Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 36Γλυκά Νερά: Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Επικαιρότητα |  sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6
Ομόφωνα ένοχος για όλα τα αδικήματα που του αποδίδονται κρίθηκε πριν από λίγα λεπτά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς. Το δικαστήριο απέρριψε κάθε ισχυρισμό του πιλότου περί βρασμού ψυχικής οργής.


Η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας  ανακοίνωσε την ετυμηγορία του, τον κήρυξε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής, θανάτωση του ζώου συντροφιάς και ψευδείς καταγγελίες στις αρχές.

Ο κατηγορούμενος άκουσε ανέκφραστος την απόφαση της δικαιοσύνης για την ενοχή του.Εισαγγελέας: Δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό

Να απορριφθούν όλα τα αιτήματα του κατηγορούμενου για τη αναγνώριση ελαφρυντικών στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ζήτησε η εισαγγελέας του δικαστηρίου Ευγενία Σταθουλοπουλου. «Οι ένορκες βεβαιώσεις είναι διθυραμβικές μέχρι το έγκλημα που διέπραξε, είχε εξέχουσα υπηρεσιακή ζωή και μια καλή οικογενειακή ζωή. Τα εγκλήματα έχουν χαρακτήρα όμως που δικάστηκε έχουν χαρακτήρα ειδεχθούς και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία Τι να κάνω ότι ακούω πως είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του για να έχει μια καλή ζωή αφού τη σκότωσε. Χάνεται αμέσως η ισορροπία», είπε η εισαγγελέας.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αδιανόητο το δικαστήριο να στηρίξει ελαφρυντικό στην λογική ότι ήταν ένας καλός οικογενειάρχης που εξόντωσε την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Ισόβια κάθειρξη

Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κραουτς και δέκα χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου εξαντλώντας τα περιθώρια καταδίκης του Ποινικού νόμου.Επιπλέον επέβαλε χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδες ευρώ για τη θανάτωση του ζώου Για τα πλημμελήματα επέβαλε φυλάκιση ενός έτους για την ψευδή κατάθεση και τρία χρόνια για την ψευδή καταγγελία στις αρχές και τρεις χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή.

Η εισαγγελέας πρότεινε συνολικά ισόβια και εντεκαμισι χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή είκοσι ενός χιλιάδων ευρώ.

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS