Γράφει ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης

Μετά από την επένδυση 1 δισ. από την WV, η Airbus θα επενδύσει 2,5 δισ. Δολάρια μέχρι το 2020 και 5 δισ. Μέχρι το 2030. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, τις οποίες δημοσιεύει το περιοδικό ΠΤΗΣΗ. Μάλιστα, το άρθρο αποκαλύπτει το μεγάλο εύρος & βάθος της (στρατιωτικής & διαστημικής) συνεργασίας της εταιρείας με την Τουρκία.Ταυτοχρόνως, η Τουρκία επιχειρεί μια Τρίτη εισβολή στην Κύπρο -μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης- μέσω των παρανόμων ερευνών και γεωτρήσεων στην κυπριακή Α.Ο.Ζ., τις οποίες καταδίκασε απερίφραστα η Γαλλία, στην οποία εδρεύει η AIRBUS!

Ασφαλώς, μια εταιρεία δεν μπορεί να δεσμεύεται από την πολιτική της κυβερνήσεως της χώρας καταγωγής της, όμως η AIRBUS δεν είναι οποιαδήποτε εταιρεία! Είναι μια εμβληματική εταιρεία για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ τα προϊόντα της είναι στρατηγικού χαρακτήρος.

Βεβαίως, AIRBUS, όπως και η VW, η FIAT και πολλές άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες καλώς κάνουν και εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους επεκτεινόμενες στην τουρκική αγορά. Το ερώτημα είναι εάν αυτό συνάδει με την εξωτερική πολιτική και τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως…

Τι; Δεν υπάρχει εξωτερική πολιτική και γεωπολιτικά συμφέροντα της Ε.Ε.; Μα, ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα…

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS