Το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει την πρόσφατη βάρβαρη επίθεση κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου που είναι ένας κορυφαίος πνευματικός θεσμός στη χώρα μαςΥπενθυμίζει ότι το Γαλλικό Ινστιτούτο έχει πάνω από 90 χρόνια παρουσίας στην Αθήνα και υπήρξε ένας φορέας προοδευτικότητας, ιδιαίτερα σε περιόδους όπου η χώρα βίωνε τον αυταρχισμό και τη μισαλλοδοξία.

Η ΕΕΔ πολύ φοβάται ότι τα φαινόμενα αυτά, επανέρχονται στο προσκήνιο απότοκα του λαϊκισμού, του μηδενισμού με ιδεολογική βιτρίνα και της ασυναρτησίας που επικρατούν στη χώρα μας και ιδιαίτερα τα τελευταία 7 χρόνια.

Σημειώνουμε ότι το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών συνεργάζεται με το Μουσείο Μπενάκη, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής, την Εθνική Πινακοθήκη και πολλούς ακόμα σημαντικούς καλλιτεχνικούς θεσμούς.

Επίσης η βιβλιοθήκη του εμπνευστού του, Οκτάβ Μερλιέ, προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερες από 60.000 πηγές όπως, μυθιστορήματα, δοκίμια, εφημερίδες, περιοδικά και κάθε είδους οπτικοακουστικό υλικό.

Η Ένωση ελπίζει οι ένοχοι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS