προτέρων ότι θα καταφέρουν, αναφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές.

Μάλιστα θα πρέπει να αναφερθεί πως κανένα ραντεβού δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στους ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη και τον ίδιο τον Σταύρο Ψυχάρη, ενώ ένα και μόνο ραντεβού πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους των Τραπεζών την προηγούμενη Παρασκευή, στο οποίο, σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στον ομογενή επιχειρηματία,  διαφάνηκε η συμφωνία των δυο πλευρών, εφόσον μπορούσε να ξεπεραστεί ο σκόπελος του κ. Ψυχάρη.

Από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη προκύπτει πως ο ίδιος δεν θα σταματήσει να παρακολουθεί την υπόθεση και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα που υπάρχει να αποτραπεί το οριστικό κλείσιμο των ιστορικών εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα».

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS