Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 34

Στο όνομα της ευρωπαϊκής ιδέας – EurActiv.gr

Νέο ξεκίνημα για την ελληνική έκδοση του Euractiv

Μία νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα η Ελληνική έκδοση του Euractiv στην ενημέρωση των Ελλήνων σε σχέση με το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.  Ο ενημερωτικός «σφυγμός» της Ευρώπης θα χτυπά στην Ελλάδα, στο Euractiv.gr. συμβαδίζοντας με τις αξίες του EURACTIV. Η ελληνική έκδοση στοχεύει να παρέχει στους Έλληνες αναγνώστες δωρεάν, ανεξάρτητες και διαφανείς ειδήσεις. Σε μια περίοδο αύξησης του λαϊκισμού και της ρητορικής κατά της ΕΕ, ο ρόλος της δημοσιογραφίας είναι πιο σημαντικός από ποτέ.

Με ψύχραιμη δημοσιογραφική ματιά, έγκυρα με άμεση και κυρίως ανεξάρτητη πληροφόρηση ξεκινάει η σύμπραξη της Euractiv.com με την ελληνική έκδοση του "European Business Review", σε συνεργασία με τον όμιλο της OpinionPost, για την ηλεκτρονική έκδοση της Euractiv.gr 

Την διεύθυνση σύνταξης της έκδοσης έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός ο οποίος σε δήλωση του με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας, αναφέρει:

«Το ανανεωμένο Euractiv.gr επιδιώκει να γίνει μια πλατφόρμα καλύτερης ενημέρωσης του Έλληνα αναγνώστη, που αναζητεί αδέσμευτη, ανεξάρτητη, έγκυρη ενημέρωση για τα σημαντικά, που συμβαίνουν καθημερινά στην Ευρώπη. Να συνδυάσει το πρωτογενές ρεπορτάζ για την επικαιρότητα, με την ανάλυση που θα την υπερβαίνει και θα πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα. Να δει πίσω από τη «βιτρίνα», να εστιάσει στην ουσία, να προκαλέσει προβληματισμό, να ανοίξει παράθυρα στη σκέψη. Να δώσει βήμα σε ανθρώπους που γνωρίζουν την Ευρώπη, συχνά ανησυχούν για το παρόν της και έχουν να καταθέσουν χρήσιμες ιδέες για το μέλλον της. Παράλληλα, με την αμφίδρομη δράση μέσα από το τεράστιο δίκτυο του Euractiv σε ολόκληρη την Ευρώπη με «βάση» τις Βρυξέλλες να μεταφέρει μια αντικειμενική εικόνα της Ελλάδας σε αναγνώστες από το εξωτερικό. Χωρίς ιδεοληψίες, παρωπίδες, προκαταλήψεις ή παραμορφωτικούς φακούς.»

Την εμπορική διαχείριση του μέσου αναλαμβάνει η OpinionPost, εταιρία που εκδίδει τις ενημερωτικές ιστοσελίδες Dnews - (Dikaiologitika.gr) και News4health.gr

Την νέα εποχή που ξεκινάει από σήμερα για το Euractiv.gr, χαιρέτισε η EURACTIV: «EURACTIV.com welcomes its new team in Athens!»

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS