Γράφει ο Τάκης Σουβαλιώτης
Ξεκινάω με τα ερωτήματα, ποιοι έκαναν τον Τσίπρα πρωθυπουργό; Έναν άνθρωπο που και σήμερα συνεχίζει για να διατηρεί ισχυρότατους δεσμούς με τον αντιεξουσιαστικό χώρο; Έναν άνθρωπο που υφάρπαξε τη ψήφο σε ένα 12 με 15 % των ψηφοφόρων μας;
(Η πλειοψηφία τους στις εκλογές του 2015 τοποθετήθηκε αντισυστημικά. Το 55% προτίμησε την αποχή και τα λευκά, ενώ ένα πάνω από το 5% από αυτούς ψήφισε την εκτός συνταγματικού τόξου Χρυσή Αυγή.) Έναν άνθρωπο που μας οδήγησε σε έναν γενικότερο εκτροχιασμό; Έναν άνθρωπο που αποφυλακίζει μαζικά τους διάφορους κακοποιούς και τρομοκράτες; Τον Τσίπρα τον ανέβασαν στον πρωθυπουργικό θώκο το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και τα φερέφωνά τους. Αυτά τα δύο κόμματα μας κυβέρνησαν για πάνω από σαράντα χρόνια. Και μας κυβέρνησαν με τους πιό απαράδεκτους, τους πιό καταδικαστέους τρόπους. Σε αυτές τις δεκαετίες συρρυκνώθηκε επικίνδυνα η παραγωγική μας βάση, επιδεινώθηκε η πολιτική διαφθορά, όπως και η ανομία, διογκώθηκε το κράτος μας, ο εξωτερικός δανεισμός μας έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη κ.λ.π.. η διακυβέρνησης εν ολίγοις που μας προσέφεραν οι πασόκοι και οι νεοδημοκράτες, ήταν κακή. Ήταν καταστροφική. Κακή όμως ήταν και η ενημέρωσης που μας γινόταν όλα αυτά τα χρόνια από τα φερέφωνά τους. Από τους δημοσιογράφους εκείνους που αντιμετώπιζαν ακόμη και τον Κώστα Σημίτη ως «άγιο». Έναν πολιτικό που στις μέρες της πρωθυπουργίας του σημειώθηκε και αυτό το σκάνδαλο του χρηματηστηρίου. Και πολλά άλλα οικονομικά σκάνδαλα. Αλλά και οι νεοδημοκράτες παντού τα θαλάσσωσαν. Το επαναλαμβάνω, ό,τι το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και τα φερέφωνά τους δημιούργησαν τις συγκυρίες για να γίνει μέχρι και ο Τσίπρας πρωθυπουργός.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS


Η εφημερίδα Το Βήμα της Αιγιάλειας κυκλοφόρησε το 1975 λίγους μήνες μετά την Μεταπολίτευση από τον δημοσιογράφο Φάνη Ζουρόπουλο και για 40 χρόνια ταυτίστηκε με την κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική και αθλητική ζωή της Αιγιάλειας.