Έλεος και Κουράγιο Ελλάδα!
 
Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

Αυτό το «παλληκάρι» της Δημοσιογραφίας, της Δημόσιας Ζωής και – πρόσφατα – της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, δεν είχα την Τιμή και την Χαρά να έχω εκ του σύνεγγυς προσωπική γνωριμία. Τον «συνάντησα» στην οθόνη της Τηλεόρασης, σε ώρες ηλίθιας βαργιομάρας. Και γελούσα• και θύμωνα μαζί του. Το μόνο που θυμάμαι ήταν το όνομά του: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ και το άτριχο της κεφαλής, γιατί «κεφαλικά» μοιάζουμε• πουθενά, μα πουθενά αλλού…

Τον ξαναβρήκα μπροστά μου από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του την Κυριακή των Εκλογών, για να μας ενημερώσει ότι εξελέγη Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία. Κι’ αν το Κόμμα που κέρδισε τις Εκλογές ρητά μας έχει διαβεβαιώσει ότι «εκπροσωπεί το νέο Ήθος και την Ποιότητα στην Πολιτική», προσωπικά τελώ υπό αμφισβήτηση του ανωτέρω ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ, αν λάβω στα σοβαρά την εν γένει στάση και συμπεριφορά του – θα μου επιτρέψετε την έκφραση ΑΦΡΟΝΑ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ.

Επιεικώς (και στις δύο (2) τηλεοπτικές εμφανίσεις του ήταν θρασύς και προκλητικός. Συνεχώς ως (χείριστος) καθηγητής μας κουνούσε το δάχτυλο και ασταμάτητα φώναζε: «Ξέρετε κάτι• κι’ αν δεν το ξέρετε σας το λέω για να το χωνέψετε καλά. ΜΕ ΨΗΦΙΣΑΝ 20.000 ΑΘΗΝΑΙΟΙ…». Εε και, του απαντώ. Αν ακόμη «κυκλοφορούν» ΠΟΛΙΤΕΣ που επιλέγουν ως Βουλευτές «παλληκάρια» (από όλα τα υγιή κόμματα) με (α)κέφαλη ηθική και ύφος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ καλά να πάθουμε ό,τι νάναι να πάθουμε.

Εκτιμώ ότι πρέπει η ΕΛΛΑΔΑ να «περπατήσει» (στο Εσωτερικό και Εξωτερικό) με διαφορετικούς βηματισμούς και ρυθμούς και με αφετηρία το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αλί και τρισαλί αν ο (νέος) ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δεν αποτελέσει το υπόδειγμα της υπεύθυνης δομής της (νέας) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΠΡΕΠΕΙ οι Έλληνες Βουλευτές (είθε και ο κάθε άφρων ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ) να εμπεδώσουν ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ• ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ• και – κυρίως – ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ, γιατί ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί αν μια ΤΥΧΑΙΑ ΦΛΟΓΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ…

Όσο για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οφείλει άμεσα «να μαζέψει» τον Βουλευτή της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΟΓΔΑΝΟ.

 ΓΙΩΡΓΗΣ Τάκη ΔΟΞΑΣ*
*ή Η Κοινωνία του Ενός…
Αθήνα, 10 Ιουλίου 2019

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS