Γράφει ο  Χάρης Καρανίκας

Από το 2015 έως τα τέλη του 2018 αυξήθηκαν θεαματικά οι θέσεις ειδικών συμβούλων, συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία υπουργών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και τις νέες θέσεις καταλάμβαναν, σε πολλές περιπτώσεις, στενοί συγγενείς των υπουργών. Ιδού τα στοιχεία.Στο πρώτο μέρος της έρευνας για την φάμπρικα των διορισμών σε θέσεις ειδικών συμβούλων, συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία των υπουργείων (εδώ), το Protagon αποκάλυψε 14 αποφάσεις υπουργικού συμβουλίου για την αύξηση των θέσεων που κόστισαν στον προϋπολογισμό περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ παίρνονταν αυτές οι αποφάσεις, συγγενείς μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταλάμβαναν θέσεις στα πολιτικά γραφεία.

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας το Protagon παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των διορισμένων συγγενών πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης – από τον Γιώργο Τσίπρα, τον εξάδελφο του πρωθυπουργού που προσλήφθηκε ως ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εξωτερικών και τη σύζυγό του, που μπήκε στο Υποδομών, έως τα τρία μέλη της οικογένειας Βούτση, τις ανιψιές του Παναγιώτη Κουρουμπλή και άλλους που τοποθετήθηκαν σε νευραλγικές θέσεις υπουργείων ενώ οι σύζυγοι/θείοι/ξαδέλφια/σύντροφοι τους κυβερνούσαν.


https://www.protagon.gr/themata/oi-ypourgoi-tou-syriza-kai-i-fabrika-twn-metaklitwn-syzygoi-miteres-tekna-kai-anipsia-44341771111

 

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS