Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 98


Με επιπλέον κονδύλι 241 εκατ. ευρώ τα βιολογικά, έγκριση για 2 στους 3
Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την παρουσία του στα εγκαίνια της νέας τυροκομικής μονάδας της εταιρείας Greek Family Farm στη Μαγνησία:

Η επένδυση αυτή είναι απόδειξη ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία το κράτος διαθέτει, πραγματικά μπορούν να πιάσουν τόπο. Διότι εδώ αξιοποιήσατε όλα τα εργαλεία τα οποία ο Έλληνας νομοθέτης έθεσε στη διάθεσή σας: το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, τον αναπτυξιακό νόμο, το πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας. Και θέλω να τονίσω ότι όλα αυτά τα κάνατε με ιδιαίτερη μέριμνα για την περιβαλλοντική φροντίδα.


Και αυτό ακριβώς είναι το μοντέλο του κτηνοτρόφου- επιχειρηματία που θα οδηγήσει, τελικά, τον αγροτικό μας τομέα στην 3η δεκαετία του 21ου αιώνα.
Θέλω να σας πω ότι θα στηρίξουμε με ακόμα περισσότερους πόρους τη βιολογική κτηνοτροφία. Είμαστε έτοιμοι πια και έχουμε βρει τα σχετικά κονδύλια ώστε να διαθέσουμε 171 εκατομμύρια πρόσθετους πόρους στη βιολογική κτηνοτροφία. Θα ικανοποιήσουμε με αυτό τον τρόπο παραπάνω από τα 2/3 των αιτήσεων των κτηνοτρόφων, ενώ ακόμα 70 εκατομμύρια θα διατεθούν και στη στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής.


Έτσι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το 2021 η Ελλάδα εξήγαγε περισσότερα τρόφιμα και αγροτικά προϊόντα από όσα εισήγαγε. Μία επίδοση που έχουμε να τη δούμε από το μακρινό 1984 και αποκτά πια χαρακτηριστικά μονιμότητας, χάρη στη δουλειά ανθρώπων όπως αυτή της Greek Family Farm.

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS