Του Γιώργη ΤάΚη Δόξα

Από καρδιάς οι Ευχές μου στους Αγαπητούς Συμπατριώτες (Ηλείες – Ηλείους) για ό,τι καλύτερο στην κάθε (νέα) μέρα του 2019 και ό,τι Δημιουργικό – Παραγωγικό και Προσοδοφόρο (Ποιοτικά / Οικονομικά) για τον Τόπο που μας πρόσφερε το Φως της Ζωής: την ΗΛΕΙΑ ΜΑΣ. Πάντοτε το πίστευα (και σταθερά το πιστεύω) ότι η ΗΛΕΙΑ είναι πραγματικά ένας ευλογημένος Τόπος με τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης τόσο στον Πολιτισμό / Τουρισμό όσο και στη Γεωργία αρκεί ΑΥΤΟΙ που οργανώνουν και διοικούν το Σήμερα και το Αύριο και να το εμπεδώσουν και να το πραγματοποιήσουν.Θέλω να ελπίζω ότι στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές στους Δήμους της Ηλείας, η επιλογή (εκλογή) θα γίνει μόνον με ποιοτικά κριτήρια γι’ ΑΥΤΟΥΣ(ΕΣ) που θα έχουν ΟΡΑΜΑ πράξης και δημιουργικής πνοής, με οριστική διαγραφή των «ΑΡΧΟΝΤΩΝ» που πίστεψαν (και πραγμάτωσαν) την πολιτική «όσα φάμε, όσα πιούμε…»

Την αντικειμενική (και ελεύθερη) γνώμη μου διατυπώνω, γιατί αγαπώ την ΗΛΕΙΑ και πιστεύω ότι «από τη μια μέχρι την άλλη άκρη της» είναι στρωμένη με «χρυσάφι», αρκεί οι νέοι ΑΡΧΟΝΤΕΣ να μην είναι στο μυαλό (και στο στομάχι) μονοφαγάδες. Κι είναι κρίμα και ντροπή να μην έχουμε – μέχρι σήμερα – αξιοποιήσει ούτε κατ’ ελάχιστο τους τρεις (3) κορυφαίους Πολιτιστικούς Σταθμούς / Φάρους: την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ• την ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ• και τον ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Και ειλικρινά νοιώθω – πέρα από τη θλίψη – οργή όταν ακούω να τονίζουν διάφορες «επίσημες φωνές» ότι κάθε χρόνο την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ την επισκέπτονται (από τα Κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο)  περισσότεροι από 1.000.000 ξένοι. Και ο σταθερά «ηλίθιος» ρωτά:

•    Πόσες ώρες παραμένουν στην Ολυμπία;

•    Εκτός από μαγνητάκια, αγοράζουν και άλλα προϊόντα (με κάποιο οικονομικό ενδιαφέρον);

•    Γνωρίζουμε πόσα ευρώ δαπανά (κατά την παραμονή του) ο κάθε (των κρουαζιερόπλοιων) επισκέπτης;

•    Από διανυκτερεύσεις τι γίνεται;

Χθες (Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019) διάβασα στην Εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» το εξής ρεπορτάζ για τη ΒΕΝΕΤΙΑ, και το αναφέρω με την προσδοκία (και την ελπίδα) οι νυν και οι αυριανοί ΑΡΧΟΝΤΕΣ να «καταλάβουν» τι γίνεται σε Πολιτισμένες πόλεις:

«Περίπου 30.000.000 τουρίστες προβλέπεται να επισκεφθούν τη Βενετία το 2019. Ο Δήμαρχος κ. Λουΐτζι Μπουνιάρο (με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου) πρόκειται να επιβάλει έλεγχο των αφίξεων. Πιο συγκεκριμένα, κάθε επισκέπτης που δεν σκοπεύει να διανυκτερεύσει στην πόλη – και αυτό συμβαίνει για τα 4/5 των τουριστών, σύμφωνα με το CBS – οφείλει να πληρώσει ποσό που φτάνει έως τα 12 δολάρια το άτομο. Μέχρι τώρα το κόστος της εισόδου στην πόλη ήταν 2,5 ευρώ και κλιμακωνόταν από 5 έως 10 ευρώ μέχρι το peak της τουριστικής περιόδου.»

Με δεδομένη (και δημόσια διατυπωθείσα) τη θέση μου ότι σε ουδεμία περίπτωση ενδιαφέρομαι για ανάμιξη σε Τοπικές ή Εθνικές Εκλογές, αξίζει (και πρέπει) να συνεισφέρω σε ό,τι θετικό και δημιουργικό για την ΗΛΕΙΑ (Μας).

ΓΙΩΡΓΗΣ ΤάΚη ΔΟΞΑΣ

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS