Με τον Χρήστο Γούτο, υποψήφιος ο Γιάννης Θεοφανόπουλος

Του Γιάννη Θεοφανόπουλου τέως Αντιδημάρχου Αιγίου

Αγαπητέ κύριε Ζουρόπουλε υπάρχει ένα θέμα που ταλανίζει την πόλη του Αιγίου και τελευταία τεχνηέντως πώς, γίνετε προσπάθεια από την Δημοτική αρχή μετατόπισης των ευθυνών μιας μεγάλης αργοπορίας, αποκατάστασης της λειτουργίας της πλατείας Αγίας Λαύρας .
    
Το συγκεκριμένο θέμα, της πλατείας και τα τεκταινόμενα μεταξύ συμπολιτεύσεως και αντιπολιτευομένων, είναι πολύ απλά.


    
Οι θεσμικοί ρόλοι των Αιρετών είναι καθορισμένοι. Οι αντιπολιτευόμενοι έχουν εντολή από τους ανθρώπους που τους έστειλαν εκεί να λεπτολογούν στις αποφάσεις και τα έργα των πλειοψηφιών που διαχειρίζονται τα κοινά .
    
Οι συμπολιτευόμενοι, εφόσον ασκούν χρηστεί διοίκηση και δεν έχουν κάνει κάτι έκτος νόμου, θα πρέπει να θεωρούν <<χαράς ευαγγέλια>> τις όποιες ενστάσεις των αντιπολιτευομένων, στα έργα τους, διότι έτσι αποκτούν πιστοποιητικά εντίμου και της κατά νόμο χρηστείς διοικήσεως των υποθέσεων που τους ανέθεσε η πλειοψηφία των πολιτών.!
    
Το να βάζουμε μπροστά τους πολίτες ή επαγγελματίες ή ότι άλλο προσωπικά με βάζει σε σκέψεις !
    
Τώρα το γεγονός ότι η κεντρική πλατεία της πόλης παραμένει εδώ και πάρα πολύ καιρό στην άθλια αυτή κατάσταση, σημαίνει ότι ή πρόχειρα και βιαστικά ξηλώθηκε-για να ξηλωθεί- χωρίς να έχουν γίνει τα νόμιμα και μηχανικά προβλεπόμενα είτε αυτά ήταν τεχνικές μελέτες, εξασφαλισμένοι πόροι και ότι άλλο εκ του νόμου προβλέπετε.
    
Εις τα υπόψη επίσης ότι ο σχεδιασμός της αναμόρφωσης της εν λόγο πλατείας ξεκίνησε επί δημαρχίας του κ. Παναγόπουλου με αντιδήμαρχο έργων την κα.  Ψυχράμη , το ξήλωμα δε για την διαμόρφωση της νέας πλατείας έγινε  στην αρχή της  δημαρχίας του κ. Καλογερόπουλου με αντιδήμαρχο επί των έργων πάλι την κα.  Ψυχράμη, στα πλαίσια της συνδιοίκησης!
    
Στην ταλαίπωρη αυτή Χώρα, όπως πανθομολογείτε, η λογική του άρτσι-βούρτσι και λουλάς επί το λαϊκότερο, όποτε έχει γίνει έχει στοιχήσει ακριβά σε όλους μας.
    
Κάτι πρέπει να διδασκόμεθα από το <<φιλοκαλούμε με τ ευτέλειας και φιλοσοφούμε άνευ μαλακίας >> εφόσον θέλουμε να ασκούμε την οποιαδήποτε διοίκηση.!

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS