ΠΟΜΙΔΑ - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων - Αρχείο

 Γράφει ο Λάμπρος Ροϊλός, συντ. δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω, συγγραφέας, ερευνητής.

Όταν αρρωστήσουμε από εξωγενή αιτία δεν είναι φυσικό να διερωτόμαστε, πως και από πού αρρωστήσαμε; Και ανάλογα να σκεφτούμε το πως θα αποφύγουμε κάτι τέτοιο στο μέλλον;

 

Ευλόγως λοιπόν, τα ερωτήματα αυτά μας αφορούν και για την πανδημία Covid19.

 

Βεβαίως η υφήλιος έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από τα θύματα, τις νοσηλείες και τους περιορισμούς όλων, από την πανδημία και θέλει τώρα που απελευθερώθηκαν σχεδόν τα πάντα, να ξεχάσει τι οδήγησε την ανθρωπότητα εκεί. Είναι μια φυσιολογική ψυχολογική αντίδραση.

 

Να μην θέλει να ξέρει ότι ακόμα και τώρα γύρω στους 80 με 90 συνάνθρωποί μας στη χώρα μας πεθαίνουν κάθε εβδομάδα από την Covid19. Το τελευταίο αυτό στοιχείο σπάνια αναφέρεται στις ειδήσεις και πρέπει να ψάξει κανείς στο διαδίκτυο για να το βρει.

 

Δύο είναι οι βασικές θεωρίες για την προέλευση του Κορωνοϊού που προκάλεσε την πανδημία ξεκινώντας πάντα από την περιοχή της Γουχάν στην Κίνα:

(Α) Η θεωρία της «φυσικής» προέλευσης του Κορωνοϊού. Ότι προήλθε δηλαδή από τη φύση (π.χ. από νυχτερίδες).

 

Και (Β) Η θεωρία της «εργαστηριακής προέλευσης του Κορωνοϊού είτε (α) με διαρροή ενός φυσικού ιού από το Ιολογικό Ινστιτούτο (εργαστήριο) της  Γουχάν (Wuhan Institute of Virology.WIV), όπου εξεταζόταν. Είτε (β) με τη διαρροή ενός Κορωνοϊού που ήταν τεχνητό/ εργαστηριακό προϊόν επεξεργασίας/ χειραγώγησης ενός αρχικά φυσικού ιού που εν συνεχεία διέρρευσε εκτός του εργαστηρίου αυτού. Και στις δύο περιπτώσεις κατά τη θεωρία αυτή έγινε κατόπιν «ατυχήματος» σε αυτό το εργαστήριο.

 

Ειδικότερα η θεωρία της φυσικής προέλευσης, εξειδικεύεται στην έρευνα του ΠΟΥ για την προέλευση του Κορωνοϊού (Ιανουαρ-Φεβρ. 2021). Είτε (α) στην άμεση ζωονοσογόνο μετάδοση. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει μετάδοση του SARS-CoV-2 (ή πολύ στενά συνδεδεμένου προγονικού ιού) από έναν ξενιστή ζωικής δεξαμενής στον άνθρωπο, ακολουθούμενη από άμεση μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο με ή χωρίς την ανάγκη προσαρμογής του ιού στον άνθρωπο. Είτε (β) με εισαγωγή μέσω ενδιάμεσου ξενιστή ακολουθούμενη από ζωονοσογόνο μετάδοση. Σε αυτήν την περίπτωση ο SARS-CoV-2 μεταδίδεται από μια δεξαμενή ζώου (π.χ. νυχτερίδες) σε έναν ζώο ξενιστή (π.χ. παγκολίνο ή άλλο βρώσιμο, αγοραίο ζώο), ακολουθούμενη από επακόλουθη εξάπλωση εντός αυτού του ενδιάμεσου ξενιστή (ξενιστής διάχυσης) και στη συνέχεια μετάδοσης στον άνθρωπο. Η διέλευση μέσω ενός ενδιάμεσου ξενιστή μπορεί να είναι με ή χωρίς την ανάγκη προσαρμογής του ιού».

 

Εν τούτοις πάντα σύμφωνα με αυτή την έρευνα του ΠΟΥ: «Αν και οι πιο κοντινοί συγγενείς ιοί έχουν βρεθεί σε νυχτερίδες, η εξελικτική απόσταση μεταξύ αυτών των ιών των νυχτερίδων και του SARS-CoV-2 εκτιμάται ότι είναι αρκετές δεκαετίες, υποδηλώνοντας έναν κρίκο που λείπει (είτε έναν προγονικό ιό που λείπει, είτε ότι λείπει η εξέλιξη ενός προγονικού ιού σε ενδιάμεσο ξενιστή)».

 

«Παρά την κατανάλωση κρέατος νυχτερίδας κ.α. κρέατος άγριων ζώων σε ορισμένες χώρες, δεν υπάρχουν στοιχεία για μετάδοση του Κορωνοϊού και η έρευνα ανίχνευσης δεν βρήκε στοιχεία για την παρουσία νυχτερίδων ή παγκολίνων (ή προϊόντων τους) μολυσμένων με SARSCOV2 στην αγορά.»

«Μελέτες της εφοδιαστικής αλυσίδας της αγοράς Huanan (και άλλων αγορών στο Wuhan) δεν βρήκαν κανένα στοιχείο για την παρουσία μολυσμένων ζώων».

 

«Δεν υπήρχαν γενετικά ή ορολογικά στοιχεία για τον SARS-CoV-2 σε ένα ευρύ φάσμα κατοικίδιων και άγριων ζώων που έχουν δοκιμαστεί μέχρι σήμερα. Ο έλεγχος των σημαντικότερων ζωικών ειδών έγινε σε όλη τη χώρα και δεν παρείχε στοιχεία για την κυκλοφορία σχετικού ιού.». Καταλήγει επ’ αυτού η έρευνα του ΠΟΥ.

 

Αυτά, παρόλον ότι ο ΠΟΥ εξέτασε 50.000 δείγματα από 300 ζωικά είδη και δεν βρήκε κανένα μολυσμένο σαν ξενιστή.

Παρόλα αυτά τα δεδομένα η έκθεση της έρευνας αυτής του ΠΟΥ σαν συμπέρασμα, θεωρεί πιθανότερη την δεύτερη πιο πάνω περίπτωση της «φυσικής προέλευσης» και απίθανη την θεωρία της εργαστηριακής προέλευσης!

 

«Λεπτομέρεια»: Μέλος της επιτροπής που έκανε την έρευνα και ετοίμασε την έκθεση ήταν ο Dr Peter Daszak διευθυντής της αμερικανικής ΜΗΚΥΟ ECOHEALTH ALLIANCE που διηύθυνε, έβρισκε και διοχέτευε (όπως θα δούμε ειδικότερα πιο κάτω) την αμερικανική χρηματοδότηση για το εργαστηριακό πρόγραμμα των Κορωνοϊών στο ιολογικό εργαστήριο της Γουχάν WIV!

 

Το αντιφατικό αυτό συμπέρασμα της έρευνας του ΠΟΥ, συγκριτικά με τα πιο πάνω αντίθετα ευρήματα του, σίγουρα εξυπηρετούσε , για ευνοήτους λόγους, τόσο την Κίνα όσο και τους Αμερικανούς χρηματοδότες τουWIV.

 

Σύμφωνα με τις σημαντικότερες εκθέσεις ερευνών που διεξήγαγαν αμερικανικές κυβερνητικές επιτροπές και επιτροπές του κοινοβουλίου/Γερουσίας των ΗΠΑ σχετικά με την προέλευση του Κορωνοϊού κατά τα έτη 2021-2023 υπερισχύει η θεωρία της εργαστηριακής προέλευσης του ιού.

 

Όπως θα δούμε σε αυτές, προκύπτει η χειραγώγηση του Κορωνοϊού SARS COV2 από την ίδια την ανατομία του ιού (σε σύγκριση με τους συγγενείς του Κορωνοϊούς και την ικανότητά του να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο) αλλά και σε σχέση με την στόχευση/σκοπό του τρόπου χειραγώγησης ιών των συγκεκριμένων χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του εργαστηρίου της Γουχάν. Όλες απορρίπτουν την θεωρία της φυσικής προέλευσης, θεωρώντας ότι υπερισχύει η θεωρία της εργαστηριακής διαρροής από το εργαστήριο της Γουχάν WIV. Η τελευταία αυτή τους πρώτους μήνες του 2020 είχε δαιμονοποιηθεί σαν θεωρία συνομωσίας!

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν: Το WIV (Wuhan Institute of Virology) ιδρύθηκε το 1956. Είναι ένα μεγάλο συγκρότημα με πολλαπλά κτίρια που στεγάζουν 20 εργαστήρια Βιοασφάλειας Επιπέδου II (BSL-2), δύο Εργαστήρια Βιοασφάλειας Επιπέδου III (BSL-3) και 3000 τ.μ. χώρου Βιοασφάλειας του ανώτατου Επιπέδου IV (BSL-4). Η κατασκευή του τελευταίου ολοκληρώθηκε το 2015, αλλά λόγω καθυστερήσεων ο χώρος BSL-4 δεν τέθηκε σε λειτουργία μέχρι τις αρχές του 2018.

Οι σημαντικότερες αυτές αμερικανικές επιστημονικές έρευνες/μελέτες (2021-2023) είναι οι εξής:

1.     Της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής βουλής (Αύγουστος 2021) με πρόεδρο τον Μάϊκλ Μακόλ.

2.     Της επιτροπής HELP (Health, Education, Labor and Pensions (HELP) Committee Minority oversight staff) της αμερικανικής Γερουσίας. (Οκτώβριος 2022).

3.     Του αμερικανικού υπουργείου ενέργειας (26/2/23).

4.     Της έρευνας σε εξέλιξη της «Επιλεγμένης Υποεπιτροπής (Select Subcommittee) της Αμερικανικής Βουλής σχετικώς με την κρίση της πανδημίας του Κορωνοϊού SARS COV2». (Συζήτηση της 8ης  Μαρτίου 2023).

Xαρακτηριστικότερη και η πιο σε βάθος έρευνα, εκ των πιο πάνω, είναι η 84 σελίδων έκθεση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της βουλής του Μάϊκλ Μακόλ. Συνοπτικά επισημαίνουμε τα εξής σημαντικά αποσπάσματα της:

«Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο ιός διέρρευσε από το WIV (Wuhan Institute of Virology) και ότι αυτό έγινε κάποιο διάστημα πριν από την 12/9/19. Έτσι εξηγείται η ξαφνική αφαίρεση δειγμάτων του ιού του WIV και άλλων σχετικών στοιχείων της βάσης δεδομένων στη μέση της νύχτας 12 Σεπτεμβρίου 2019 και χωρίς εξήγηση. Αυτή η έκθεση παρουσιάζει επίσης άφθονα στοιχεία ότι οι ερευνητές στο WIV, ευρίσκοντο σε επιτόπια συνεργασία με Αμερικανούς επιστήμονες, χρηματοδοτούμενοι τόσο από την κυβέρνηση της Λ.Δ. της Κίνας όσο και από την κυβέρνηση των Η.Π.Α «Στο WIV δοκίμαζαν ενεργά νέους και γενετικά τροποποιημένους κορωνοϊούς σε συνθήκες μειωμένης ασφάλειας BSL-2 και BSL-3 (και όχι του υψηλότατου επιπέδου 4-BSL-4), συμπεριλαμβανομένων των ιών που συλλέχθηκαν από το σπήλαιο στο Γιουνάν.»

«Πολλές από αυτές τις έρευνες επικεντρώθηκαν στην τροποποίηση της πρωτεΐνης ακίδας των κορωνοϊών (-που δεν θα μπορούσε από μόνη της να μολύνει τον άνθρωπο-), ώστε να προσπαθήσουν να την συνδέσουν με το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.» «Ο αναφερόμενος σκοπός αυτής της εργασίας ήταν η αναγνώριση ιών με δυνατότητα πανδημίας καθώς και να δημιουργήσει ένα εμβόλιο ευρέος φάσματος κατά κορωνοϊών».

 

(Σχόλιο: Άλλωστε τα μεταγενέστερα εμβόλια βασίστηκαν στο RNA της ακίδας του κορωνοϊού που απομονωμένο και εισερχόμενο στο σώμα θα ενεργοποιούσε το ανοσοποιητικό σύστημα και θα παρήγαγε αντισώματα για μελλοντική προφύλαξη του εμβολιασμένου).

 

«Με επικίνδυνες έρευνες όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδα ασφάλειας παρόμοια με οδοντιατρείου ένας φυσικός ή γενετικά τροποποιημένος ιός θα μπορούσε εύκολα να έχει ξεφύγει από το εργαστήριο και να έχει μολύνει την κοινότητα.» «Οι ερευνητές του WIV δημιουργούσαν χιμαιρικούς κορωνοϊούς (δηλαδή φτιαγμένους από στοιχεία 2 ή περισσοτέρων ιών) ικανούς να μολύνουν ανθρώπους το 2017, προτού τεθεί σε λειτουργία το εργαστήριο BSL-4 (ανώτατου επιπέδου ασφαλείας 4)το 2018.»  «Αυτό ήταν ένα πρόγραμμα επιχορήγησης επιδημιολογικής έρευνας που χρηματοδοτείτο από τον Οργανισμό των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID). Το πρόγραμμα «PREDICT» παρείχε χρηματοδότηση για βιολογικές δειγματοληψίες με στόχο αναγνώριση και συλλογή ιών. Το πρόγραμμα παρείχε  χρηματοδότηση σαν χορηγία στην ΜΗΚΥΟ EcoHealth Alliance. Πριν από την πανδημία, η EcoHealth Alliance ήταν ο μόνος οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ που ερευνούσε την εξέλιξη και τη μετάδοση του κορωνοϊού στην Κίνα, όπου μεταξύ άλλων συνεργαζόταν με το εργαστήριο WIV. Η χρηματοδότηση της EcoHealth Alliance προέρχεται κυρίως από ομοσπονδιακούς οργανισμούς των ΗΠΑ όπως το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, τα NIH (National Institutes of health) το NIAID και την Υπηρεσία των ΗΠΑ για την Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) αλλά και την κυβέρνηση της ΛΔΚ».

 

«Τους μήνες που προηγήθηκαν της τυχαίας διαρροής του SARS-CoV-2, το σύστημα επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων καθώς και το κεντρικό σύστημα κλιματισμού στο εργαστήριο της Γουχάν έχρηζαν ανακαίνισης. Ειδικότερα το κεντρικό σύστημα κλιματισμού σε μία από τις εγκαταστάσεις χρειάστηκε άμεσα να ανακαινιστεί, κάτι που πιθανότατα οδήγησε σε κατώτερη από την ιδανική κυκλοφορία αέρα και έδωσε την δυνατότητα σε ιικά σωματίδια να παραμείνουν αιωρούμενα στον αέρα για μεγαλύτερο διάστημα.» «Οι μολυσμένοι υπάλληλοι ταξίδεψαν στη συνέχεια σε όλο το κέντρο της Γουχάν, πιθανότατα με το μετρό, μεταδίδοντας τον ιό παντού ακόμα και στο παζάρι τροφίμων Huanan της Wuhan (Το οποίο πιθανολογείτο -κατά την θεωρία της φυσικής προέλευσης- σαν η αρχική εστία των μολύνσεων, που όμως δεν αποδείχθηκε ποτέ.)

 

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, φαίνεται ότι έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε τυχαία διαρροή του ιού από το εργαστήριο. Αρχικά όμως η ανησυχία ήταν χαμηλή, εφόσον δεν ήταν τότε γνωστό ότι η μετάδοση του SARS-CoV-2  μπορούσε να γίνει από άνθρωπο σε άνθρωπο ή ότι τα ασυμπτωματικά άτομα ευθύνονται για μεγάλο αριθμό νέων κρουσμάτων. Η ανησυχία μετριάστηκε, επιπλέον από τη γνώση ότι προηγούμενες τυχαίες διαρροές από εργαστήρια είχαν ως αποτέλεσμα μόνο έναν μικρό αριθμό λοιμώξεων».

 

«Προκειμένου να αποφευχθεί εθνική ανησυχία ελήφθη η απόφαση να επιτραπεί η τέλεση των Παγκοσμίων Στρατιωτικών Αγώνων του 2019 που θα διεξάγονταν στην ίδια περιοχή χωρίς όμως θεατές. Εντούτοις διεθνείς αθλητές/στρατιώτες (μεταξύ άλλων από Γαλλία, Ιταλία κλπ) και μερικοί από τους 236.000 εθελοντές που συμμετείχαν, μολύνθηκαν, μεταδίδοντας τον ιό στην πόλη. Δεκάδες αθλητές νόσησαν με πολλούς να είναι ασυμπτωματικοί  και να μην το γνωρίζουν. Έτσι επιστρέφοντας αυτοί στις πατρίδες τους στα τέλη Οκτωβρίου 2019, μετέφεραν τον SARS-CoV-2 σε όλο τον κόσμο.»

 

 

 

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS