Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 1005

Της Ευτυχίας Λαμπροπούλου 
Το γκρίζο  δίνει τη σκυτάλη στο μαύρο, Από τη μια η συννεφιά και από την άλλη  έστησαν  πάρτι στο ζώδιο του κριού οι πλανήτες και όλα τα ζώδια τα  έχουν χάσει… Λέτε, ο Παππάς μετά τον Οφιούχο να εισάγει  και άλλους αστερισμούς ;  Για παράδειγμα τώρα ζούμε στον αστερισμό του Καρανίκα , του χρόνου θα ζήσουμε στον αστερισμό του Πολάκη και  τον επόμενο στον  αστερισμό του Κουράκη. Αυτά και αν είναι επιτεύγματα.

Μιας και είπα Πολάκη, έπιασε κανείς την ατάκα του ή επειδή τις γράφει αργά τα ξημερώματα δεν γίνονται αντιληπτές, λέει λοιπόν ο πανεπιστήμον  Πολάκης «δεν είναι ακόμα δικό μας το κράτος» , μην ανησυχείς υφυπουργέ μου , με το να σας χαϊδεύει η αντιπολίτευση αφού δεν σηκώνει τους τόνους και προσπαθεί να κάνει πολιτική με ατάκες και τα σχόλια, σας αφήνει περιθώρια να αποτελειώσετε αυτό που θέλετε, η επιθυμία σας θα πραγματωθεί … Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  και το φαγοπότι για τα καλά κρατεί  τεράστιος αριθμός συμβούλων και συγγενολόι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διορίσθηκαν ως μετακλητοί στη κυβέρνηση. Αφού σου λέει όταν θέλουν να κοιμηθούν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ τη νύχτα αντί να μετρήσουν προβατάκια μετράνε τους μετακλητούς τους υπαλλήλους.

Έριξε ο Βούτσης τους τόνους στη διαμάχη του με τον Τσακαλώτο, αν και είναι θέμα χρόνου να εκραγεί   η βόμβα. Ο Τσακαλώτος σου λέει κλήθηκε από τον Σόιμπλε και τον Τόμσεν να παρευρεθεί σε συνάντηση μαζί τους στο Βερολίνο για καφέ… Τελικά δεν πήγε, η μια εκδοχή λέει ότι αρνήθηκε ο ίδιος να πάει μιας και ο καφές δεν του αρέσει μετά από τόσα χρόνια που έζησε στο Λονδίνο προτιμά το αγγλικό τσάι κάτι που ο Σόιμπλε το αποφεύγει μετά το Brexit. Η άλλη εκδοχή ότι δεν τον άφησε ο Αλέξης Τσίπρας . Πάντως ο Κατρούγκαλος θεωρεί ότι κόφτης σύντομα θα ενεργοποιηθεί , έτσι θα πάει το αχ και βαχ σύννεφο.

Η Μέρκελ στη Τουρκία τα έχωσε για τα καλά στον Ερντογάν ο οποίος ξίνιζε τα μούτρα  του λες και είχε φάει γκρέιπ φρούτ. Τι να σχολιάσει κανείς από τις ατάκες της Καγκελαρίου ; καταρχάς μίλησε για «ισλαμιστική τρομοκρατία» κάτι που πολλοί το λένε  ψιθυριστά η ίδια το είπε δυνατά, καθαρά και κατά πρόσωπο στον Ερντογάν.  Επίσης ανέφερε «…είναι σημαντικό η ελευθερία της έκφρασης να τηρείται και σε σχέση μ' αυτό μιλήσαμε για την ελευθερία του Τύπου», ενώ του επισήμανε με αυστηρό ύφος το δημοψήφισμα στην Τουρκία θα πρέπει να γίνει υπό την επιτήρηση αντιπροσωπείας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), καταλήγοντας με τη φράση ότι η αντιπολίτευση είναι μέρος της δημοκρατίας.  Τι απάντησε για όλα αυτά ο Ερνογάν;  Τίποτα … Το μόνο που τον ένοιαξε ήταν να υπερασπιστεί το Ισλάμ πέραν τούτου ουδέν.

Όσο οι έλληνες παίζουν το κουμπάρο με τους Τούρκος η Γερμανία ετοιμάζεται να στείλει Γερμανούς αστυνομικούς στα σύνορά μας και στα νησιά μας, σύμφωνα πάντα με το  γερμανικό περιοδικό Spiegel, με σκοπό να διαφυλάξει τα ελληνικά σύνορα από την εισβολή λαθρομεταναστών.

Αχ, τις μαθητικές συνήθειες ο πρωθυπουργός μας δεν τις έχει αφήσει, είχε κουρευτεί ο πρωθυπουργός ο Λουξεμβούργου,  έτσι απλά και απροσδόκητα δέχτηκε τη καρπαζιά του από τον Αλέξη… Αμ , πως μόνο ο Αλέξης θα καρπαζώνεται από το Γιούνκερ, να μη δώσει και αυτός μια;

Τελικά, καζάνι που βράζει η Γαλλία και όχι μόνο λόγω των εκλογών πριν μερικές ώρες συνέλαβαν Ισλαμιστή τρομοκράτη έξω από το μουσείο του Λούβρου. Βλέπετε και ο πολιτισμός είναι στόχος γι’ όλους αυτούς.

Τέλος, για να κλείσουμε την εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα από τον καιρό των μνημονίων  αυξήθηκε η θνησιμότητα στη χώρα μας… Λογικό δεν είναι ; Με τόσα προβλήματα που έχει ο κοσμάκης, το αντίθετο θα μας προξενούσε έκπληξη.

Για να δούμε, η εβδομάδα έφυγε, ο κόφτης έρχεται η αξιολόγηση να δούμε πότε θα κλείσει … Κατά τ’ άλλα τα καρναβάλια εισβάλουν κάθε μέρα στη ζωή μας, οπότε και τούτο το καρναβάλι μια από τα ίδια.

Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS