Κυρ. Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με Ν. Χαρδαλιά - Στήριξη σε Μπακογιάννη, Ζέρβα  και Μώραλη | Liberal.gr

 

Γράφει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

 

 

 

Φουλάρει τις μηχανές η ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές, ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση στην Περιφέρεια Αττικής με την υποψηφιότητα Χαρδαλιά και δίνοντας το χρίσμα για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά.

 

 

 

Ενδεικτική, του πυρετώδους χαρακτήρα που έχει προσλάβει τις τελευταίες ώρες η προετοιμασία, είναι καταρχάς η πολύωρη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, η οποία ξεπέρασε τις τρεις ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16.30.

 

 

 

Στην κατ’ιδίαν επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναδείχθηκαν από τον Νίκο Χαρδαλιά οι προτεραιότητες της υποψηφιότητας του.

 

 

 

Πέραν όμως της παρουσίας Χαρδαλιά, το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε και η περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα. Κατά πληροφορίες του Liberal η κ. Κράτσα αναμένεται να συναντηθεί με τον Γραμματέα της ΝΔ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη. Αναπόδραστα στο επίκεντρο αυτής της συνάντησης τίθενται τα προεκλογικά δεδομένα και ο σχεδιασμός για την εκστρατείας με την οποία η κ. Κράτσα θα διεκδικήσει στις 8 Οκτωβρίου την επανεκλογή της στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων.

 

 

 

Μια περιφέρεια στην οποία είναι στραμμένα τα ραντάρ της Νέας Δημοκρατίας με δεδομένο ότι καταγράφονται και σε αυτήν προεκλογική μάχη αντάρτικα.

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την επιλογή Χαρδαλιά ελήφθη από τον πρωθυπουργό  μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει την επιλογή του κόμματός του.

 

 

 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς με έντονο αυτοδιοικητικό παρελθόν, έχει διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα για 12 χρόνια, περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.

 

 

 

Η επιλογή του κ. Χαρδαλιά, ο οποίος θα παραιτηθεί απ’ τα υπουργικά του καθήκοντα, προέκυψε κατόπιν διεργασιών, αλλά και επικοινωνίας του ιδίου με τον πρωθυπουργό, ενώ τα στοιχεία που συνεκτιμήθηκαν ήταν αφενός ή πολυετής πείρα του στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφετέρου τα πολιτικά «διαπιστευτήριά» του σε καίριες θέσεις, όπως για παράδειγμα στη διαχείριση της πανδημίας.

 

Τα «χρίσματα» για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά

 

 

 

Την επίσημη στήριξη της ΝΔ στις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πειραιώς νωρίτερα σήμερα. Η στήριξη των υποψηφίων έγινε με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

 

Κυρ. Μητσοτάκης από Λέσβο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

 

 

 

Χθες Δευτέρα από τη Λέσβο, ο πρωθυπουργός παρουσίασε την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή για το Βόρειο Αιγαίο, υπογραμμίζοντας ότι «ο στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής είναι η καλύτερη υποψηφιότητα για να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», και τόνισε ότι η ευπρέπεια και η διακριτικότητα είναι σημαντικά, για όποιον διεκδικεί δημόσιο αξίωμα.

 

 

 

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εμμέσως στην απόσυρση τόσο του Γιώργου Πατούλη, όσο και του νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του «στους εν ενεργεία περιφερειάρχες τους οποίους επιλέξαμε τελικά να μην στηρίξουμε και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτήν την κομματική επιλογή, δύσκολη ενδεχομένως για αυτούς αλλά είναι κάποιου είναι κάτι το οποίο θέλω να το τονίσω έχουμε λοιπόν τώρα κλειδώσει τις υποψηφιότητες μας πάμε να δώσουμε τον αγώνα μας έτσι ώστε αυτές οι 13 επιλογές να δικαιωθούν τελικά στην κάλπη».

 

 

 

Ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε ότι «δίνουμε βαρύτητα στις περιφερειακές εκλογές γιατί θεωρούμε τους περιφερειάρχες, συνεργάτες της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό να έχουμε περιφερειάρχες που ενστερνίζονται το όραμα μας για τον τόπο» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και προσέθεσε ότι δεν επιθυμεί να αποκομίσει κομματικά οφέλη από τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

 

 

«Εξάλλου πήραμε υψηλότερο ποσοστό απ ότι το 2019, έχουμε νωπή ισχυρή εντολή και δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση της εντολής αυτής» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

 

«Η προσφορά του Γιώργου Πατούλη, τόσο στο κόμμα, όσο και στην Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

 

 

 

Το επιστέγασμα της ρήξης μεταξύ των δύο πλευρών, ήταν η εικόνα του νυν περιφερειάρχη να χορεύει τις κρίσιμες ώρες που η Ελλάδα δοκιμαζόταν στα πύρινα μέτωπα. Όπως αναμενόταν, ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου και για σειρά άλλων παραλείψεων, απέσυρε την υποψηφιότητά του.

 

 

 

Όπως είπε ο κ. Γιώργος Πατούλης: «Πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. (…) Προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

 

https://www.liberal.gr/politiki/kyr-mitsotakis-se-exelixi-i-synantisi-me-ton-n-hardalia-foylarei-tis-mihanes-i-nd-gia-tis

 

 

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS