Άρθρο παρέμβαση του Θάνου Τζήμερου: Δεν μας δίνουν λεφτά για να αγοράζουμε  Cayenne! | Ρεπορτάζ και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το  Χρηματιστήριο, την Πολιτική

Του Θάνου Τζήμερου


Ήταν περίπου 11 το βράδυ στις 22 Οκτωβρίου 2022, όταν μια περιπολία της αστυνομίας πέρασε από το πάρκο Kungsparken στο Μάλμε. Η αστυνομία είδε μια ομάδα νεαρών, οι οποίοι, στη θέα των αστυνομικών, έφυγαν τρέχοντας. Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν στο σημείο, βρήκαν μια γυναίκα 20 ετών, σε άθλια κατάσταση, η οποία τους είπε ότι είχε βιαστεί ομαδικά από 5 μετανάστες.

Τέσσερις Σύροι μετανάστες συνελήφθησαν το βράδυ της επίθεσης, και ο πέμπτος την επόμενη μέρα. Είναι όλοι νεαροί: ένας 18χρονος, δύο 17χρονοι, ένας 16χρονος και ένας 15χρονος.Σε όλους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι μετανάστες καθήλωσαν τη γυναίκα, τη βίασαν επανειλημμένα και την κακοποίησαν σοβαρά. Η αστυνομία βρήκε ίχνη DNA του θύματος σε τέσσερις από τους δράστες. Αντικείμενα της γυναίκας βρέθηκαν επίσης σε έναν απ’ αυτούς και υπάρχουν εικόνες από κάμερες παρακολούθησης που επιβεβαιώνουν την παρουσία τους στον τόπο του εγκλήματος.

«Η πελάτισσά μου έχει βιώσει τον χειρότερο εφιάλτη μιας γυναίκας» είπε η δικηγόρος της.

Ο ένας από τους συλληφθέντες παραδέχθηκε τον βιασμό αλλά είπε ότι δεν είχε κάνει τίποτα κακό. Λογικό για τις αντιλήψεις του: ο Αλλάχ προτρέπει σε βιασμούς απίστων. Άλλωστε μια γυναίκα μόνη της το βράδυ, και ντυμένη όπως ντύνονται οι 20χρονες Σουηδές, σύμφωνα με τον μουσουλμανικό ηθικό κώδικα, σαφώς «το ήθελε». Γιατί να πρέπει να τιμωρηθεί ο βιαστής;


Η Σουηδία, σε δύο μόλις γενιές, από μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο, έγινε μια από τις πιο επικίνδυνες. Εν τω μεταξύ, η μαζική μετανάστευση και οι αθρόες γεννήσεις των μεταναστών, έχουν αλλάξει δραματικά τη σύσταση του πληθυσμού της. Στη Σουηδία ζούσαν σχεδόν αποκλειστικά Σουηδοί για το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα. Σήμερα οι μετανάστες είναι περίπου το 1/3 ενός συνολικού πληθυσμού περίπου 10 εκατομμυρίων.

Η Σουηδία έχει ένα από τα μεγαλύτερα καταγεγραμμένα ποσοστά βιασμών στον κόσμο. Το 2018, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός SVT αποκάλυψε ότι το 58% των ανδρών που καταδικάστηκαν στη Σουηδία για βιασμό και απόπειρα βιασμού, τα προηγούμενα πέντε χρόνια, γεννήθηκαν στο εξωτερικό. Μερικές από τις πιο βάναυσες υποθέσεις βιασμού αφορούσαν Αφρικανούς μετανάστες. Οι υπόλοιποι βιασμοί έγιναν από «γηγενείς», όρος που χρησιμοποιείται και για μετανάστες δεύτερης γενιάς, των οποίων οι σουηδικές αρχές φροντίζουν να μην δημοσιοποιούν την ταυτότητα, για να μην τροφοδοτήσουν με στοιχεία τους ονομαζόμενους «ακροδεξιούς», όσους δηλαδή διαμαρτύρονται για την πολιτική ανοιχτών συνόρων, που οδήγησε στην καταστροφή της χώρας τους. Στο Μάλμε, κάποτε κέντρο της εβραϊκής ζωής, οι λίγες εκατοντάδες Εβραίοι που ζουν ακόμα στην πόλη δέχονται επιθέσεις από μουσουλμανικές συμμορίες, οι οποίες τους ξυλοκοπούν, επειδή διδάσκονται στο Κοράνι να περιφρονούν τους Εβραίους.

Το σουηδικό πολυπολιτισμικό πείραμα απέτυχε παταγωδώς. Η δημοσιογράφος Ingrid Carlqvist εξηγεί πώς οι μετανάστες καταστρέφουν τη χώρα της:

«Είναι η βία από αυτούς τους μετανάστες, είναι οι βιασμοί, οι δολοφονίες, και ξέρετε, το να μην είσαι ασφαλής στη χώρα σου κάνει τους ανθρώπους πολύ, πολύ φοβισμένους και απελπισμένους. Τα παιδιά των Σουηδών κακοποιούνται στο σχολείο και τα βράδια σε όλη τη χώρα. Παιδιά μεταναστών, κυρίως μουσουλμάνων, ξυλοκοπούν, βιάζουν και βασανίζουν Σουηδούς. Έχουν μια πολύ επιθετική κουλτούρα διότι νομίζουν ότι έχουν αποστολή από τον Αλλάχ να καταλάβουν αυτή τη χώρα.»

Οι πολιτικές ελίτ και τα μέσα ενημέρωσης στη Σουηδία εθελοτυφλούν μπροστά σε μια εφιαλτική πραγματικότητα, αποσείοντας τις δικές τους ευθύνες γι’ αυτή την κατάληξη.
Αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματική αιτία του φαινομένου: την εγγενή υποτίμηση των γυναικών από το Ισλάμ. Το Ισλάμ διδάσκει ότι μια γυναίκα αξίζει λιγότερο από έναν άντρα. Μια άπιστη, δηλαδή κάθε μη μουσουλμάνα, δεν έχει καν υπόσταση ανθρώπου. Ο βιασμός απίστων γυναικών ενθαρρύνεται από την ισλαμική πίστη. Με ισλαμικούς όρους, δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο ή παραβατικό στο πώς αντιμετωπίστηκε η 20χρονη Σουηδή, από τη συμμορία των βιαστών της. Οι αριστεροί πολιτικοί επιμένουν ότι τα εγκλήματα των μεταναστών είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, τα αποδίδουν στον δήθεν κοινωνικό αποκλεισμό και προτείνουν ως λύση περισσότερα χρήματα και σοσιαλιστικά προγράμματα, με ελπίδα την ενσωμάτωσή τους.

Ως αποτέλεσμα, το φημισμένο σύστημα πρόνοιας της Σουηδίας κλυδωνίζεται και μπορεί να καταρρεύσει, καθώς η κυβέρνηση δαπανά τεράστια ποσά για τους μουσουλμάνους μετανάστες, οι οποίοι έχουν γίνει εξπέρ στο να επωφελούνται από κάθε παροχή του γενναιόδωρου κράτους. Ζουν σε δωρεάν ή σε επιδοτούμενη στέγαση, λαμβάνουν δωρεάν τρόφιμα, επιδόματα ένδυσης, έχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη και δωρεάν εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων γλώσσας και μαθημάτων «σουηδικού πολιτισμού».

Αυτά τα μαθήματα έχουν σκοπό να παρέχουν στους μουσουλμάνους μετανάστες τα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να ενσωματωθούν καλύτερα στην κοινωνία, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Γιατί ένας μουσουλμάνος μετανάστης που, όπως του διδάσκει το Κοράνι, ανήκει στον «καλύτερο λαό», να θέλει να ενσωματωθεί σε μια κοινωνία που έχει διαμορφωθεί από και για τους «άπιστους» οι οποίοι είναι, σύμφωνα με το Κοράνι, «οι πιο άθλιοι των κτιστών όντων»; Μάλιστα, την οικονομική βοήθεια που τους προσφέρει το σουηδικό κράτος πρόνοιας, τη θεωρούν ως μια μορφή… προκαταβολής της τζίζια, του φόρου υποτέλειας που κατέβαλαν οι κατακτημένοι λαοί στους μουσουλμάνους αφέντες τους.

Το πόσο δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την παραμικρή αμφισβήτηση της θρησκείας τους, το έδειξαν οι μουσουλμάνοι της Σουηδίας, φέτος τον Απρίλιο, όταν προκάλεσαν ζημιές σε 125 αστυνομικά οχήματα και τραυμάτισαν 34 αστυνομικούς, σε ένα κύμα εξαιρετικά βίαιων ταραχών στις πόλεις Μάλμε, Νόρκεπινγκ, Γιόνκοπινγκ καθώς και στην πρωτεύουσα, Στοκχόλμη. Τη μουσουλμανική εξέγερση προκάλεσε ο Rasmus Paludan αρχηγός του δανικού κόμματος Stram Kurs (Σκληρή Γραμμή). Ο Ράσμους Παλουντάν (Rasmus Paludan), ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα, δανική και σουηδική, έκαψε αντίγραφα του Κορανίου στις περιοχές Frolunda, Boras και Trollhattan της νοτιοδυτικής επαρχίας Vastergotland, η οποία έχει μεγάλο πληθυσμό μουσουλμάνων κατοίκων.

Παρά τις εκτεταμένες καταστροφές, συνελήφθησαν από τη σουηδική αστυνομία μόνο 13 άτομα, καθώς η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν εμφανώς η εκτόνωση της κρίσης παρά η τιμωρία των ενόχων. Πάνω από 100 αστυνομικοί επιστρατεύθηκαν για να προστατεύσουν τον Παλουντάν από το μένος των μουσουλμάνων. Από το ίδιο μένος κινδυνεύουν και όσοι μετανάστες θελήσουν να ζήσουν ως Ευρωπαίοι, καθώς το Κοράνι προβλέπει, για όσους το απαρνούνται, μία και μόνο ποινή: θάνατο.

Μόνο εάν οι μουσουλμάνοι μετανάστες σταματήσουν να σκέφτονται με ισλαμικούς όρους, μπορεί να υπάρχει ελπίδα να ενσωματωθούν στη σουηδική κοινωνία. Όμως, αυτό δεν συνέβη ποτέ, πουθενά στον κόσμο. Πόσο πιθανό είναι να συμβεί τώρα στη Σουηδία;

Πηγές:

https://rairfoundation.com/suicidal-sweden-woman-gang-raped-in-a-park-by-five-teenage-syrian-muslim-migrants/

https://samnytt.se/har-ar-invandrarna-som-begars-haktade-for-gruppvaldtakt/


 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS