Του Φάνη Ζουρόπουλου*

Πολλοί έγκριτοι συνάδελφοι, αλλά και σοβαροί αναλυτές, καθηγητές Παν/μιου κ.α, υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία μετασχηματισμού από αριστερο- ριζοσπαστικό κόμμα σε σοσιαλδημοκρατικό, επικαλούμενοι ιστορικά παραδείγματα , όπως π.χ την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ κ.λ.π. ...... Πολλοί επίσης εκτιμούν ότι ο Συριζα θα προχωρήσει σε εκλογές τον Οκτώβριο του 2018, πριν αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων που ψήφισε που θα μειώνουν τις συντάξεις, αφορολόγητο και τα άλλα σκληρά μνημονικά μέτρα, αφού εν τω μεταξύ σκορπίσει το πλεόνασμα σε μια αλλοπρόσαλλη επιδοματική πολιτική μέσω επιδομάτων......Σεβαστές  απόψεις ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ και με τις δυο: α]. Ο Συριζα δεν πρόκειται ποτέ ιδεολογικά να αποταχθεί τον ριζοσπαστισμό του.

Βρίσκεται στον πυρήνα του και μάλιστα σε ακραία μορφή, Σταλινικού τύπου. Η Τακτική του είναι: Κάνουμε μια τυπική συνθηκολόγηση μέχρι να γίνουν οι συνθήκες ευνοϊκότερες και τότε θα επιστρέψουμε στην αληθινή μας φύση , την οποία ποτέ δεν αποκηρύξαμε, του αριστερού ριζοσπαστικού κόμματος, με συνθήματα και πάλι ''ρήξη και ανατροπή''.....Αυτή είναι η γραμμή του Μαξίμου ,που φροντίζει να συντηρεί με τσιτάτα στελεχών του, χωρίς να επιτρέπεται από το προπαγανδιστικό επιτελείο του ,κάποιο αντίθετο ιδεολογικό ρεύμα μετεξέλιξης στην βάση επεξεργασμένου σοσιαλδημοκρατικού λόγου......Τα λάβαρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Τσάβες, ο Μαδούρο, ο Τσε και ο Βελουχιώτης και εκεί θα επιστρέψει.....Είναι μια τυχοδιωκτική πολιτική απάτης, μια μέθοδος ανόδου και παραμονής στην εξουσία, Λενινιστικού τύπου....Η αριστερά επιχείρησε να αρπάξει την εξουσία, με τα όπλα δυο φορές, δεν θα την παραδώσει εύκολα τώρα που της την έδωσε με την ψήφο του ο λαός.....β].Εκλογές δεν πρόκειται να κάνει ούτε μια ημέρα νωρίτερα από την λήξη της τετραετίας Οκτώβρης του 2019, πολύ πιθανό μαζί με αυτοδιοικητικές, για να ανακατέψει το κρίσιμο αφήγημα της αντιπολίτευσης , ελπίζοντας ότι θα έχει υπάρξει μια ''εκτόνωση'' στις Ευρωεκλογές οι οποίες δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου...Απλά τον Οκτώβρη του 2018 θα κάνει ένα ριζικό ανασχηματισμό, με ''φρέσκα'' πρόσωπα, που θα αναλάβουν να πάνε το αφήγημα της ''καθαρής εξόδου'' από τα μνημόνια μέχρι το τέλος. [ εκεί θα ''φαγωθεί'' η' θα παραιτηθεί από μονός του ο Τσακαλώτος, για αυτό φροντίζει από τώρα να αποστασιοποιείται...].

Παράλληλα θα συνεχίσει στην ''ζούλα'' διορισμούς δικών του ,θα μοιράσει επιδόματα, θα ψηφίζει νύχτα ρουσφετολογικές τροπολογίες, θα επιδοθεί σε ένα όργιο απάτης , πολιτικής ψευδολογίας και λασπολογήσεις πολιτικών αντιπάλων που όμοιο του δεν έχει υπάρξει στα πολιτικά χρονικά. Η λάσπη που θα πέσει με την βοήθεια και της ΕΥΠ δεν θα θα έχει προηγούμενο......Θα είναι μια κανονική έφοδος με όλα τα μέσα [Δικαιοσύνη, ΕΥΠ, Σώματα ασφάλειας, υπόκοσμο, διάβρωση του κρατικού μηχανισμού, και εξαγορά συνειδήσεων] με στόχο την επανεκλογή ή στην χειρότερη το πλασάρισμα στην β' θέση και την επαναφορά στο προσκήνιο στις Προεδρικές.....Εάν η αντιπολίτευση μείνει απαθής όλο αυτό το διάστημα που ο Συριζα θα οργιάζει ,κακό του κεφαλιού της, άλλα, δυστυχώς και της χώρας...

* Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι επ. εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Τ. Πρόεδρος της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου.

Φάνης Ζουρόπουλος
Author: Φάνης Ζουρόπουλος

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS