Έφυγε από τη ζωή την 21η Μαΐου 2020 σε ηλικία 79 ετών, ο επί σειρά ετών ελαιοχρωματιστής και συντηρητής νεοκλασικών κτιρίων, ιερών Ναών και δημοσίων κτιρίων, Δημήτρης Μουζακίτης.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγιαλείας. Γεννήθηκε το 1941 στο Αίγιο, με καταγωγή την Κέρκυρα. Μεγάλωσε και γαλουχήθηκε από σεβάσμιους και ενάρετους γονείς, με ισχυρές ηθικές αξίες. Ασκούσε επάξια το επάγγελμά του, που ήταν ερωτευμένος, τιμώντας τη γενέτειρά του, σε Αθήνα και Αιγιάλεια.Είχε βαθειά γνώση, μακρόχρονη εμπειρία και εξειδίκευση στην ειδικότητα του, γι’  αυτό  επένδυσε σε μια επιτυχημένη οικογένεια. Παντρεύτηκε τη σύζυγό του Μαρία Γεωργακοπούλου και απέκτησε δύο παιδιά επιστήμονες. Η Μαρία Μουζακίτη χαρισματική- ταλαντούχα Αιγιώτισσα καλλιτέχνης ζωγράφος - διακοσμήτρια με τις πολλές εκθέσεις της συγκίνησε και κατέκτησε τον Μάιο του 2011 το φιλότεχνο κοινό της Πάρμα Ιταλίας.

Στη Πάρμα της Ιταλίας διαπρέπει η κόρη του Παναγιώτα Μουζακίτη, επιτυχημένη – αριστούχος Ιατρός, προβάλλοντας σας πρέσβειρα, την πόλη μας.

Ο γιός του Γιάννης σπούδασε φωτογραφία στην Αγγλία.

Ο Δημήτρης αγαπούσε τη γενέτειρά του και υπήρξε άνθρωπος της προσφοράς, με αγάπη για τα κοινά και άριστες δημόσιες σχέσεις με τους αγαπημένους του συμπολίτες, με χαμόγελο και  χιούμορ, σκορπώντας αφείδωλα  την αγάπη του. Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε στην τοπική κοινωνία του Αιγίου η είδηση του θανάτου του. Υπήρξε θησαυροφυλάκιο αρετών. Ήταν χαρούμενος άνθρωπος και επαγγελματίας εγνωσμένου κύρους και πείρας. Προσωποποιούσε την καλοσύνη και την ανθρωπιά, την φρόνηση και την συναίνεση. Άφησε μια ανεκτίμητη κληρονομιά, την κοινωνική καταξίωση.

Η ζωή είναι πρόλογος στο βιβλίο της αιωνιότητας. Τον πρόλογο λοιπόν του βιβλίου της ζωής έγραψε με χρυσά και ανεξίτηλα γράμματα ο Δημήτρης.

Οι νεκροί πεθαίνουν όταν λησμονηθούν. Ο Δημήτρης θα ζει για πολλά χρόνια, στις καρδιές των συγγενών του, αλλά και αρκετών φιλίων του  προσώπων. Αναβίωσε τη σοφή ρήση του Περίανδρου: «όταν είσαι ζωντανός, να σε επαινούν , όταν δε αποθάνεις , να σε καλοτυχίζουν». Όταν φεύγουν τέτοιοι δοξασμένοι – επιτυχημένοι  και ταπεινοί άνθρωποι φτωχαίνει ο κόσμος μας.

Ας  κρατήσουμε λοιπόν, λίγο  από τον πλούτο της γνώσης του, την αγάπη και χαμόγελο του αγαπητού και αξέχαστού Δημήτρη μας, για να είναι αιωνία η μνήμη του. Πάντα θε είσαι στο μυαλό και στην καρδιά μας Καλό ταξίδι Δημήτρη μου. Είναι σίγουρο ότι είσαι στη γειτονιά των Αγγέλων.

 

 

Ο αγαπητός σου Οικογενειακός φίλος
Δημήτρης Κακός
Πρώην  Δ/ντης Κέντρου Αποθεραπείας και Φυσικής Αποκατάστασης Αιγίου
 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS