skitso:kathimerini:petroulakis
Της Ευτυχίας Λαμπροπούλου
Όλα τα πήρε το καλοκαίρι λέει ένα τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει η Αρβανιτάκη σε στίχους του Οδ. Ελύτη, στην Ελλάδα του σήμερα πάλι μας πήρε και μας σήκωσε η Αριάδνη μαζί με το Βίκτωρα. Καλά που χιόνισε στις πρώτες μέρες του νέου έτους και στην αρχή του μήνα , έτσι για να πούμε ότι είδαμε μια άσπρη μέρα.

Γιατί ο κουτσοφλέβαρος έρχεται με δάκρυα φορτωμένος , από τη 1η Φεβρουαρίου θα χτυπήσει τη πόρτα 1,5 εκατομμυρίων  Ελλήνων  η λαίλαπα  των εισφορών. Ειδοποιήσεις με τις νέες ρυθμίσεις  και τα ασφαλιστικά ραβασάκια να βρίσκονται στα γραμματοκιβώτια αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, γιατρών , δικηγόρων κ.α. τα οποία θα πρέπει να εξοφληθούν έως και την  28η  Φεβρουαρίου. Όλοι αυτοί λοιπόν καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα, όπου σπασμένα βάλε κρατική σπατάλη από τη μια και παραθυράτους διορισμούς από την άλλη.  Σα να μην φθάνουν αυτά το παραμύθι του Αλέξη έγινε ο εφιάλτης των χαμηλοσυνταξιούχων από  τη 1η του μηνός  50% κάτω το ΕΚΑΣ, όπου τώρα ποια δεν θα υπάρχει εκείνο το δωράκι των Χριστουγέννων για να τους γλυκάνει τον πόνο… Τα τιμημένα γηρατειά θα κλάψουνε και αυτά.

Μπορεί  να συμβαίνουν όλα αυτά, αλλά έχουμε υπουργό Οικονομικών τον Τσακαλώτο,  ο οποίος τα έχει πάρει στο κρανίο με τους ευρωπαίους, αυτοί φταίνε για όλα, αφού μας δανείζουν και ζητάνε πίσω τα δανεικά, όχι εμείς με τις αλόγιστες σπατάλες μας…!!! Λέει, ο Τσακαλώτος οργισμένος ότι : «οι απαιτήσεις των θεσμών παραβιάζουν τη δημοκρατική κουλτούρα της Ευρώπης» . Μήπως ,  για να αναβαθμίσουμε την  δημοκρατική κουλτούρα της Ευρώπης να τους στέλναμε μερικά στιγμιότυπα από τις συνεδριάσεις του ελληνικού κοινοβουλίου, ή μήπως τις κατά καιρούς δηλώσεις Πολάκη, Χριστοδουλοπούλου , Καμμένου , Λαφαζάνη  μαζί με τη ποιητική συλλογή του Κουράκη, λέτε  να  πάρουν μαθήματα  δημοκρατικής κουλτούρας και  να αλλάξουν  στάση ;

Η πρωτοδεύτερη φορά αριστερά έφερε νέο αέρα στα πάντα… Μετά τη δήλωση του υφυπουργού  Παιδείας , δεν χάθηκε ο κόσμος αν χάσουμε κανα δυο νησιά, οι Τούρκοι βολτάρουν στο Αιγαίο και οι Αλβανοί κάνουν  το σήμα της πατρίδας τους στον Ελληνικό Στρατό, το όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας ορισμένοι  το υπενθυμίζουν στην Ελλάδα.

Αλήθεια , γιατί η χώρα μας πήγε να ξυστεί στη γκλίτσα του τσοπάνη; Ποιο ήταν εκείνο το πεφωτισμένο μυαλό που έδωσε άδεια να προσγειωθεί το ελικόπτερο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς;  Μήπως, να του έδινε παράσημο ανδρείας ο Πανούλης τρομάρα του ...!

Τέλος τα ψέματα, η παγκόσμια κοινότητα μπήκε στη ζώνη του μαύρου, μετά το τείχος που υψώνει ο Τραμπ ανάμεσα σε Μεξικό και Αμερική το οποίο για να χτιστεί θα πρέπει να περάσουν 18 χρόνια. Τώρα, απαγορεύει την έλευση Μουσουλμάνων από τη Συρία στην Αμερική και επιτρέπει μόνο την έλευση Σύριων χριστιανών . Ενώ από τη πρώτη μέρα επανέφερε έναν ξεχασμένο νόμο 35ετίας που αφορούσε τις αμβλώσεις. Πλέον όλα τα σκιάζει  η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά του μαύρου.
Μέσα σε όλα , αναστολή λειτουργίας ου ΔΟΛ, γιατί η κυβέρνηση  έχει αυτό το ταλέντο να  μοιράζει  λουκέτα… Το κακό είναι μήπως μπερδευτεί κάποια στιγμή και βάλει λουκέτο και στην Αυγή.
Όταν η ζωή δεν μας κάνει πλάκα, συνεχίζει το ταξίδι της.

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS