Tου Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
Είναι απίστευτη η εξαπάτηση των φορολογούμενων πολιτών, αλλά και η παραβίαση σχεδόν κάθε άρθρου του Συντάγματος, από μία κυβέρνηση που ζη μόνον για την εξουσία
    Γιατί έτσι ξαφνικά ο κύριος πρωθυπουργός γλύφει εκεί που έφτυνε; Γιατί παράτησε τις μαγκιές και τους τσαμπουκάδες απέναντι στην Γερμανία και τώρα αναγνωρίζει πόσο καλή είναι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Διότι η γερμανική κυβέρνηση επιτρέπει στους Συριζανέλ να παραμένουν στην εξουσία και παράλληλα, με σχετική άνεση καταλαμβάνουν και ζωτικές αρθρώσεις του κράτους. Διορίζουν αβέρτα «δικά μας παιδιά» και έτσι βολεύονται όλοι οι ημέτεροι, που διαφορετικά θα βάραγαν μύγες, και λιγδώνει το αντεράκι τους. Όσο για το κόστος, «ας είναι καλά οι μαλάκες που μάς έφεραν στην εξουσία», λέει εντελώς κυνικά ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, πίνοντας το ουζάκι του στην Στοά Σπυρομήλιου για να χαλαρώσει από τον …φόρτο εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτής της δραματικής για την οικονομία και την κοινωνία πραγματικότητας, όπου η υπερφορολόγηση διαλύει τα πάντα, όπως επισημαίνει ο Γιάννης Μαρίνος στο Βήμα της Κυριακής:

«Πέρασε π.χ. απαρατήρητη η ακόλουθη τολμηρή στην αντικειμενικότητά της διαπίστωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στα Νέα:Οι δανειστές έχουν και αυτοί ευθύνες για λάθη που έχουν συμβεί. Ανέχθηκαν την υπερφορολόγηση που είναι η βάση του μνημονίου Τσίπρα. Συμφώνησαν με το ασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου. Κλείνουν τα μάτια στην άλωση της δημόσιας διοίκησης από τους κομματικούς εγκάθετους».

Να συμπεράνω ότι έτσι εξηγείται γιατί, αιφνιδίως, εκτός από την κυρία Μέρκελ, εμφανίστηκε φιλικός προς τον κ. Τσίπρα ακόμα και ο μέχρι τώρα άκαμπτα σκληρός κ. Σόϊμπλε; Και γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις χαρακτηρίζοντας την πρώτη ανοιχτόμυαλη και τον δεύτερο σοβαρό και σεβαστό πολιτικό; Άραγε αναδεικνύεται σε γερμανοτσολιά, προδότη και εθελόδουλο, αποδεχόμενος χωρίς δισταγμούς τις επαχθείς κυρίως για τους μη έχοντες απαιτήσεις της τρόϊκας, από τις οποίες “κάποιοι θα στενοχωρηθούν”;

Αυτό το ερώτημα θέτει ο πρώην διευθυντής του Οικονομικού Ταχυδρόμου και προσθέτει:

«Εξοργιστική υπήρξε επίσης η ανάδειξη του γεγονότος ότι την δήθεν κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης υπέρ των μη εχόντων την πληρώνουν οι ίδιοι οι δήθεν ευεργετούμενοι. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την επιβάρυνση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ). Γιατί πίσω από την κάλυψη του υψηλού κόστους ρεύματος για τα νησιά κρύβονται και οι απώλειες εσόδων για την ΔΕΗ από το εκτραφέν από τον Σύριζα κίνημα Δεν Πληρώνω. Δεν πληρώνουν οι φίλοι αλλά και αντίπαλοι του κυβερνώντος κόμματος, επαυξάνοντας το κόστος για τους συνεπείς καταναλωτές, ακόμα και αν είναι φτωχότεροι από τους μη πληρώνοντες. Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες η κοινωνική πολιτική ασκείται από το κράτος διά της γενικής φορολόγησης κυρίως των εχόντων. Εδώ την πληρώνουν απευθείας οι ίδιοι υποτίθεται ευνοούμενοι από αυτήν. Και σε βάρος και της ήδη σχεδόν χρεοκοπημένης ΔΕΗ, χάρη στην νομιμοποίηση από κάποιους δικαστές του κινήματος Δεν Πληρώνω, δηλαδή νομιμοποίηση της παρανομίας!».

Νομιμοποίηση η οποία έχει γίνει μπούμερανγκ για τους καραγκιόζηδες που την εφηύραν και στην συνέχεια εφάρμοσαν –ίσως, με κάποια απώτατη σκέψη. Γιατί σήμερα, ως γνωστόν,  «το ίδιο το κράτος πρωτοστατεί στην μη πληρωμή των υποχρεώσεών του, ώστε έτσι, χάρη και στην υπερφορολόγηση των νομοταγών πολιτών, να καμαρώνει για τα ουσιαστικά ανύπαρκτα πλεονάσματα. Και έτσι από αυτά που δεν πληρώνει αντλεί και τα αναγκαία κονδύλια για να επιδίδεται πλέον φανερά και αδίστακτα σε αθρόες προσλήψεις. Ρεκόρ πενταετίας σε έκτακτο προσωπικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, που έφθασαν τους 74.879, χώρια η δημιουργία νέων θέσεων αντί κάλυψης κενών και ο πολλαπλασιασμός στις θέσεις μετακλητών ώστε να βολεύονται τα δικά μας παιδιά. Έτσι προέκυψε και η “ανάγκη” για πρόσληψη 2.338 “αρχαιολόγων” στη ΔΕΗ, που όμως θα τους πληρώνουν οι καταναλωτές ρεύματος. Και επειδή η ψηφοθηρία δεν έχει όρια, ο υπουργός Εσωτερικών Σκουρλέτης πιέζει τους δημάρχους να παραβιάσουν το Σύνταγμα παρατείνοντας την θητεία των 30.000 συμβασιούχων, ενώ μεθοδεύει την μονιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων από αυτούς παρά την συνταγματική απαγόρευση.

«Ο κ. Τσίπρας είχε διακηρύξει στην Βουλή: θα είμαστε το κάθε άρθρο του Συντάγματος. Προφανώς εννοούσε όπως πάντα το ακριβώς αντίθετο! “Θα παραβιάζουμε κάθε άρθρο του Συντάγματος”».

Για τον πρώην καταληψία, εξάλλου, όλα αυτά τα περί Συντάγματος και άλλα παρόμοια είναι κολοκύθια στο πάτερο. Πριν απ’ όλα η εξουσία. Τα υπόλοιπα είναι γνωστόν πού γράφονται…
Αθανάσιος Παπανδρόπουλος
Author: Αθανάσιος Παπανδρόπουλος
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Επίσης διαδικτυακά, αρθρογραφεί στο Εuro2day.gr,στο EBR και στο αγγλόφωνο European Business Review. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS