Εκτύπωση
Επικαιρότητα
Εμφανίσεις: 128

ΚΙΝΑΛ: Τα υπονοούμενα για νοθεία και η αναδίπλωση ΓΑΠ | Cretapost.gr
                                                                                     

ΕΦΚΑ: Η ΝΔ ΤΟΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΦΕΟΥΔΟ

Σε κομματικό φέουδο επιχειρεί να μετατρέψει τον ΕΦΚΑ η Κυβέρνηση, που από την αρχή της θητείας της έχει επιλέξει να ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο του πελατειασμού που οδηγεί στην αποσάθρωση του Δημοσίου. Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού, διορισμένος από την κυβέρνηση (χωρίς να έχει ακολουθηθεί καμία αξιοκρατική διαδικασία για την επιλογή του) αποφασίζει να επιλέξει για προϊστάμενους στην διοικητική ιεραρχία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, πολίτες από τον ιδιωτικό τομέα, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες επιλογής στελεχών και το ΑΣΕΠ! Παράλληλα, το σχέδιο νόμου που βρίσκεται σε διαβούλευση, απαξιώνει και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, αφού πουθενά δεν προβλέπεται ενίσχυση της υποψηφιότητας των αποφοίτων της Σχολής για τις θέσεις διευθυντών του ΕΦΚΑ. Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, η Παράταξη που έκανε πράξη την εμβληματική μεταρρύθμιση για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα και τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει ανάχωμα σε κινήσεις κομματοποίησης του Δημοσίου.


ΑΚΡΙΒΕΙΑ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Όσο κι αν επιχειρεί η Κυβέρνηση να πείσει τους πολίτες ότι η κρίση είναι εισαγόμενη,  η αλήθεια είναι ότι στο μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, δεν κάνει αυτά που πρέπει. Οι πολίτες ακόμη πληρώνουν πάρα πολλούς έμμεσους φόρους και υπάρχει πρόβλημα τόσο στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ όσο και στον τρόπο που διαχειρίζεται η Κυβέρνηση την μετάβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι συγκεκριμένες: Χρειάζεται άμεση μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης και τα καύσιμα. Πρέπει να γίνει γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού με συλλογικές διαπραγματεύσεις γιατί πέφτουν οι μισθοί, μεγαλώνει η φτώχεια κι έχουμε τεράστιο ζήτημα στην ανεργία των νέων. Δημιουργείται ένα στρώμα «νεόπτωχων», ακόμη και μέσα στην εργασία. Τέλος, πρέπει να πέσει ο ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή στο 6%, όπως έχουμε προτείνει και με ειδική τροπολογία.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ

Με τη χαρακτηριστική προχειρότητα και το ασυντόνιστο που συνοδεύει κάθε της νομοθετική πρωτοβουλία, η Κυβέρνηση έχει εντάξει στο Νομοσχέδιο του «Νέου Αναπτυξιακού Νόμου» ένα άθροισμα αποσπασματικών ρυθμίσεων, που δεν συνιστούν ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική. Κι αυτό γιατί απουσιάζουν ουσιαστικές συνέργειες ανάμεσα στους πόρους του Αναπτυξιακού Νόμου με αυτούς του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και των υπολοίπων εθνικών σχεδίων που μνημονεύονται σε αυτό, καθώς και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Ακόμη, απουσιάζει μια σοβαρή ανάλυση της παραγωγικής θέσης της ελληνικής οικονομίας, ενώ λείπει και η έννοια μιας στοχευμένης στρατηγικής «Εθνικής Προστιθέμενης Αξίας», όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής. Διαφαίνεται ακόμη, και η ανεξήγητη εχθρότητα της Κυβέρνησης εναντίον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αφού δεν προβλέπεται το κίνητρο της επιδότησης – επιχορήγησης προς τις Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS