Πριν από 30 περίπου χρόνια επιχειρήθηκε από το ΠΑΣΟΚ να δημιουργηθεί ένας Ενιαίος Κωδικός Αριθμός για κάθε πολίτη. Στο εγχείρημα το ενός και μοναδικού αριθμού για πολλές χρήσεις, δεν αντέδρασε η ΝΔ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά ο Συνασπισμός του 4%.

Η αριστερά μίλησε τότε για τον μεγάλο αδελφό, που θα παρακολουθεί κάθε μας κίνηση. Υπό την πίεση της αριστεράς αναγκάστηκε η κυβέρνηση να αποσύρει το εν λόγω μέτρο.

Του Τάσου Παπαδόπουλου

Έκτοτε πέρασαν χρόνια και όλοι χαθήκαμε σε έναν κυκεώνα κωδικών αριθμών. Άλλος αριθμός για ΑΦΜ, άλλος για την Ασφάλιση, άλλος στο Δημοτολόγιο, άλλος για ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και πάει λέγοντας.

Κάποια στιγμή οι ανάγκες επέβαλαν τον ΑΜΚΑ, που βασίζεται στη λογική του αλήστου μνήμης ΕΚΑ, που πριν τρεις δεκαετίες πυροβόλησε και εκτέλεσε, η κατά τα άλλα προοδευτική αριστερά.

Αποτέλεσμα, η απουσία της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας σήμερα από τη χώρα μας, να κοστίζει κάθε χρόνο, λόγω της εκτεταμένης γραφειοκρατίας, 3,7 δις ετησίως.

Η Εσθονία που άλλαξε το κράτος της, προχωρώντας στην χρήση του ενός αριθμού και της ψηφιακής υπογραφής, κατάφερε να εξοικονομήσει το 2% επί του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της.

Οι πολίτες της χώρας αυτής μπορούν με την χρήση του κινητού τους ή του υπολογιστή τους, να διεκπεραιώσουν όλες τις υποθέσεις με το δημόσιο και τις τράπεζες. ΟΙ μόνες περιπτώσεις που απαιτείται προσωπική επαφή είναι αυτές που αφορούν την μεταβίβαση ακινήτων, στον γάμο και στο διαζύγιο.

Η πρόοδος της Εσθονίας βασίστηκε στον μοναδικό αριθμό, που αποκτά κάθε Εσθονός μόλις γεννιέται. Οι κάτοικοι της χώρας αυτής, μέσω της ψηφιακής υπογραφής τους, που είναι καταχωρημένη στο υπουργείο Εσωτερικών έχουν την δυνατότητα να διεκπεραιώνουν όλες τις συναλλαγές τους, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται για αυτό το σκοπό.

Με τον μοναδικό αυτό αριθμό κατατίθενται χωρίς άλλες διατυπώσεις  τα επιδόματα απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων καθώς και η σύνταξή που τους  χορηγείται την επομένη της αποχώρησής τους από την εργασία τους.

Όμως μας πληροφορεί ο γκουρού της πληροφορικής Ανδρέας Δρυμιώτης σε άρθρο του στην Καθημερινή της 10/11/19, με αφορμή ένα Συνέδριο  στο Ταλίν, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Υγεία», τα επιτεύγματα της επιστήμης, μοιάζουν με ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Έρευνα του DNA που δόθηκε από 200.000 πολίτες, που την είχαν οι ίδιοι κάνει, άρα δεν επιβάρυναν τον δημόσιο κορβανά, έδωσε συγκλονιστικά αποτελέσματα.

Μερικά από αυτά είναι η δυνατότητα πρόβλεψης εμφάνισης  καρκίνου του μαστού στις γυναίκες, του διαβήτη τύπου 2, των καρδιακών επιπλοκών, αλλά και άλλων 20 περιπτώσεων, που έχουν να κάνουν με τον τομέα της Υγείας.

Στην Ελλάδα οι εξελίξεις αυτές για ένα μεγάλο διάστημα ήταν εκτός κάθε συζήτησης μια και κάποιοι εμπόδιζαν την χρήση του ενός και μοναδικού αριθμού για κάθε πολίτη.

Έτσι οι κάθε λογής απατεώνες, αρμοδιότητας του αστικού και ποινικού δικαίου, καταφέρνουν να ξεγλιστρούν από τα δίχτυα  του νόμου. Η ανυπαρξία εδώ και πολλά χρόνια σύγχρονων ταυτοτήτων, με την μορφή της πιστωτικής κάρτας, κάνει ιδιαίτερα εύκολη την πλαστογράφησή της.

Όμως είναι γνωστό με την ταυτότητα και μόνο, δηλ. χωρίς την χρήση του διαβατηρίου, μπορούμε σήμερα να ταξιδεύουμε σε όλη σχεδόν την Ευρώπη.

Η πρόσφατη επέμβαση της αστυνομίας σε χώρο παραγωγής πλαστών εγγράφων και φυλακισμένων μεταναστών, αποδεικνύουν την άμεση ανάγκη δημιουργίας ψηφιακών των ταυτοτήτων και του ενός και μοναδικού αριθμού για κάθε πολίτη.

Από όλη αυτή την άναρχη δομή του ελληνικού κράτους και την μέχρι τώρα αδυναμία του να εκσυγχρονισθεί, χαμένοι βγαίνουν οι νομοταγείς πολίτες, που έχουν καταδικάσει, οι λεγόμενοι αριστεροί,  με τις στρεβλές απόψεις τους περί δικαιωμάτων, μια και στερούνται του δικαιώματος της ασφάλειας και οικονομικά πληρώνουν τα σπασμένα…

 https://www.lykavitos.gr/poioi-exoun-empodisei-tin-psifiaki-epo/

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS