Εκτύπωση
Άρθρα - Απόψεις
Εμφανίσεις: 1166


Η παγκόσμια κοινότητα έγινε μάρτυρας ενός πολιτικού θρίλερ που εκτυλίχθητε μπροστά στα μάτια της. Πριν  μερικές ώρες όλοι  παρακολουθούσαμε μέσα στα μεσάνυχτα να προβάλετε ταινία τρόμου. Πολλοί φοβούμενοι πως θα κοιμηθούμε με Χίλαρι και θα ξυπνήσουμε με Τράμπ δεν κλείσαμε τα μάτια μας,  με τρόμο κοιτούσαμε  τους πίνακες που περνούσαν μπροστά από τις οθόνες μας… μέχρι που … είδαμε πως ο Τράμπ θα είναι ο νέος Πρόεδρος… Τι και αν η Χίλαρι έλαβε περισσότερους σταυρούς;  Ο Τράμπ  έχει τη Γερουσία, έχει και το Κογκρέσο. … με λίγα λόγια πάρε το αυγό και κούρευτο με το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ.

Τι κι αν οι δημοσκοπήσεις, οι αναλυτές και οι αναλύσεις μιλούσαν για τον περίπατο της Χίλαρι ; Η πραγματικότητα ήταν άλλη…όπως με το brexit, με το ναι και όχι των Ελλήνων και την εκ νέου  εκλογή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία… τώρα έχουμε τη νίκη Τράμπ.

Για να δούμε τι ήταν εκείνο που έκανε έναν εκ γενετή πολυεκατομμυριούχο να κρατάει τις τύχες της παγκόσμιας κοινότητας στα χέρια του;… Από χθες 45ος Πρόεδρος ΗΠΑ o Τράμπ.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς  οφείλουμε να κοιτάξουμε τον καθρέπτη μας. Οι Αμερικάνοι  με την εκλογή Τράμπ δεν έκαναν τίποτα άλλο πέρα από το να εκφράσουν το θυμό τους, απέναντι στο πολιτικό σύστημα… Άραγε θυμίζει σε εμάς του Έλληνες κάτι αυτό;  Ψήφισαν τον Τράμπ από αντίδραση… Ψήφος διαμαρτυρίας.

Οι Αμερικάνοι οι οποίοι έχουν μάθει να ψηφίζουν για τα ριάλιτι σόου, όταν βρεθούν στο παραβάν θέλουν να το παίξουν επαναστάτες …να ένα ακόμα στοιχείο που μας συνδέει σε ότι αφορά την πολιτική μας επιλογή. Τυχαίο είναι το γεγονός ότι τελικά η ελληνική ομογένεια ψήφισε σε μεγάλο ποσοστό τον Τράμπ παρ’ ότι αναλυτές υποστήριζαν ότι θα στηρίξουν τη Χίλαρι;… ο λόγος που στήριξαν τον Τράμπ η τσέπη τους… επιχειρηματίες  οι περισσότεροι ψήφισαν τον Τράμπ με κριτήριο ότι θα ανέβαζε το μισθό των εργαζομένων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις  κατά 10 δολάρια ενώ η Χίλαρι κατά 12. Δύο δολάρια  παραπάνω αρκετά να της στερήσουν την εκλογή,  από την ελληνική ομογένεια.

Τι κι αν  παραδοσιακοί Ρεπουμπλικανοί ψήφισαν τη Δημοκρατική Χίλαρι;  Το ζήτημα ήταν πως δεν κατάφεραν να σηκώσουν τον  κόσμο από τις πολυθρόνες τους να ακολουθήσει αυτή την πολιτική επιλογή τους.

Ο Τράμπ εμφορούμενος από ρατσιστικές απόψεις προσπάθησε να κερδίσει τον λευκό Αμερικανό πολίτη η ατάκα του Τράμπ :« Πώς το αφήσαμε αυτό να συμβεί; Είχαμε οκτώ χρόνια έναν μαύρο να μας λέει τι να κάνουμε και τώρα θα ανεχθούμε άλλα οκτώ χρόνια μια γυναίκα; Και μετά τι θα έχουμε; Οκτώ χρόνια ομοφυλόφιλους; Αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει!», θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο διχαστικός λόγος στην σύγχρονη ιστορία.

Τέλος , με εκείνο το στοιχείο που κέρδισε κατά κράτος ο Τράμπ την Χίλαρι Κλίντον ήταν το θέμα των εμπορικών συμφωνιών  μεγάλων εταιριών βάση των οποίων θιγόταν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης των παρακάτω πολιτειών: Μίσιγκαν, Οχάιο, Πενσιλβάνια και Γουισκόνσκιν… Τυχαίο ότι αυτές οι περιοχές του έδωσαν τη νίκη;  Επικοινωνιακά εκμεταλλευόμενος τη φημολογία  πως ενδέχεται να κλείσει το εργοστάσιό της  Ford  στο Μίσιγκαν και να μεταφερθεί στο Μεξικό, εκείνος απείλησε πως θα επιβάλει 35% αύξηση δασμών στα εισαγόμενα οχήματα… φράση  που ακούστηκε σαν μουσική στα αυτιά της εργατικής τάξης της περιοχής.

Ίσως να είναι αυτά τα στοιχεία ή κάποια από αυτά που έφεραν τον Τράμπ στην εξουσία… Το κακό είναι πως τα ίδια στοιχεία είναι εκείνα που φέρνουν το λαϊκισμό σε πρώτο πλάνο σε όλη την υφήλιο…

Τι κι αν φτιάχνουν βαλίτσες για Καναδά οι Αμερικανοί;  Τι κι αν ετοιμάζονται για μετανάστευση;  Το αποτέλεσμα του κυρίαρχου λαού δεν αλλάζει.  Ο Τράμπ  45ος  Πρόεδρος των ΗΠΑ.


 


Το Βήμα της Αιγιάλειας
Author: Το Βήμα της Αιγιάλειας
Ανεξάρτητη eφημεριδα άποψης.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS