Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 1006

Tου Φάνη Ζουρόπουλου

Βλέπω τις τριτοκοσμικές εικόνες, τις ουρές και τις λιποθυμίες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και παθαίνω: Βλέπω ένα σάπιο κράτος ,αναποτελεσματικό, διεφθαρμένο που δεν σέβεται ούτε κατά διάνοια τον βαριά φορολογημένο πολίτη του. Όσες εφημερίδες και αν προσεταιριστεί , όσα bots και αν αγοράσει ο μηχανισμός του καθεστώτος αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να την διαστρεβλώσει. Το κράτος που ήταν ''χαλασμένο'' από το 1974 και γι’ αυτό ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, έπιασε πάτο με τους Σταλινοφασίστες Συριζανελ.

Δεν τα έχει κάνει μόνο μπάχαλο στα οικονομικά. Δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους του, δεν μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην εκπαίδευση και στην υγεία, δεν διευκολύνει -αντίθετα εμποδίζει- την επιχειρηματικότητα, δεν μπορεί να περιορίσει μια πετρελαιοκηλίδα, δεν μπορεί να τελειώσει μια δίκη, της Χρυσής Αυγής, με λίγα λόγια δεν κάνει τίποτα σωστά..... Το μόνο που ξέρει είναι να λαϊκίζει, σε ένα λαό που έχει χάσει την δυναμική του και την πίστη του και αρπάζεται από όποιον του υπόσχεται , όχι ότι θα εξυγιάνει αυτό το σάπιο κράτος, αλλά ότι θα το κρατήσει σε αυτό το μοντέλο ,έστω στην εντατική, όσο περισσότερο γίνεται.... Και αυτό κάνει ..ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ από αυτή την κρίση δεν μάθαμε τίποτα. Το μόνο που μάθαμε είναι ότι,  ότι είμαστε ανίκανοι να μάθουμε!.....

* Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Τ. Πρόεδρος της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου.

Φάνης Ζουρόπουλος
Author: Φάνης Ζουρόπουλος

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS