Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 84

 

 Αίγιο: Άμοιρος ευθυνών ο Δήμαρχος και το φταίξιμο στους βουλευτές για το  παράρτημα Φυσικοθεραπείας | Ειδήσεις - Pelop News

Σε απόλυτα ήρεμο και συναινετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αιγιαλείας, την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος στο γραφείο του, στο πλαίσιο του γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης, προς επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Χρήστος Γούτος, Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και Αγγελική Κουρή. Πρώτο και σημαντικότερο θέμα που τέθηκε επί τάπητος ήταν η υπόθεση της παραμονής της έδρας της Σχολής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, που βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά και από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου κ. Γιώργο Μπέσκο, που ήταν παρών και ενημέρωσε για τις νομικές και άλλες ενέργειες που προωθούνται από τη δημοτική αρχή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και προς πάσα κατεύθυνση, ενώ υπήρξε συμφωνία στο να συνεχιστεί αμείωτη η προσπάθεια σε πολιτικό επίπεδο αλλά και να οργανωθεί νέος κύκλος κινητοποιήσεων και απαίτηση από τους Αχαιούς κυβερνητικούς βουλευτές να αναλάβουν επιτέλους τις μεγάλες ευθύνες τους και να πράξουν τα απαιτούμενα με ουσία και αποτέλεσμα. Επιπλέον επιβεβαιώθηκε η επιδίωξη για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του δήμου με κάθε νομικό πρόσφορο μέσο (αγωγή, κλπ.).

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα που έχει εσχάτων αναδειχθεί και που αφορά στην αύξηση της τιμής των υλικών, που έχει ως αποτέλεσμα να μπαίνουν «στον πάγο» το ένα μετά το άλλο πολλά έργα σε όλη τη χώρα, μιας και οι εργολάβοι διστάζουν να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους δεδομένης της διαμορφωθείσας κατάστασης στην αγορά που είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η αύξηση της τιμής του ρεύματος και η πολύ μικρή είσπραξη τελών εκ μέρους του Δήμου από τους παρόχους ενέργειας είναι ένα ακόμη θέμα που έθεσε ως προβληματισμό ο κ. Καλογερόπουλος.

Σχετικά με το έργο της πλατείας Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, ο  δήμαρχος ενημέρωσε πως αναμένει την εκδίκαση της ένστασης που έχει καταθέσει στην Επιτροπή του άρθρου 152 κατά της απόφασης για μη υποκατάσταση εργολάβου που έλαβε πρόσφατα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μετά την ένσταση πέντε συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης. Μετά από διαλογική συζήτηση, μετατέθηκε για μετά την τελική απόφαση η όποια νέα απόπειρα εξεύρεσης της βέλτιστης και πιο οικονομικής λύσης για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο.

«Με ήρεμο, ψύχραιμο και σωστό διάλογο, μπορούμε όλοι να συμβάλουμε, καθένας με τις δυνάμεις του, στο να παρέχουμε το καλύτερο στους δημότες μας. Οι όποιες διαφορές και διαφωνίες μας μπορούν -με καλή προαίρεση για συνεργασία- να γίνουν παραγωγικές και να αποδώσουν πραγματικά χρήσιμο έργο» δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

 

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS