Του Καθηγήτη Γιάννη Πανούση

…κι ένας μικρός ασήμαντος στίχος

είναι αρκετός πολλές φορές

για να σας κομματιάσει

 Κ.Ταβουλτσίδης,Έλιξ

 Αναρωτιέμαι αν οι πολιτικοί της[αριστερής]αλαζονείας έχουν κάνει ποτέ αυτοκριτική ή έστω αναστροφή πορείας ζωής.

Από πού ήρθαν και πού [θέλουν να]πάνε.Και κυρίως,από ποιό δρόμο.

Πέραν από το εικονικό φαίνεσθαι και τα κατασκευασμένα ‘ηγετικά’προφίλ,πέραν της[σαιξπηροτραγικής;]’τρέλας εξουσίας’,αυτή η ηθελημένη σύγχυση πολιτικής[policy] και πολιτικών[politics],η οχλοποίηση του λαού και η νυχτοποίηση της κοινωνίας καλό τέλος δεν προμηνύουν.

Ούτε η αφέλεια ,ούτε η πανουργία συνιστούν πολιτικά προτερήματα[πλεονεκτήματα;]διάρκειας.

Έχουν άραγε συνειδητοποιήσει ότι το νέο Τρίγωνο Εξουσίας που δημιούργησαν[ο Μεσσίας δια-τάζει,το Κόμμα διχάζει,η Βουλή δικάζει]δεν καταλήγει σε ώριμη Δημοκρατία αλλά σε ψευδοερμηνείες της σημερινής πραγματικότητας και άσφαιρες απειλές κατά του μέλλοντος.

Η πολιτική αριθμητική δύναμη,η απο’ι’δεολογικοποίηση της υπερδιοίκησης[γραμματείς,σύμβουλοι],η αποπολιτικοποίηση της γραφειοκρατίας[τεχνοκράτες εξωτερικού] δεν αρκούν για να νομιμοποιήσουν την εξουσία.Ανησυχούν για το πώς λέγεται το σύστημα το οποίο οι φτωχοί δεν εμπιστεύονται γιατί τους διαψεύδει,οι πλούσιοι γιατί τους εχθρεύεται και οι λοιποί γιατί τους καταδιώκει;

Δεν είναι δυνατό[ούτε βέβαια ‘αριστερό’] οι συχνά Δρακόντειοι νόμοι να ισχύουν μόνο για το λαό ενώ για τους αξιωματούχους να αρκεί ‘η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης[;] ή έστω ο Κώδικας τιμής[;]αποχώρησης από τα κοινά.

Αφασία.Άλλοτε ψηφίζουν[υποχρεωτικά;]δεξιούς νόμους που θέλουν όμως να εφαρμόσουν αριστερά κι άλλοτε αριστερούς νόμους που θέλουν[υποχρεώνονται;]να εφαρμόσουν δεξιά.

Επειδή Τίποτα από αυτά δεν πετυχαίνει αρχίζουν οι ερμηνείες των ερμηνειών.

Η εφήμερη νομοθεσία ,με τις συγχύσεις όρων και εννοιών,καθιστούν την ασφάλεια Δικαίου αντικείμενο διαπραγματεύσιμης πολιτικής ισορροπίας.Μέγα λάθος.Μέσα στην αρνητική διεθνή/ευρωπα’ι’κή συγκυρία μας χρειάζεται ντομπροσύνη κι όχι πονηριά,ενότητα κι όχι διαχωριστικές γραμμές.

Δεν είναι εποχή για να παίζουμε κρυφτούλι με την Ιστορία.

ΥΓ.Πότε θα κατανοήσουν μερικοί αμετ-ανόητοι ότι το Δικαστήριο δικάζει και δεν [εξ]υπηρετεί.

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS