Του Γιώργου Κράλογλου

Η κρατική περιουσία στα χέρια του κράτους είναι για πέταμα. Πιο άχρηστη και από τις ΔΕΚΟ. Αφήστε τους να τα πουλήσουν. Μόνο οι αριστεροί μπορούν.

Δεν καταλαβαίνω τα κροκοδείλια δάκρυα... της αντιπολίτευσης (παραμερίζω τους πονεμένους αρχαιολόγους...) επειδή  ο ΣΥΡΙΖΑ, με ταχύτητα φωτός... (είναι η αλήθεια), πέρασε στη λίστα των "πωλούνται" του Υπερταμείου τεράστιο κομμάτι κρατικής περιουσίας σε εδάφη και ακίνητα.Ποιο είναι το κόψιμο και ο πόνος που τους έπιασε ξαφνικά; Ότι πουλιέται κρατική περιουσία και δεν θα προλάβει η αντιπολίτευση, όταν έλθει στα πράγματα, να την αυγατίσει για το καλό του λαού της;

Αμάν πια με την υποκρισία και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ή της κάθε κομματικής παραφυάδας εντός και εκτός της Βουλής. Θα μας πείσουν τώρα πως έχουν τύψεις και δεν θα μπορούν να κοιμηθούν... επειδή η άχρηστη (στα χέρια του κράτους) κρατική περιουσία θα περάσει σε ιδιώτες.

Και που να μείνει, αν δεν φύγει από την καμπούρα του φορολογούμενου, θύματος στους πειραματισμούς και τις βλακείες κάθε ανίκανου και ημιμαθούς πολιτικού, που μας επέβαλλε, στα χρόνια της μεταπολίτευσης, ό,τι βλακεία κατέβασε η κούτρα του, για την επέκταση του κράτους.

Δεν θα σταματήσω να θυμίζω το 1 τρισεκατομμύριο που πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος σε δραχμές, για να κοπροσκυλιάζουν τα κομματόσκυλα (όλων των κομμάτων) στις κρατικοποιήσεις και της κοινωνικοποιήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, από το 1975 μέχρι το 1995.

Και τι έκανε ο ίδιος δικομματισμός από το 1995 μέχρι το 2015 που μπήκαμε μέχρι τα αυτιά στα μνημόνια; Τίποτε απολύτως. Και μακάρι να μας διαψεύσουν, για να τα ακούσουν...

Πούλησαν την Ολυμπιακή μόνο όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας τράβαγε τα αυτιά... γιατί επιδοτούσαμε παράτυπα τις ζημιές των 2,5 δισ. ευρώ ληστεύοντας για τον σκοπό αυτό και τους πολίτες της χώρας. Και υπέγραψαν με το ζόρι, μετά από περιπέτειες, συμφωνία για ένταξη ιδιώτη στον ΟΤΕ επειδή και εκεί θα έβρισκαν μπροστά τους την Ε.Ε. και τις οδηγίες της για υποχρεωτικό άνοιγμα της αγοράς.

Από εκεί και πέρα το πάλεψαν λυσσαλέα, όλες οι κυβερνήσεις της 20ετίας 1975-1995, να μην χάσουν σπιθαμή από το κράτος, την κρατική ρεμούλα των ΔΕΚΟ, περιφρουρώντας με κάθε τρόπο τα συμφέροντά τους με δικούς τους εργατοπατέρες, με τους οποίους (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) υπέγραφαν συμβόλαια μη επιθέσεων...

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Ο κρατικός Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, που συντόνιζε τις αρπαχτές και τις ρεμούλες από και προς τις κρατικές επιχειρήσεις, "κανακεύτηκε" από τέσσερις κυβερνήσεις, όλων των κομμάτων και διαλύθηκε μετά το 1995 γιατί δεν υπήρχαν άλλα λεφτά να φάει...

Ήταν ή δεν ήταν, όλα αυτά, κρατική περιουσία που απαξιώθηκε και από την οποία ο ελληνικός λαός ούτε κατάλαβε γιατί την χρεώθηκε και γιατί την πλήρωσε, για να εξαφανισθεί ένα πρωί μέσα από τα χέρια του;

Ας ανοίξουμε τα κιτάπια του υπουργείου Οικονομικών να βρούμε τους εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες άχρηστους Οργανισμούς που δεν έχει περάσει χριστιανός από την Ελλάδα και να μην μας έχει πει γιατί τους έχετε και τους πληρώνετε με τους φόρους του κοσμάκη.

Και αυτή κρατική περιουσία λογίζεται που είναι σπαρμένη στα νταμάρια της κρατικής λησμονιάς και απραξίας...

Όταν το, διπλανό μας, πάρκο στο πεδίο του Άρεως είναι η μεγαλύτερη αλάνα ναρκομανών δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να φαντασθεί κανείς τι χωματερές και σκουπιδαριό θα συναντούσαμε για χρόνια και χρόνια, αν όχι για πάντα, στις εκτάσεις του Ελληνικού, εφόσον έμεναν στη διαχείριση του κράτους.

Η τραγωδία της παγκοσμίως αναγνωρισμένης ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας αποδεκατίσθηκε, αφανίσθηκε και λεηλατήθηκε στα χέρια του κράτους για να αναζητά στάλες οξυγόνου... ξανά σε ιδιωτικά χέρια μετά από 40 χρόνια.

Αποφεύγουμε άλλες αναφορές αφού τα πράγματα μιλάνε μόνα τους στην Ελλάδα. Προσπερνάμε και την θεσμική μας υποχρέωση, να παραδώσουμε για πώληση περισσότερη κρατική περιουσία ως ορίζει το 75 προαπαιτούμενο από τα 88 του μνημονίου. Γιατί το δια ταύτα... στην προκειμένη περίπτωση (όπως στην πράξη αποδείχθηκε) είναι πως μόνο οι αριστεροί θέλουν και είναι σε θέση να πουλήσουν κράτος, λέγοντας μόνο μια φράση στον λαό. "Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη". Για όλα τα άλλα που λένε δεν ξέρω... Αλλά να φύγει η κρατική περιουσία από τα χέρια του ανίκανου και άχρηστου κράτους, είναι δίκαιο. Ρωτήστε και εμάς που το πληρώνουμε.

http://www.capital.gr/o-giorgos-kraloglou-grafei/3317268/itan-dikaio-kai-egine-praxi

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS