Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 338


Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναφερόμενος στην frontex είπε ότι σήμερα έχει περισσότερες αρμοδιότητες και πόρους -θα αναπτυχθούν 10.000 συνοριοφύλακες τα προσεχή χρόνια, ήδη παίρνει 700 αυτό τον χρόνο- άρα η αστυνόμευση των συνόρων μας έχει σημαντικά ενισχυθεί έναντι του 2016



Τόνισε δε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε την εμπειρία του Έβρου τον Μάρτιο στα εξωτερικά μας σύνορα, όταν με την άμεση πολιτική και επιχειρησιακή αντίδραση καταφέραμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα εκτός από τη frontex και με ad hoc συνεισφορές με υλικό από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη». Είμαι πεπεισμένος, συμπλήρωσε, ότι «η ικανότητα διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων θα αυξηθεί σημαντικά τις προσεχείς εβδομάδες, μήνες και χρόνια».

Δίνοντας το περίγραμμα μιας συμφωνίας για τη μετανάστευση είπε ότι «θα πρέπει να είναι ολιστική για τη μετανάστευση και το άσυλο, που σημαίνει ότι από τη στιγμή που κάποιος φτάνει στα εξωτερικά σύνορα πρέπει να οργανώσουμε μια συνολική διαρθρωτική δομή όπου οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και κανόνες θα εφαρμοστούν από την πρώτη στιγμή και θα μας επιτρέπουν γρήγορα να διακρίνουμε ποιος είναι επιλέξιμος για άσυλο και ποιος όχι και πρέπει να επιστραφεί».

Αυτά, υπογράμμισε, πρέπει να είναι μέρος ενός συνολικού πλαισίου και θα αποτυπωθούν στη συμφωνία.Delphi Economic Forum

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS