Εκτύπωση
Άρθρα Ζουρόπουλου
Εμφανίσεις: 431


 

Του Φάνη Ζουρόπουλου*

Στις Δημοκρατίες η αντιπολίτευση έχει θεσμικό ρόλο, είναι απαραίτητη και χωρίς αυτή δεν υπάρχει χρηστή διοίκηση. Αρκεί να ασκείται με συνέπεια, αξιοπρέπεια, γνώσεις και κυρίως σωστές προτάσεις σε αυτά που αντιπολιτεύεται… Δυστυχώς ο άκρατος λαϊκισμός που επικράτησε μετά την μνημονιακή κρίση και τώρα την πανδημία κατάντησαν και την αντιπολιτευτική τακτική ένα φθηνό μέσο στείρας άρνησης και φθοράς κάθε κυβέρνησης ή αιρετής  διοίκησης.

 Μια ματιά μόνο στην συμπεριφορά των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο Ελληνικό κοινοβούλιο, για να μην πάμε σε Δήμους και Περιφέρειες που η απλή αναλογική μετέτρεψε σε... ρουσφετολογικούς οργανισμούς, θα μας το επιβεβαιώσει:    Ο  ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζεται σε τρεις λέξεις «ότι ήθελε προκύψει»... Αρκεί να διαχέεται ένας αντιπολιτευτικός λόγος, χωρίς ντροπή, χωρίς ιδεολογία, χωρίς προτάσεις, ψαρεύοντας απλά σε «ψεκασμένους», συνωμοσιολόγους, αρνητές εκ συστήματος των πάντων. Τον παρακολουθούμε καθημερινώς στις αντιφατικές θέσεις του ανάλογα της περίστασης, στην αγαστή συνεργασία με τους μπαχαλάκηδες, στην αισχρή χρησιμοποίηση της πανδημίας, στον καταιγισμό προπαρασκευασμένων fake news για συκοφάντηση προσώπων και πραγμάτων, στην συνειδητή στρέβλωση της πραγματικότητας. Μόνο και μόνο για να είναι αντίθετος στις κυβερνητικές επιλογές και με σκοπό να επανέλθει στην εξουσία με την ιδία μέθοδο που την πήρε την πρώτη φορά: Με την απάτη, την κολοτούμπα και το ψέμα!...ΤΟ ΚΙΝΑΛ δείχνει να έχει χάσει  τα... αυγά και τα πασχάλια. Ενώ η ηγεσία του προβάλλει γραμμή ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στις ανακοινώσεις δείχνει «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 65% της βάσης του συμφωνεί με την ΝΔ όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις!... Ταυτόχρονα θέλει να επαναφέρει στο άρμά της  τους Πασόκους που τρύπωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω συμφέροντος ή αντιδεξιάς κουλτούρας... Να τους κάνει τι;...

ΤΟ ΚΚΕ είναι ίσως το πιο ξεκάθαρο: Αρνούμενο να δει την πραγματικότητα, ζει σε άλλες εποχές, καταφεύγει κατά καιρούς σε «αντάρτικο» για να εδραιώσει μια πλαστή εντύπωση ότι έχει δυνατότητες παρέμβασης και απήχησης. Μοιάζει κλειστό γκρουπ με επαγγελματικά στελέχη και μυστικές διασυνδέσεις, ένα «μαγαζάκι γωνία», κλεισμένο στον Περισσό,  σιτιζόμενο από τον Ελληνικό λαό, με ένα παλαιολιθικό λόγο της εμφυλιακής περιόδου. Δεν το παίρνουν πια στα σοβαρά ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η κυβέρνηση ούτε η υπόλοιπη αντιπολίτευση παρ' όλο που δείχνει απέναντι του ένα περίεργο «δέος» σεβασμό και ανοχή...

Η ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ'' συνονθύλευμα ψεκασμένων, θρησκόληπτων, ακροδεξιών και φασιστοειδών προσαρμόζει τον λόγο της σε ένα μείγμα κομπογιαννιτισμού και ιεροκηρύγματος, με όχημα την εκπομπή του αρχηγού στα κανάλια,  που «περνάει γραμμή», μαζί με πωλήσεις θαυματουργών αλοιφών... Κρατάει όμως ακόμα δημοσκοπικά.

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΜεΡΑ25  κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με τον λόγο του Βαρουφάκη γεμάτο παραδοξολογία, έτσι για να... διαφέρουμε. Στην ουσία πετάει... μπούρδες, σιτίζεται από τον κρατικό κορβανά προς το παρόν, αλλά με άδηλο και χλωμό μέλλον. Είναι δυνατόν αυτή η αντιπολίτευση να προκαλέσει φθορά σε μια κυβέρνηση σαν της Ν.Δ που τουλάχιστον έχει στόχους, υλοποιεί το πρόγραμμα της, βλέπει μπροστά, παρόλο που έπεσε σε μια απρόβλεπτη θανατηφόρα πανδημία;... Λίγο χλωμό φαίνεται. [Στο επόμενο θα δούμε τις αντιπολιτεύσεις Δήμων και Περιφερειών].

* Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι Επ. εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Τ. Πρόεδρος της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου.

Φάνης Ζουρόπουλος
Author: Φάνης Ζουρόπουλος

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS