Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 35

τασος παπαδοπουλος | tempo24.news

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Πρέπει να παραδεχθούμε τις “πραγματικότητες”, μας λένε κάθε λίγο και λιγάκι με μια φωνή Ερντογάν, Τσαβούσογλου, Ακάρ και το κολλητήρι τους πρόσφατα ο Τατάρ. Και ποιες είναι αυτές οι “πραγματικότητες”; Μα η εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 και η κατοχή μέχρι σήμερα του 37% της Μεγαλονήσου, για λογαριασμό δήθεν του 18% των Τουρκοκυπρίων.
Οι κατακτητές έφτιαξαν και νομικό περιτύλιγμα αναγνώρισης των τετελεσμένων της εισβολής στην άτυπη συνάντηση της πενταμερούς στην Γενεύη.

Μετά την πολιτική ισότητα, που ζητούσαν επιμόνως αρχικά, που σημαίνει 50-50% διαμοιρασμό της εξουσίας στο υπό συζήτηση ομοσπονδιακό μόρφωμα, τώρα απαιτούν κυρίαρχη ισότητα, που σημαίνει δημιουργία δύο κρατών στη Μεγαλόνησο. Ζητούν να νομιμοποιήσουν τα όσα με τα όπλα κατέκτησαν το 1974.


Κατά τα άλλα ο Ερντογάν, ενώ συμπεριφέρεται σαν Ασιάτης της εποχής του Σελίμ Β' που έχει για πρότυπό του, δηλώνει Ευρωπαίος, λέγοντας κατά καιρούς ότι είμαστε ιστορικά εντός  Ευρώπης. Με τη ρήση αυτή προφανώς εννοεί, τις ορδές των προγόνων του που έφτασαν το 1683 στα πρόθυρα της Βιέννης.


Και οι Ευρωπαίοι πως αντιδρούν στα όσα πράττει ο σύγχρονός εισβολέας, που εργαλειοποιεί  μεταναστευτικά ρεύματα και τα χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κλοιό προς την Ελλάδα και κατ΄ επέκταση προς την Ευρώπη;


Τον χαϊδεύουν και τον κανακεύουν, γιατί είναι πολλά τα λεφτά που διακυβεύονται. Έναν πληθυσμό 83 εκατομμυρίων δύσκολα τον αγνοεί κανείς. Είναι μια μεγάλη αγορά και μέχρι χθες με γοργούς ρυθμούς αναπτυσσόμενη.


Έτσι σκέφθηκε και ο διεθνής δημόσιος υπάλληλος προχθές στην Γενεύη. Παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι, δια του καταλλήλως δασκαλεμένου Τατάρ, του πέταξαν στα μούτρα το ιδεολόγημα των δύο κρατών, εκείνος αντί άλλης απαντήσεως το παρέλαβε και μετά την παταγώδη αποτυχία της άτυπης πενταμερούς, δήλωσε ότι δεν το βάζει κάτω και θα επιχειρήσει να ... τετραγωνίσει τον κύκλο.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε που λένε. Τουτέστιν να ροκανίζουν τον χρόνο και να επιτρέπουν στην Άγκυρα να εδραιώνει περαιτέρω τα τετελεσμένα. Η πολύπαθη Κύπρος, πήρε τα εύσημα από Αμερικανούς και Ρώσους που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, που ρητά αναφέρουν ότι η λύση που θα συμφωνηθεί θα είναι στη βάση της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας και όχι αυτή των δύο κρατών και τίποτα άλλο χειροπιαστό.
Όλα αυτά την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει ανεμπόδιστα να αμφισβητεί την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία, μπαίνοντας με την συνοδεία πολεμικών σκαφών προς αναζήτηση υδρογονανθράκων στα οριοθετημένα με διμερείς συμφωνίες θαλασσοτεμάχια του νότου, γράφοντας παράλληλα στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τις Διεθνείς Συνθήκες και αποφάσεις.
 
Οι Τουρκοκύπριοι από την άλλη πλευρά και όχι τα όργανα της Άγκυρας που βρίσκονται στην εξουσία, καλούνται να συμμορφωθούν προς τις απειλητικές υποδείξεις του αφέντη τους, να καταργήσουν τον κοσμικό χαρακτήρα της κοινότητάς τους και να ασπασθούν απαρέγκλιτα τους αυστηρούς κανόνες του Ισλάμ.

Ο νεοοθωμανός Ερντογάν απειλεί τους δικαστές, που αποφάσισαν στα κατεχόμενα καθεστώς ανεξιθρησκίας τύπου  Γαλλίας και δεν επιτρέπουν να μετατραπούν τα σχολεία τους σε ισλαμικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ακόμη ζητάει την καφαλήν επί πίνακι του Τουρκοκύπριου  εκδότη-αρθρογράφου του Σενέρ Λεβέντ για προσβολή του σουλτάνου, επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική στην αυταρχική εξουσία του Ερντογάν.

Και τώρα τι γίνεται θα διερωτηθεί κανείς; Απλά τίποτα. Θα βαυκαλίζεται η διεθνής κοινότητα ότι συνομιλούν οι δύο πλευρές και οι Τούρκοι θα εδραιώνουν καθημερινά περισσότερο τα τετελεσμένα.

Ο Ερντογάν θα στείλει και πάλι με πρώτη ευκαιρία τα γεωτρύπανα του στο νότο σε περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας θα προχωρήσει στον εποικισμό των Βαρωσίων, στην Αμμόχωστο και θα αγνοεί προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του Σ.Α.

Την ίδια ώρα ο Σουλτάνος παρέα με τους γκρίζους λύκους του Μπαχτσελί θα ονειρεύονται την ανασύσταση της εκλιπούσης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
ΟΗΕ, ΕΕ, Αμερικανοί και Ρώσοι θα κάνουν τις γνωστές δηλώσεις και ο Ερντογάν ανενόχλητος θα επιχειρεί επί του πεδίου.
Η Ανάσταση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Για την ώρα ας αρκεστούμε στην Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού...

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS