Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

Με δάκρυα στα μάτια του είπε: «Τα χρώματα της ΕΛΛΑΔΑΣ να βλέπω και δεν αποζητώ τίποτα άλλο απ’ τον ΘΕΟ. ΑΥΤΟ ζητώ κι’ ΑΥΤΟ πάντοτε με «κράταγε» στη Ζωή και μού ‘δινε Ελπίδα και Δύναμη απ’ την πρώτη κιόλας μέρα πούρθα απ’ το Χωριό μου στην Αυστραλία για να δουλέψω. Ό,τι κι’ αν έκανα Παληκάρι μου σε τούτη την ξένη Γη, δεν είναι τίποτα μπροστά στην Συγκίνηση και Υπερηφάνεια που γεμίζει η Ψυχή μου όταν συναντώ τα γαλανόλευκα χρώματα της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ!…»


Το ανέφερε σε πρόσφατη Συνέντευξή του στην Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» ένας σημαντικός (σε Παγκόσμιο Επίπεδο) ως Ερευνητής των Αεροπορικών Δυστυχημάτων και της Ασφάλειας των Πτήσεων: Ο Κύριος ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ. Για – περίπου – είκοσι (20) χρόνια ήταν Πιλότος στην Ολυμπιακή Αεροπορία, με προορισμούς κυρίως σε Πόλεις του Εξωτερικού και στην μακρινή Αυστραλία.


Η συνάντηση / γνωριμία με τον ηλικιωμένο Έλληνα Ομογενή σ’ ένα από τα αεροπορικά ταξίδια του στην Μελβούρνη έγινε στη διαδρομή από το αεροσκάφος μέχρι την πύλη εισόδου. Δεν έμαθε το όνομα του (ΑΓΝΩΣΤΟΥ) Έλληνα. Έμαθε όμως πόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ και ΠΟΛΥΤΙΜΗ είναι η ΑΓΑΠΗ για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ των ξενιτεμένων Συμπατριωτών μας.
Το γεγονός του ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΛΛΗΝΑ (σε οποιαδήποτε Χώρα της Γης) που πάλλεται η Ψυχή και η Καρδιά του με την οπτική «επαφή» με τα γαλανόλευκα χρώματα, έχει τεράστια σημασία / συμβολισμό για τους εν Ελλάδι κατοικούντες Πολίτες.


Ειλικρινά αδιαφορώ πλήρως αν ο Ευπατρίδης (ΑΓΝΩΣΤΟΣ) συμπατριώτης της Αυστραλίας είναι Αριστερός ή Δεξιός ή Κεντρώος ή Σοσιαλιστής ή ό,τι άλλο θέλει να πιστεύει και να συμμετέχει Πολιτικά ή Κομματικά. Κρατώ επτασφράγιστα τα λόγια του στον κ. Ακριβό Τσολάκη. Είναι λόγια που δεν ακούγονται (και δεν εκφράζονται) Εύκολα – Δυνατά και Δημόσια, λες και τρομάζουμε ή φοβόμαστε να διατρανώσουμε την ειλικρινή ΠΙΣΤΗ, τον απέραντο ΣΕΒΑΣΜΟ και την δομημένη ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ για την Χώρα που «μας κράτησε» στα Χέρια της και μας έχτισε ΠΟΛΙΤΕΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Παρακολουθώ διάφορες και ποικίλες Συζητήσεις – Απόψεις – Θεωρίες και ατεκμηρίωτα Λογύδρια ότι Όποιος(α) Πιστεύει – Αγαπάει – Στηρίζει και Αγωνίζεται για ό,τι ΚΑΛΟ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ για την Πατρίδα του (της) είναι Εθνικιστής – Ακραίος – Αντιπροοδευτικός – Αντιανθρωπιστής και γενικά ΒΛΑΒΕΡΟΣ(Η) για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ. Καλά πράττουν οι «Φιλοσοφημένοι εγκέφαλοι» και πιστεύουν αυτά που (ή εκτός κεφαλής) διανόησή τους λειτουργεί στην αυτή γραμμή με τους Σκοταδισμούς της Παγκοσμιότητας.


Σέβομαι την ΕΛΛΑΔΑ. Με Γέννησε• με Μεγάλωσε• με Τίμησε με την Ιστορία και τον Πολιτισμό της• με Γαλούχησε με Αρχές και Αξίες• και με ΔΙΔΑΞΕ. Μου Πρόσφερε ΦΩΣ• ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Με σπούδασε και μου «επέτρεψε» να έχω Όνειρα• Φιλοδοξίες και Ελπίδα και μου «χάρισε» την δομή να είμαι και να λειτουργώ ως ΠΟΛΙΤΗΣ. Και «με φώτισε» να γνωρίζω ότι τούτη η Γη που κατοικώ είναι «στρωμένη» με ΕΡΓΑ (πάσης μορφής) που αποτελούν την ΑΦΕΤΗΡΙΑ για την διαχρονική εξέλιξη της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

Εκλεκτέ (και Άγνωστε) Έλληνα της Αυστραλίας. Σ’ Ευχαριστώ για την ΑΓΑΠΗ και ΠΙΣΤΗ σου στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
ΓΙΩΡΓΗΣ Τάκη ΔΟΞΑΣ*
*Η Κοινωνία του Ενός
Αθήνα, 18 Αυγούστου 2019

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS