Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 42

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ: "Αποδείχθηκε ότι η λύση Καλογερόπουλου - Καραΐσκου στο θέμα  των σκουπιδιών... είναι για τα σκουπίδια"!

«Τους έμειναν οι φωτογραφίες στην πλατεία και στην πόλη ένα κουφάρι»

«Ο πολιτικός εγωϊσμός, η φθηνή επικοινωνιακή τακτική και η προχειρότητα της δημοτικής αρχής, επί πολλούς μήνες, στη διαχείριση της Ανάπλασης της Πλατείας Αγίας Λαύρας, οδήγησε στο πρόωρο τέλος του μεγάλου έργου.

Όταν η παράταξή μας ρωτούσε και ξαναρωτούσε για το χρονοδιάγραμμα, τις καθυστερήσεις των εργασιών, τις τροποποιήσεις της μελέτης για μικροπολιτικούς λόγους(!) και χτυπούσε καμπανάκια κινδύνου για την τύχη του, ο κ. Καλογεροπουλος και οι συνεργάτες του...φωτογραφίζονταν στο εργοτάξιο και μας διαβεβαίωναν ότι όλα πάνε καλά!Τώρα, τους έμειναν οι φωτογραφίες και στην πόλη ένα έργο "κουφάρι" να θυμίζει τα καμώματά τους και την ανικανότητα να το υλοποιήσουν".

Ζητώ, από τον κ. δήμαρχο να συγκαλέσει Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και - πέραν της τήρησης της νομιμότητας σε ότι αφορά στον εργολάβο - να σπεύσει να δρομολογήσει τις αναγκαίες ενέργειες για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της πλατείας».

«Ο δήμαρχος να σταματήσει να προχειρολογεί σε βάρος της κοινωνίας»  

«Από τον περασμένο Μάιο, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου, έχει υιοθετήσει πρόταση για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην αδιάφορη στάση του Υπουργείου Παιδείας.

Ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος, που έχει εξουσιοδοτηθεί να την υλοποιήσει, μόλις προ ημερών, επέδειξε σπασμωδικότητα, ανακοινώνοντας Παναιγιάλειο συλλαλητήριο και ολοήμερο κλείσιμο των εθνικών οδών, με αφορμή την κάθοδο της Υπουργού κ. Κεραμέως στην Πάτρα.

Δυστυχώς, μέχρι και την παραμονή της διπλής αυτής διαμαρτυρίας, δεν είχε ενεργοποιήσει τους φορείς της πόλης και της περιοχής, θέτοντας σε κίνδυνο αποτυχίας την απαιτητέα πάνδημη κινητοποίηση, αλλά και το αίτημα παραμονής του τμήματος στην πόλη.
Λίγους μήνες πριν, ατυχώς, αυτός και οι συνεργάτες πανηγύριζαν άσκοπα για την παραμονή του τμήματος στο μηχανογραφικό, αγνοώντας ότι η μεταφορά του στην Πάτρα προβλέπεται από 1/9/2022          
Καλώ τη δημοτική αρχή, να σταματήσει να προχειρολογεί σε τόσο σοβαρά θέματα.
Ζήτησα, από τον δήμαρχο, να συγκαλέσει Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με διευρυμένη σύνθεση (βουλευτές, εκπροσώπους φορέων, εκκλησία κλπ) και το αποδέχθηκε, ώστε να συζητηθούν οι εξελίξεις και να γίνουν, συντονισμένα και οργανωμένα, οι επόμενες ενέργειες του Δήμου Αιγιάλειας.

Εξαιτίας των τακτικών της δημοτικής αρχής έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και δυστυχώς οι εξελίξεις μάς έχουν ήδη ξεπεράσει.

Έστω και τώρα, η δημοτική αρχή ας συνέλθει κι ας μην βλάπτει άλλο τα συμφέροντα της κοινωνίας μας».


 "Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε έκπληκτοι τις εξελίξεις στην ΕΒΟ Αιγίου, με πρώτη τις απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων, με παρελθόν και μέλλον.

Το μέλλον του εργοστασίου όμως, για άλλη μια φορά, φαντάζει αβέβαιο κι αυτό απειλεί την κοινωνία ολόκληρη, με ανεργία και οικονομική κατάρρευση.
Οι υπεύθυνοι οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.

Ανησυχούμε και  συμπαραστεκόμαστε στους απολυμένους και στους ελάχιστους εναπομείναντες εργαζόμενους.
Ως Δήμος οφείλουμε να στηρίξουμε τον αγώνα που ξεκινά και να θωρακίσουμε την βιομηχανία που έχει απομείνει στον τόπο μας».

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS