Ένας από τους λόγους που οδήγησαν τις 550.000 άξιους νέους μας να εγκαταλείψουν την Ελλάδα στην τραγική μνημονιακή περίοδο, ήταν η γενική πολιτική περιφρόνηση, προς την αξιοκρατία…

Σε φουρτουνιασμένη θάλασσα το ταξίδι σωτηρίας του Τσιπραϊκού ΣΥΡΙΖΑ προς τη δημοκρατική Ευρώπη. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα: των «κινηματικών», που ο Λέων Τρότσκι τους ενέτασσε στην κίνηση «Διαρκής Πάλη» και στο στρατόπεδο ενός ξεφούσκωτου ευρωαριστερού μετώπου, το οποίο δεν γίνεται αποδεκτό μετά από το υπό αναδημιουργίαν κραταιό ευρωσοσιαλιστικό μέτωπο.Ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο από τις επάλξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και υπό την ιδιότητα του πρωθυπουργού οδηγήθηκε στην προοδευτική του αυτοαπομόνωση και διπλή ήττα των ετυμηγοριών της 26ης Ιουνίου και 7ης Ιουλίου 2019. Αιτία αυτής της πολιτικής του κατάρρευσης ήταν η προσφιλής τακτική του, της κατασκευής εχθρών προς όλες τις κατευθύνσεις. Ακόμη και με την τακτική του να λείχει εκεί όπου μετά μανίας έπτυε.

Αυτή ακριβώς η μηδενιστική τακτική αποδοκιμάστηκε αγρίως από το Εκλογικό Σώμα στις πρόσφατες δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Και αν τελικά, το πιστό σε αυτόν πολιτικό του επιτελείο επαίρεται για το 30% της εκλογικής του δύναμης, από την ίδια την τρέχουσα πραγματικότητα αποδεικνύεται, ότι αυτό το 30%, στο μεγαλύτερο ποσοστό του δεν είναι παρά ένα ρουσφετολογικό ανεμογκάστρι. Δηλαδή λαϊκή, κομματική βάση, συμπτωματικά συγκροτημένη, από τις μεραρχίες των κατά παρέκκλιση από το ΑΣΕΠ νεοδιορισμένων 250.000 και πλέον συμβασιούχων, που προστέθηκαν στο ήδη πλεονάζον ανενεργό δυναμικό των αργόμισθων του Δημοσίου.

Δεν είναι επομένως τυχαίο, ότι ο Συριζαϊκός προπαγανδιστικός μηχανισμός έβαλε προεκλογικώς όλα τα δυνατά του για να τρομοκρατήσει όλο αυτό τον τεχνητό, ανενεργό και κρατικοδίαιτο στρατό, ότι η επί θύραις νέα κυβέρνηση, θα τον διαλύσει με ομαδικές απολύσεις.

Κάτι παρόμοιο το διαψεύδει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει όπως θα όφειλε, ότι στο εξής όλοι οι διορισμοί θα γίνονται με τον αξιοκρατικό χάρτη του ΑΣΕΠ. Το ιστορικό αυτό νομοθέτημα του αείμνηστου Αναστάσιου Πεπονή, που μετά μανίας το περιφρόνησαν όλες οι κυβερνήσεις για να λάβουν θριαμβευτικά οι Συριζαίοι την πρώτη θέση στην περιφρόνηση του αξιοκρατικού χάρτη του ΑΣΕΠ!

Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ένας από τους λόγους που οδήγησαν τις 550.000 άξιους νέους μας να εγκαταλείψουν την Ελλάδα στην τραγική μνημονιακή περίοδο, ήταν η γενική πολιτική περιφρόνηση, προς την αξιοκρατία…

Κλείνω το σημερινό μου σημείωμα, με δυο ευχές: Η μία προς τον Κυριάκο: «Καλό ταξίδι στις Βρυξέλλες»!

Και η άλλη προς τον Αλέξη: «Καλό ταξίδι στο Καράκας»!

https://www.in.gr/2019/07/11/apopsi/spasmeno-timoni-poreia-tou-syriza-pros-tin-eyropi/

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS